ADVENT A KARÁCSONYI HANGULATÚ TÁTRÁBAN

ZAKOPÁNE – TARAJKAI JÉGPALOTA – POPRÁD

 

Időpont:   2020. dec. 12-13., dec. 19-20.  (2 nap/1 éjszaka)

Útvonal:   Miskolc-Bánréve-Rozsnyó-Poprád-Zakopáne-Bánréve-Miskolc

Utazás:     komfortos, légkondicionált autóbusszal

Ellátás:     reggeli, fakultatív vacsora

 

Min.létszám: 40 fő

 

Program:

1.nap: Indulás 6.00 órakor Miskolcról, a Búza térről, a Görögkat. templom melletti parkolóból, találkozás 5.45 órakor. Utazás Szlovákián keresztül, útközben pihenő egy nagybevásárló központnál. Útviszonyoktól függően kb. 11.30 órakor érkezés a varázslatos faépületeiről ismert üdülőhely, Zakopáne adventi hangulatban égő központjába. Közös séta: Főutca, fatemplom, Kiválók temetője…

Majd szabadprogram az adventi vásározók forgatagában. Vásárlási lehetőség a piacon és a környező utcákban található boltokban (helyi kézműves termékek, szépen kidolgozott bőráruk, fafaragványok, tejkaramella, csokoládék). A piac egyik érdekessége az itt élők saját készítésű sajtjai, melyekből kóstolni, majd vásárolni is lehet. Finom csokoládé vásárlására ajánljuk a krakkói Wawel Csokoládégyár mintaboltját. Érdemes ebédre megkóstolni valamelyik lengyel nemzeti ételkülönlegességet az egyik jellegzetes zakopánei karczma-ban, és leöblíteni egy korsó forralt sörrel. A zakopánei piac végében található a Gubalowka felvonó, mely 1128 méterre szállítja a kirándulókat. A Gubalowka hegy csúcsáról, szép idő esetén gyönyörű panoráma tárul elénk. Szállás Zakopánéban, vagy környékén.

2.nap: Reggeli után megtekintjük a Fatimai Szűzanya tiszteletére szentelt templomot Krzeptówkiban, amely az egyik legfiatalabb a régióban – 1992-ben szentelték fel. Tisztelgünk a nagy pápa emlékének, hiszen itt pápai mise is zajlott, a kegyhely egyben hálajel is az 1981-i merényletben meglőtt pápa életének megmentéséért, valamint szobra is áll itt.

Majd Magas-Tátra szlovákiai területére látogatunk, ahol Ótátrafüredről siklóvasúttal utazunk fel az 1272 m Tarajkára (Hrebionok). Itt a Magas-Tátra mára legjelentősebbé vált téli turisztikai attrakciója – a jégkatedrális –  vár bennünket, amely tavaly már több mint 200 ezer látogatót vonzott. (Közvetlenül a siklóvasút állomásnál, nem kell sokat menni, vagy felfelé kapaszkodni! Mindenki meg tudja közelíteni!)

Több héten át készülnek a szobrok, vitrázsok és oltár a jégpalotában. Hozzá 1880 tömb, 225 tonnát kitevő jeget használnak majd fel a szlovák, a cseh és a spanyol szobrászok.  Az eredmény  lenyűgöző!

A tarajkai jégkatedrálist évről évre több turista keresi fel, hiszen mindig más tematikára készülnek a jégszobrok.

2018-ban a római Szent Péter Bazilika – Bernini oszlopaival, 2019-ben a párizsi Notre Dame – inspirálta a tarajkai jégpalotát. Ráadásul minden évben az előzőnél nagyobb és látványosabb jégtereket alakítanak ki.

A jégpalota nem csupán turistalátványosság. Abban a lánykérésektől az esküvőkig, a koncertekig számos rendezvényt tartanak. Melegedésre, kávézásra teraszos étterem, büfé vár bennünket.

A nap zárásaként látogatást teszünk a poprádi karácsonyi vásárban (CSAK dec.13-án!), ahol vásárlási lehetőség is van a belvárosi nagyáruházban. (DEC.20-án vásárlás a poprádi TESCO-ban.)  Indulás 17.30 óra körül, érkezés Miskolcra a forgalomtól, útviszonyoktól függően kb. 20.30 órakor.

Az útvonal és a tervezett érkezési időpontok az út- és az időjárási viszonyoktól függően módosulhatnak.

 

Részvételi díj: 23.800 Ft/fő + utasbiztosítás

Tiszaújvárosból (min.10 fő): 21.800 Ft/fő + utasbiztosítás

Egyágyas felár: 3.000 Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz-közlekedés, az 1 éjszakai szállás, a helyi adó, a reggeli és az idegenvezetés költségét. Nem tartalmazza a fakultatív programok és az utasbiztosítás díját.

 

Fakultatív programok:

Vacsora: 3.000 Ft (az igényt jelentkezéskor jelezni kell!)

Gubalowka (lanovka): kb. 23 PLN/kedv.: 18 PLN

Fordított ház: kb. 12 PLN/diákoknak: kb. 8 PLN

Siklóvasút a Tarajkára: kb.11 Euro, a Katedrális ingyenes

 

Kellemes utazást kívánunk!

  • advent tátra

  • poprad2

  • poprad1

  • Zakopáne 070

  • Zakopáne 064

  • Zakopáne 063

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!
Utazás adatai:

Utazás: Aavent a karácsonyi hangulatú Tátrában (Poprád-Jégpalota-Zakopane)
Időpont:
2020. december 12-13.
2020. december 19-20.
Kapcsolattartó adatai:
Utastársak adatai:

1. utastárs

2. utastárs

3. utastárs

4. utastárs

További utastársak esetén kérjük a "Kérések" mezőben adja meg a neveket!

Az utazási feltételeket elolvastam, magam és utastársaim nevében elfogadom.
Szeretnék feliratkozni a hírlevél szolgáltatásra is!


Biztonsági kérdés