Advent Grazban és Zágrábban  – ÚJ!

Látogatás a grabovnicai karácsonyi faluban

2017-ben Zágráb nyerte el a legszebb európai karácsonyi vásár címet!

 

Időpont:  2018. december 15-16 (2 nap/1 éjszaka)

Útvonal:   Miskolc-Jászberény-Budapest-Rábafüzes-Graz-Zágráb-Grabovnica-Budapest-Jászberény-Miskolc

Utazás:    komfortos légkondicionált autóbusszal

Szállás:   középkategóriájú szálloda/panzió 2-3 ágyas zuhanyos/WC-s szobáiban

Ellátás:  reggeli

Min.létszám: 40 fő

 

Program:

1.nap: Indulás 4 órakor Miskolcról, a Búza térről, a Görögkatolikus templom melletti parkolóból, találkozás 3.45 órakor. Felszállás Jászberényben és környékén. Érkezés Grazba 11.30 óra körül.
Graz Stájerország tartományi székhelye, Ausztria második legnagyobb városa.A város ilyenkor csodálatos fényárban úszik, mindenfelől karácsonyi dalok hangja száll. Számos adventi koncert közül választhatunk, vagy csak tehetünk egy kiadós sétát az ünnepi díszbe öltöztetett városban. A legkülönfélébb kulináris finomságok csábító illata lengi be a főtéren található karácsonyi vásárt. A Stempfergasse kirakataiban pedig betlehemeket állítanak ki. Az egész adventi időszakban változatos programkínálat gondoskodik róla, hogy az adventi Grazban töltött idő feledhetetlen élmény legyen. A karácsonyi belvárost az adventi sétavonattal is megnézhetjük. Megérkezésünk után rögtön a világörökség részét képező belváros felfedezésére indulunk. Sétálunk az ünnepi díszbe öltözött utcákon, tereken: Operaház, Főtér, Városháza, Ferencesek temploma, Művészetek Háza, Sackstrasse-paloták, Spor-Gasse, Graz koronája: a Dóm, a volt főhercegi rezidencia, jezsuita udvar, Tartományi Gyűlés Háza, stb. A Várhegyre lifttel megy fel a csoport (kb. 2 €/fő – időjárás függő), ahonnan gyönyörű panoráma tárul elénk. A városnézést szabad program követi, aminek keretében érdemes elvegyülni az adventi vásár forgatagában. Este szállás magyar területen vagy Maribor térségében.

2.nap: Reggeli után indulás Zágrábba, ahol elsőként közös sétát teszünk idegenvezető kíséretében az óvárosban és a várnegyedben. Zágrábban úgy érezhetjük magunkat, mintha fővárosunk valamelyik utcájában sétálnánk. Ebben jelentős része van a sok évszázados kapcsolatoknak, hiszen I. László királyunk emeltetett a mai Káptalan-dombon Szt. István tiszteletére templomot és a várost püspöki székhellyé tette. Könyves Kálmánnal 1102-ben kezdődik a közös magyar-horvát királyok uralma. A közös séta után szabadidő áll rendelkezésre, amely alatt érdemes ellátogatni a Jelasic térre, ahol hatalmas fűtött sátrakban élvezhetjük az advent elmaradhatatlan ízeit: a horvát kolbászokat, húspogácsákat, cevapokat és természetesen a forralt borok között is válogathatunk. Az adventi vásáron kipróbálhatjuk a jellegzetes párlatokat, speciális horvát sütiket, továbbá – a már megszokott kütyükön és füstölőkön felül – horvát kézműves kerámiákat, élelmiszer különlegességeket is vásárolhatunk. Az adventi vásár részét képezi a karácsonyi kézművesek kirakodása is. Délután 14 óra körül Grabovnicába utazunk, ahol egy igazi karácsonyi pompában tündöklő falusi birtokot látogatunk meg. A Salaj család  a hatalmas birtokát 2002. óta minden évben karácsonyi csodavilággá varázsolja. A birtokot, annak épületeit, fáit, bokrait, kerti tavát és mindent, amit szinte el sem tudunk képzelni, karácsonyi fényekkel díszítenek fel. Kétmillió égőt, lámpát használnak fel a díszítésre. Világító télapó, hóember, jávorszarvas és minden, ami a karácsonyhoz köthető megtalálható a birtokon. Az adventi időszakban még egy betlehemet is építenek.   A birtokon a turisták részére büfét, souvenirboltot, nyilvános WC-ket is kialakítottak. 18 óra körül hazaindulunk. Érkezés az éjszakai órákban.

Időjárás és forgalmi viszonyok függvényében az utazási idő módosulhat!

 

Részvételi díj: 29.800 Ft/fő + utasbiztosítás

AKCIÓS ÁR: 26 800 Ft/fő

 

Egyágyas felár:  3.000 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszközlekedés, a szállás, a reggeli és az idegenvezetés költségét. Nem tartalmazza az utasbiztosítás és a belépők díját.

 

Belépő a grabovnicai karácsonyi faluba (Salaj land):  30-40 kuna/fő (fakultatív)

Az utazáshoz kártyás típusú személyi igazolvány elegendő (14 év alatti gyermeknek is szükséges)!

 

Kellemes, élményekben gazdag utazást kívánunk!

  • advent-on-european-square-101-s-katelan-5956080bd07c3

  • preview_advent-on-european-square-45-s-katelan-5956080ce0719

  • zrinjevac-park-2-m-mehuli-592be5dcd5b15

  • ice-park-from-above-by-night-1-d-rostuhar-592c09b45a849 (2)

  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • advent-on-the-main-square-111-s-katelan-5956083936e33

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!
Utazás adatai:

Utazás: Advent Grazban és Zágrábban
Időpont: 2018. december 15-16.Kapcsolattartó adatai:
Utastársak adatai:

1. utastárs

2. utastárs

3. utastárs

4. utastárs

További utastársak esetén kérjük a "Kérések" mezőben adja meg a neveket!

Az utazási feltételeket elolvastam, magam és utastársaim nevében elfogadom.
Szeretnék feliratkozni a hírlevél szolgáltatásra is!


Biztonsági kérdés