ADVENT GYULA 2020

Várnak Gyula karácsonyi ízei, illatai, fényei, dallamai a várban, a kastélyban és a városban

Időpontok: 2020. december 19.

Utazás: komfortos, légkondicionált autóbusszal

Min.létszám: 40 fő

Program:

Indulás a kora reggeli órákban Miskolcról, a Búza térről, a Görögkat.templom melletti parkolóból. Gyulára, Békés megye második legnépesebb városába utazunk.

Gyula nevét öregbítik kiváló termékei, kulturális, történelmi emlékei:

Gyulai kolbász: A város 1868-ban közvágóhidat (a mai Gyulai Kolbász Múzeum) építtetett, mellyel elkezdődött a gyulai húsipar diadalmenete.

A gyulai pálinka: köszönhetően leginkább a gyulai pálinkamanufaktúra névadójának, báró Harruckern János Györgynek, aki 1731-ben megalapította az első gyulai pálinkafőzdét. A helyiek azóta is ízes gyümölcsökből főzik a kitűnő, tiszta párlatokat, melyeknek minden egyes cseppjében ott érezhető a gyümölcs lelke.

CADEAU Bonbon Manufaktúra: A gyulai Kézműves Cukrászdán belül működő CADEAU Bonbon Manufaktúrában 1998 óta készülnek bonbonok – ma már több, mint 80 féle változatban. A paletta a klasszikus és a modern francia, belga, olasz iskola remekeiből áll, de a mesterek békebeli magyar recepteket is használnak.

Erkel Ferenc: Himnuszunk zeneszerzője Gyulán született. Az Emlékházban minden érdekességet megtudhatunk a Himnuszokról, a kiváló zeneszerző életéről, sőt a reformkori lakásberendezés sajátosságairól is.

Várfürdő: kiváló gyógyvízével ezreket vonz. A Gyulai Vár: a valamikori Magyar Királyság egyetlen épen maradt gótikus síkvidéki erődítménye. Annak ellenére, hogy az Alföldön állt, a kő beszerzésének nagy távolsága és költsége miatt pedig a Körösök adta agyagból égetett téglából épült, a 16. század második felében a gyulai erődítmény Eger és Szigetvár mellett az ország három legerősebb végvárának egyike volt.

Az Almásy-kastélyban: egy példaadó műemlékfelújítás után egy különleges, interaktív kiállításnak lehetünk részesei. Mesél a kastély! Mi működtette a kastélyok hétköznapjait, kiknek volt köszönhető a pompa, hogy nézett ki a színfalak mögötti világ az arisztokrácia otthonaiban?

Az épületben három alkalommal járt uralkodó; 1849. augusztus 23-án a 13 aradi tábornok közül tízen ebben az épületben tették le oldalfegyverüket, s indultak el utolsó útjukra az aradi vesztőhely felé.

Ez az első magyarországi kastély, amelyben már 1746-ban színdarabot mutattak be. Himnuszunk zeneszerzőjének nagyapja kulturális udvarmesterként élt a falai között – s maga Erkel Ferenc is gyakran megfordult itt. Munkácsy Mihály a gyulai kastélyban kezdett ismerkedni a festészettel Szamossy Elek keze alatt.

A történelmi városrész is tartalmaz meglepetéseket: Városháza, Százéves cukrászda, Templomok, stb.

A Százéves cukrászda Magyarországon második legrégebben, 1840 óta üzemelő cukrászda, mely csodás, empír stílusú épületében a díszesen festett falak között, eredeti biedermeier bútorzat, s hagyományos sütemény, parfé-, cukorka- és fagylaltkínálat repíti vissza a látogatót az egykori nyüzsgő kávéházi világba. A valaha volt műhelyben a mesterséghez használt tárgyak sokasága segít megismerkedni a szakma hagyományaival, ezzel is emelve a helyszín különlegességét.

Sétánk során minden helyszínen a karácsonyi hangulatok, ízek, dallamok várnak bennünket!

Megvárjuk az igazi ünnepi fényeket, majd indulunk hazafelé, ahova csak késő este érkezünk meg.

Részvételi díj: 8.800 Ft/fő + utasbiztosítás

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz-közlekedés és az idegenvezetés költségét. Nem tartalmazza a belépők és az utasbiztosítás díját.

Kellemes adventi kirándulást kívánunk!

  • christmas-market-550323_1920

  • gyula7

  • cup-1891445_1920

  • gyula6

  • gyula4

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!



Utazás adatai:

Utazás: Advent Gyula
Időpont:
nem foglalható




Kapcsolattartó adatai:




Utastársak adatai:

1. utastárs

2. utastárs

3. utastárs

4. utastárs

További utastársak esetén kérjük a "Kérések" mezőben adja meg a neveket!

Az utazási feltételeket elolvastam, magam és utastársaim nevében elfogadom.
Szeretnék feliratkozni a hírlevél szolgáltatásra is!


Biztonsági kérdés