Eger Advent 2020 – Több mint egy ünnep!

+ Egerszalók

Váljon Eger a Te igazi történeteddé, zárd szívedbe az élményt!

Időpontok: 2020. december 6.

Utazás: komfortos, légkondicionált autóbusszal

Min.létszám: 40 fő

Program:

Indulás a kora reggeli órákban Miskolcról, a Búza térről, a Görögkat.templom melletti parkolóból.

Utazás a Heves megyei Egerszalókra. Ez a község azzal vált országszerte ismertté, hogy a település mellett feltörő gyógyvíz egy sódombnak becézett mészkődombot hozott létre az 1960-as években. Európában egyedülálló jelenségről van szó, hasonló természeti képződményeket a törökországi Pamukkaléban és az egyesült államokbeli Yellowstone Nemzeti Parkban láthatunk. Rövid séta, fotószünet, majd utazunk Egerbe.

A délután nagy részét Heves megye székhelyén, a valamivel több, mint 50.000 lakosú Egerben töltjük. Szent István alapított ezen a helyen püspökséget, így a város közel ezer éve oktatási és kulturális fellegvár és az azonos nevű borvidék központja (ki ne hallott volna már az egri bikavérről). Eger a magyar hadtörténet egyik legismertebb hőstettének színhelye is, ahol 1552-ben a Dobó István vezette védősereg a vár falainál vissza tudta verni a sokszoros túlerőben lévő törököket, ahogy azt Gárdonyi Géza „Egri csillagok” című regénye romantikus történetbe ágyazva elmeséli.

Városnéző séta Eger jól karban tartott, barokk hangulatú városközpontjában (Bazilika – Magyarország 3. legnagyobb temploma, Líceum, Érseki Palota, Széchenyi utca – a fő sétálóutca, Dobó tér a gyönyörű minorita templommal stb.), majd lehetőség a Vár megtekintésére.,.

Ha egy igazán látványos, dallamos, csillogó, de mégis meghitt ünnepi készülődésre, ráhangolódásra vágysz, akkor itt a helyed Egerben.

A varázslatos barokk belváros méltó díszletei közt hamisítatlan adventi hangulat, káprázatos díszkivilágítás, különleges látványelemek, a forralt borok és a kürtőskalács fahéjillata vár.

Az adventi időszakra a Dobó tér, a Gárdonyi tér és a Végvári vitézek tere ünnepi fényruhába öltözik, amit a Vár csodás díszkivilágítása tesz utánozhatatlanná.

A gyerekeket a Mesesétány és a Jégpalota mesés-játékos programjai, a felnőtteket igazi egri gasztro-örömök, a karácsonyi vásár forgataga és a színpad változatos zenei kínálata szórakoztatja.

Váljon Eger a Te igazi történeteddé, zárd szívedbe az élményt

Hazautazás az esti órákban.

Részvételi díj: 6.800 Ft/fő + utasbiztosítás

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz-közlekedés és az idegenvezetés költségét.

Nem tartalmazza a belépők és az utasbiztosítás díját.

Kellemes adventi kirándulást kívánunk!

  • eger

  • christmas-village-1088143_960_720

  • egerszalok-2668391_960_720

  • cookie-2957962_1920

  • tea-lights-1742638_960_720

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!Utazás adatai:

Utazás: Advent Egerben + Egerszalók
Időpont:
nem foglalható
Kapcsolattartó adatai:
Utastársak adatai:

1. utastárs

2. utastárs

3. utastárs

4. utastárs

További utastársak esetén kérjük a "Kérések" mezőben adja meg a neveket!

Az utazási feltételeket elolvastam, magam és utastársaim nevében elfogadom.
Szeretnék feliratkozni a hírlevél szolgáltatásra is!


Biztonsági kérdés