Advent a kastélyban 2020

Kápolnásnyék, Halász-kastély

a Velencei-tó télen is szép!

Időpontok: 2020. december 12.

Utazás: komfortos, légkondicionált autóbusszal

Min.létszám: 40 fő

Program:

Indulás a kora reggeli órákban Miskolcról, a Búza térről, a Görögkat.templom melletti parkolóból.

Útközben pihenő Baracskán, a Velencei-tótól 7 km-re található településen a Csíz Sajtműhelynél.

A Sajtműhely palettáján megtalálhatóak a különböző fűszerezésű krémsajtok, a gomolyasajtok variációi, a népszerű füstölt parenyica, natúr, faszenes és görögszénamagos többhónapos érlelt sajt, töltött mozzarella, az erdélyi hagyományú ordasajt, a francia származású camambert és lágy és penészes kecskesajtok, sajtkülönlegességek. Ebből a kínálatból van lehetőség kóstolásra, vásárlásra.
Sajtkészítési bemutató
alkalmával megismerkedhetnek a látogatók a tej varázslatos átalakulásával, sőt, igény esetén be is lehet állni a gyártásba!

Rövid séta a Velencei-tó kapujának nevezett Velencei Korzón. A nyáron és télen is kedvelt korzót 2014 májusában nyitották meg. A 20 hektáron kialakított kereskedelmi, szórakoztató és turisztikai központban immár hagyományossá vált, hogy a főterén, a szökőkút medencéje körül advent idején kialakítanak egy korcsolyapályát. A változás idén csak annyi, hogy a jégfelület teljesen nyitott, nincs fölötte sátor. A Korzó nagy karácsonyfája pedig különleges hangulatot nyújt a korizáshoz.

Kápolnásnyék Fejér megyében, a Velencei tó keleti végénél található község. Itt született Vörösmarty Mihály. A gyermekkorának színhelyéül szolgáló házat a gróf Nádasdy család építette. Majd életének utolsó éveit is szülőfalujában töltötte. A házban alakították ki a Vörösmarty-múzeumot, amely egyben múzeum is. A helytörténeti rész: Kápolnásnyék történetének bemutatása a múlt emlékein keresztül. Vörösmarty Mihály és Nyék kapcsolatának ismertetése. A Velencei-tó halászati eszközei, a tó élővilága és a terület néprajzi hagyatéka láthatók a gyűjteményben. Kovács múzeum: A múlt század elejét idéző kovácsműhely, az eredeti kovács szerszámokkal és a hozzá kapcsolódó egyéb szerszámokkal együtt látható. Ásványkiállítás: Az ásványvilág sokszínű és formagazdag kristályai, ősmaradványok és őskövületek, valamint a Velencei-hegység bányászati emlékeinek bemutatása.

A község leglátványosabb műemléke a Halász-kastély. A kastély 1810 körül épült, majd 1910-ben építtette át tulajdonosa, Halász Gedeon barokk kastéllyá. A második világháború és az államosítás pusztításait követően 2016-ban újjászületett az épület és parkja.

A kastélyséta keretében választ kapunk a következő kérdésekre: Hogyan és mikor épült a kápolnásnyéki kastély? Kik, és hogyan éltek falai között a 19-20. században? Milyen kapcsolatban voltak a Velencei-tóval? Milyen volt a kastélypark?

Az ünnepi díszbe öltöztetett Halász-kastélyban és udvarán az adventi időszakban gyertyagyújtással, forralt borral, karácsonyi dallamokkal és irodalommal várják az ünnepre készülődőket.

Hazautazás az esti órákban, érkezés 23 óra körül.

Részvételi díj: 8.800 Ft/fő + utasbiztosítás

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz-közlekedés és az idegenvezetés költségét.

Nem tartalmazza a belépők és az utasbiztosítás díját.

Kellemes adventi kirándulást kívánunk!

  • halasz kastely

  • christmas-2040_1920

  • velencei tó

  • christmas-2961385_1920

  • christmas-decorations-3030546_960_720

  • christmas-decorations-on-fences-on-autumn-street

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!Utazás adatai:

Utazás: Advent a Halász-kastélyvan + Velencei - tó
Időpont:
nem foglalható
Kapcsolattartó adatai:
Utastársak adatai:

1. utastárs

2. utastárs

3. utastárs

4. utastárs

További utastársak esetén kérjük a "Kérések" mezőben adja meg a neveket!

Az utazási feltételeket elolvastam, magam és utastársaim nevében elfogadom.
Szeretnék feliratkozni a hírlevél szolgáltatásra is!


Biztonsági kérdés