Advent Zágrábban  – ÚJ!

Látogatás a grabovnicai karácsonyi faluban

Zágráb már 4 alkalommal nyerte el a legszebb európai karácsonyi vásár címet!

 

Időpont:  2020. december 5-6. (2 nap/1 éjszaka)

Útvonal:Miskolc-Budapest-Letenye-Zágráb-Grabovnica-Letenye-Budapest-Miskolc

Utazás:    komfortos légkondicionált autóbusszal

Szállás:   középkategóriájú szálloda/panzió/motel 2-3 ágyas zuhanyos/WC-s szobáiban

Ellátás:  reggeli

Min.létszám: 40 fő

 

Program:

 

1.nap: Indulás 4 órakor Miskolcról, a Búza térről, a Görögkatolikus templom melletti parkolóból, találkozás 3.45 órakor. Uazásunk közben pihenőt tartunk Varasd igazi adventi hangulatú barokk városközpontjában, ahol egy rövid sétát is teszünk.  Zágrábba érkezés után az idegenvezető segítségével  ellátogatunk a Jelasic térre, ahol hatalmas fűtött sátrakban élvezhetjük az advent elmaradhatatlan ízeit: a horvát kolbászokat, húspogácsákat, cevapokat és természetesen a forralt borok között is válogathatunk. Az adventi vásáron kipróbálhatjuk a jellegzetes párlatokat, speciális horvát sütiket. Az adventi vásár részét képezi a karácsonyi kézművesek kirakodása, az egyedi fényalagút elbűvölő látványa is. A már megszokott kütyükön és füstölőkön felül – horvát kézműves kerámiákat, élelmiszer különlegességeket is vásárolhatunk.  Fakultatív programként ajánljuk az első horvát csokoládé múzeum megtekintését. Majd az esti órákban a szállásunkra utazunk.

2.nap: Reggeli után indulás Zágrábba, ahol elsőként közös sétát teszünk idegenvezető kíséretében az óvárosban és a várnegyedben. Zágrábban úgy érezhetjük magunkat, mintha fővárosunk valamelyik utcájában sétálnánk. Ebben jelentős része van a sok évszázados kapcsolatoknak, hiszen I. László királyunk emeltetett a mai Káptalan-dombon Szt. István tiszteletére templomot és a várost püspöki székhellyé tette. Könyves Kálmánnal 1102-ben kezdődik a közös magyar-horvát királyok uralma.

Kora délután Grabovnicába utazunk, ahol egy igazi karácsonyi pompában tündöklő falusi birtokot látogatunk meg. A Salaj család  a hatalmas birtokát 2002. óta minden évben karácsonyi csodavilággá varázsolja. A birtokot, annak épületeit, fáit, bokrait, kerti tavát és mindent, amit szinte el sem tudunk képzelni, karácsonyi fényekkel díszítenek fel. Kétmillió égőt, lámpát használnak fel a díszítésre. Világító télapó, hóember, jávorszarvas és minden, ami a karácsonyhoz köthető megtalálható a birtokon. Az adventi időszakban még egy betlehemet is építenek.   A birtokon a turisták részére büfét, souvenirboltot, nyilvános WC-ket is kialakítottak. 18 óra körül hazaindulunk. Érkezés az éjszakai órákban.

Időjárás és forgalmi és határ viszonyok függvényében az utazási idő módosulhat!

 

Részvételi díj: 32.000 Ft/fő + utasbiztosítás

Egyágyas felár:     3.000 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszközlekedé, a szállás, a reggeli és az idegenvezetés költségét. Nem tartalmazza az utasbiztosítás és a belépők díját.

 

Belépő a grabovnicai karácsonyi faluba (Salajland): kb. 40 kuna/fő

Fakultatív látogatás a csokoládé múzeumba: 60 kuna, gyerek (5-18 év): 40 kuna (a jegy ára tartalmaz egy csokoládé minta dobozt)

Az utazáshoz érvényes kártyás típusú személyi igazolvány vagy útlevél szükséges (14 év alatti gyermeknek is)!

 

 

Kellemes utazást kívánunk!

  • zagreb-533557_960_720

  • national-theater-529813_960_720

  • neven-krcmarek-486621-unsplash

  • croatia-2160597_960_720

  • church-2230319_960_720

  • church-2228523_960_720

  • cathedral-2219732_960_720

  • chocolate-677310_1920

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!Utazás adatai:

Utazás: Advent Zágrábban
Időpont:
2020. december 05-06.
Kapcsolattartó adatai:
Utastársak adatai:

1. utastárs

2. utastárs

3. utastárs

4. utastárs

További utastársak esetén kérjük a "Kérések" mezőben adja meg a neveket!

Az utazási feltételeket elolvastam, magam és utastársaim nevében elfogadom.
Szeretnék feliratkozni a hírlevél szolgáltatásra is!


Biztonsági kérdés