Távol a világ zajától

A Muravidék és az Őrség

 

Időpont: 2019. május 10-12. (3 nap/2 éjszaka)

Útvonal: Miskolc-Ózd-Budapest-Siófok-Dobronak-Lendva—Őrség-Keszthely-Budapest-Ózd-Miskolc

Utazás: komfortos, légkondicionált autóbusszal

Szállás: ISTVÁN PARKHOTEL*** Sormás, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban. Korlátlan pezsgőfürdő és szauna használat, wi-fi internet.  További információ: www.istvanhotel.hu

Ellátás: reggeli, fakultatív vacsorák

Min.létszám: 40 fő

 

Program:

1.nap: Indulás reggel 6.00 órakor.  A Balaton-felvidéken vezet utunk, ahol rövid pihenőket tartunk. Balatonfüred az északi part legelegánsabb üdülőhelye. Sétálunk a Tagore sétányon az Emlékfapark fái között. A hajókikötő előtt áll a két ősi balatoni foglalkozást ábrázoló szobor, a Halász és a Révész szobra. A legenda szerint, aki megsimogatja a halász és a révész csizmáját, egész biztos, hogy újra visszatér a városba. Tihanyban az I.András király által a 11.sz.-ban alapitott bencés monostort nézzük meg. A kolostor alapító oklevele a legrégebbi, eredeti formájában fennmaradt magyarországi oklevél, egyúttal a magyar nyelv legrégibb írásos emléke is. Estefelé érkezünk a szálláshelyünkre.

2.nap: Reggeli után a Muravidékre kirándulunk. A magyar határtól mindössze öt kilométerre fekvő, többségében magyarok lakta Dobronak nevét messze földön rengetegen ismerik. Ezt két dolognak köszönheti: itt található Közép-Európa egyetlen orchidea farmja, a másik a falu határában elterülő, gyógyító energiákkal rendelkező erdő a Bakonaki-tó körül. Az Ocean Orchids orchideatermesztő vállalkozás évente csaknem 2 millió növényt nevel. A 14 ezer négyzetméteres üvegházban 160 Phalaenopsis típusú orchideát termesztenek, trópusi körülményeket biztosítva számukra. A “látogató központba” belépve tulajdonképpen egy boltban találjuk magunkat, ahol nagy állványokra kirakva rengeteg, gyönyörű színben pompázó orchidea közül választhatunk. Az árak 7 -12 Euro között mozognak. Kiegészítőket, gyönyörű kaspókat, speciális orchidea talajt és tápoldatokat is árulnak. A trópusi kertben 1500 m2-en több mint 400 különböző trópusi növényt szemlélhetünk meg. Majd teszünk egy sétát a Bakonaki-tónál, és energiával töltekezünk az Energia parkbanLendván meglátogathatjuk a várat, kitekinthetünk 4 országra a szőlőhegyi modern kilátóból, ehetünk valami finom jellegzetes helyi ételt, megkóstolhatjuk a jellegzetes muravidéki borokat. Majd visszatérünk szálláshelyünkre.

3.nap: Reggeli. Délelőtt az Őrségben barangolunk. A jellegzetes románkori templomáról híres Velemér utunk első állomása. 1378-ból való freskókkal büszkélkedhet az egyházi épület. Szalafő-Pityeszeren a tájra oly jellemző népi építészeti alkotásokat lehet meglátogatni. Őriszentpéter az Őrség központja: románkori temploma a 13. században épült. A Balaton déli partján utazunk hazafelé. Rövid pihenőt tartunk még Keszthelyen a Festetics kastélynál, sétálunk szépen rekonstruált parkjában. Este 21 óra körül érkezünk haza.

 

Részvételi díj: 35.500 Ft/fő + utasbiztosítás 1.110 Ft/fő/3 nap

Fakultatív vacsora: 6.000 Ft/fő/2 alkalom

Egy ágyas felár: 6.000 Ft/fő/2 éj

 

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz-közlekedés, a 2 éjszaka szállás, a 2 reggeli, a városnézések/programok és az idegenvezetés költségét. Nem tartalmazza a vacsorák, a belépők, az idegenforgalmi adó (800 Ft/fő) és az utasbiztosítás díját.

Bővebben: oceanorchids.si, Bakonaki-tóról: http://kivalo-egeszseg.blogspot.hu/2009/06/bakonaki-to-gyogyito-ereje.html

 

Érvényes kártyás személyi igazolvány elegendő az utazáshoz.

 

Kellemes, élményekben gazdag utazást kívánunk!

  • balatonfured-2323007_1920

  • abbey-2026384_1920

  • bakonak-3600660_1920

  • dav

  • bty

  • Velemér

  • Szalafő

  • festetics

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!
Utazás adatai:

Utazás: A Muravidék és az Őrség
Kapcsolattartó adatai:
Utastársak adatai:

1. utastárs

2. utastárs

3. utastárs

4. utastárs

További utastársak esetén kérjük a "Kérések" mezőben adja meg a neveket!

Az utazási feltételeket elolvastam, magam és utastársaim nevében elfogadom.
Szeretnék feliratkozni a hírlevél szolgáltatásra is!


Biztonsági kérdés