A SORRENTOI-FÉLSZIGET CSODÁI

Capri, Nápoly, Vezúv, Pompei, Sorrento, Amalfi, Positano
6 nap/5 éjszaka

 

Program:

1.nap: Indulás hajnal 2 órakor Miskolcról. Felszállási lehetőség Jászberényben és környékén, ill. útba eső helyeken. Folyamatos utazás Szlovénia-Veneto-Toscana gyönyörű tájain át, pihenőkkel. Ha az idő engedi rövid látogatás Bolognaban. Itt találjuk Európa legősibb egyetemét, városközpontja máig épségben őrzi középkori képét. Városnézés során megtekintjük a Piazza Nettuno, a Piazza Maggiore épületeit, Bologna jelképévé vált két egymás felé dőlő XII. sz.-ban épült ferde tornyot. Este a szállások elfoglalása Roncobillacioban.

2.nap: Reggeli után utazás a Sorrentói-félsziget felé. Útközben városnézés Nápolyban  (Dóm, Királyi Palota, Santa Lucia part-sok nápolyi dal megénekelte, stb.). A kikötő és a sikátorok, a paloták ellentéte, a gazdagság és szegénység együttes jelenléte teszi felejthetetlenné a várost. Estefelé  érkezés a Sorrenói-félszigeten lévő szálláshelyünkre.

3.nap: Fakultatív, egész napos hajókirándulás Odüsszeusz nyomában Capri szigetére hajóval. (A kirándulás ára min. 30 fő esetén: kb. 65 Euro/fő (hajójegy, kisbuszok, helyi idegenvezető) – a helyszínen fizetendő Euroban). Útközben látunk kis barlangokat, valamint a Capri jelképének számító Faraglioni-szikákat, A szigeten a látnivalókat előre foglalt kisbuszokkal, valamint könnyű sétával érjük el. Meglátogatjuk a sziget fővárosát, Caprit, és a második legnagyobb városát Anacaprit. Fakultatív: Axel Munthe-villa – 8 Euro/fő, libegő – 11 Euro/fő, Augustus park – 1 Euro/fő. A kék tengeren úszó virágzó sziget illata egész nap elkisér. Szállás a már ismert helyen.

4.nap: Fakultatív kirándulás az Amalfi-partvonal mentén helyi autóbusszal és idegenvezetővel. (A kirándulás ára min. 30 fő esetén: kb. 40 Euro/fő – a helyszínen fizetendő Euro-ban.). Amalfi (Szent András sírja, Dóm – 3 Euro/fő). Positanot felülről csodáljuk meg, mert oda a buszok nem férnek le. Kis városokon keresztül , olajligetek és szőlők között, ahol a Vezúv leghíresebb borát a Lacrima Chrysti-t termelik, érkezünk a Nemzeti parkba, majd 1100 méter magasba. Innen már csak gyalogosan tudunk a csúcsra,  az 1277 méter magas kráterig eljutni  (belépő 10 Euro/fő).  Estére visszatérünk szálláshelyünkre.

5.nap: Reggel a szállás elhagyása, folyamatos utazás. Útközben Pompei romvárosának

megtekintése. (Ára min. 30 fő esetén: kb. 30 Euro/fő – belépő, fülhallgató, helyi idegenvezető). Majd utazás a Bologna környéki tranzitszálláshelyre.

6.nap: Reggeli után indulás hazafelé. Hazaérkezés a kiindulási helyre a késő esti órákban.

A programok sorrendje a helyi viszonyok függvényében, valamint a szálláshelyek azonos kategórián belül változhatnak!

 

 

Kellemes, élményekben gazdag utazást kívánunk!

  • Positano

  • Bologna

  • pompei2

  • pompei

  • Nápoly

  • pizza

  • Nápoly2

  • Amalfi

  • Capri

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!
Utazás adatai:

Az idei évben ez az utunk már több időpontban nem indul. Jövő évi programjaink előreláthatólag 2019. elején fognak megjelenni.