ADVENT POPRÁDON ÉS KÉSMÁRKON – ÚJ!

 Egynapos kiruccanásra kitűnő programot szolgáltat az érdeklődőknek!

 

Időpont:  2018. december 8.

Útvonal:   Miskolc -Bánréve-Rozsnyó-Poprád-Késmárk-Bánréve-Kazincbarcika-Miskolc

Utazás:     komfortos légkondicionált autóbusszal

Min.létszám: 40 fő

 

Program: 
Indulás reggel 7.00 órakor Miskolcról, a Búza téri görögkatolikus templom melletti parkolóból, A nap folyamán két szepességi Adventi várost látogatunk meg.

Poprád a tátrai övezet kulturális, gazdasági, és igazgatási központja, a Magas-Tátra kapujának is nevezik.  Több tízezer turista érkezik ide minden évben repülővel, autóval vagy vonattal, hogy tovább folytassák útjukat más hegyvidéki településekre. Felejthetetlen élmény a Poprádra érkezés: hirtelen bukkannak elő a Magas-Tátra lenyűgöző látványt nyújtó havas hegycsúcsai!

A Szent Egyed-tér körül terül el a város történelmi központja. Itt főleg klasszicista és barokk stílusban épült polgárházak találhatóak. A város talán legszebb épülete a korai gótikus stílusban épült Szent Egyed templom, mely a 13. századból maradt fenn. Egy kis közös séta után ismerkedhetünk Poprád városának hagyományos karácsonyi vásárával, amely a település legvonzóbb és leglátogatottabb karácsonyi programjai közé tartozik.

A hétvégén a Szt. Egyed teret népi kézműves termékeket, karácsonyi tárgyakat és különféle karácsonyi díszeket árusítók színes választékot kínáló bódéi töltik be. A hagyományos disznóvágás sem fog hiányozni.  A szlovák karácsonyi menü valamennyi finomságát megkóstolhatjuk a kolbásztól a libamájon és a káposztalevesen át a juhtúrós sztrapacskáig, de kedvelt  csemege az ostya, a laksa, a puncs és a karácsonyi méhsör is. A karácsonyi vásár programját koncertek, táncos fellépések színesítik.

Késmárkon városnézés keretében megtekintjük az UNESCO jegyzékébe felvett evangélikus fatemplomot, az új evangélikus templomban Thököly Imre mauzóleumát, majd a Thököly várat (kívülről). A Szepesség egyetlen épségben megőrzött várának udvara ad otthont a karácsonyt váró helyi rendezvényeknek,  ahol a szokásos karácsonyi bódék, késmárki és vendég fellépők zenés műsorai teremtenek karácsonyi hangulatot.

A nap zárásaként vásárlási lehetőséget biztosítunk egy nagy poprádi szupermarketben.

Indulás hazafelé 17.30-18.00 óra körül, érkezés Miskolcra a forgalomtól, útviszonyoktól függően kb. 21.00 órakor.

A tervezett időbeosztás az időjárási viszonyok függvényében változhat!

 

Részvételi díj: 7.300 Ft/fő + utasbiztosítás

 

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszközlekedés és az idegenvezetés költségét. Nem tartalmazza a belépő és az utasbiztosítás díját.

 

Belépő a késmárki templomokba, helyi vezetés: kb. 5 Euro

Érvényes személyi igazolvány vagy útlevél szükséges az utazáshoz (14 év alatti gyermeknek is)!

 

Kellemes adventi kirándulást kívánunk!

  • tadeusz-lakota-565427-unsplash

  • poprad advent

  • slovakia-958491_960_720

  • village-nativity-586795_960_720

  • christmas-market-563199_960_720

  • christmas-market-1914651_960_720

  • landscape-3057835_960_720

  • winter-in-the-mountains-1949635_960_720

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!
Utazás adatai:

Utazás: Advent Poprádon és Késmárkon
Időpont: 2018. december 8.Kapcsolattartó adatai:
Utastársak adatai:

1. utastárs

2. utastárs

3. utastárs

4. utastárs

További utastársak esetén kérjük a "Kérések" mezőben adja meg a neveket!

Az utazási feltételeket elolvastam, magam és utastársaim nevében elfogadom.
Szeretnék feliratkozni a hírlevél szolgáltatásra is!


Biztonsági kérdés