Adventi kirándulás a Fertő-tó két partján

Fertődi kastély – sétahajózás – Ruszti advent

 

Időpontok:   2020. dec. 5., dec. 19.

Útvonal:       Miskolc – Budapest – Győr – Kapuvár – Fertőd – Ruszt – Budapest – Miskolc

Utazás:         komfortos, légkondicionált autóbusszal

Min.létszám: 40 fő

 

Program:

 

Indulás reggel 4 órakor Miskolcról, a Búza térről, a Görögkat.templom melletti parkolóból, találkozás 3.45 órakor. Fertődre érkezve a híres, „versaillesi mintára” épült Fertődi Kastély pompás udvarában sétálunk, majd kb. 60 perces helyi vezetéssel járjuk be a kastély látogatható termeit. A Kastélytúra a következő különlegességeket mutatja be: Az Esterházyak mesélő kincsei című kiállítás, nyári ebédlő, sala terrena, hercegnéi előszoba, Haydn-terem, Apolló terem, lakk-kabinet, kápolna. Esterházy Miklós tervei és elképzelései alapján a barokk épületegyüttes a maga korában egyedülálló építészeti alkotás volt. Esterházy Miklóst nagyvonalú életvitele miatt “a pompakedvelő” vagy “a fényes Miklós” melléknévvel illették már életében, mely a kastély kialakításában tükröződik.

A Kastély megtekintését követően a Fertő-tó osztrák oldalára, a fertőrákosi (programváltozás esetén mörbisch-i) kikötőbe igyekszünk és hajóra szállunk. A Fertő tavon ringatózva látványos természeti kincseket figyelhetünk meg. A hajóút alatt tájékoztatót is hallhatunk a Fertő-tó élővilágáról és látnivalóiról. A hajó büféjében üdítőt, kávét vásárolhatunk, és már ki is kötünk Rustban.

 

A kis ékszerdoboz, Ruszt Burgenland egyik leghíresebb városa, a Fertő-tó nyugati partján fekszik, de a hangulatos barokk kisváros nemcsak nyáron, hanem egész évben nagyon népszerű a turisták körében. Az adventi időszakban is felpezsdül az élet Rusztban. Minden hétvégén karácsonyi zene hallható a kisváros egyik sétálóutcáján, a Kirchengassén. A vásárban különleges mézek, teák, lekvárok, mézeskalácsok, szappanok, játékok, jászolok, karácsonyi dekorációk, könyvek és kézzel készített alkotások csábítják a bámészkodókat. A csillogó díszekkel dekorált standokon kívül a színes programok is figyelmet érdemelnek: a látogatók lovas kocsikázhatnak, ünnepi koncerteken, kiállításokon vehetnek részt. Főterén az óriási karácsonyfa „árnyékéban” gasztronómiai örömöknek hódolhatunk, a Christkindlmarkt árusai festői polgárházakban is várják vevőiket, melyek ilyenkor megnyitják kapuikat. Sétánk során burgenlandi borpincék felfedezésére is indulhatunk. Az udvarokba betekintve kisvendéglők sora vár ránk (Heuriger), ahol  bekaphatunk egy szelet zsíros kenyeret egy pohár illatozó forralt bor kíséretében. Sok élménnyel feltöltekezve 17 óra körül indulunk hazafelé, ahova – a forgalmi viszonyoktól függően – 23.30 óra körül érkezünk meg.

 

Részvételi díj: 13.800 Ft/fő + utasbiztosítás

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz-közlekedés és az idegenvezetés költségét. Nem tartalmazza a belépők és az utasbiztosítás díját.

 

Tájékoztató belépőárak:

Esterházy-kastély (vezetéssel): 3.500 Ft, diák és nyugdíjas 1.750 Ft, 70 év felett ingyenes

Hajójegy: kb. 13 euro (előre kell jelentkezni)

 

Érvényes személyi igazolvány elegendő az utazáshoz (14 év alatti gyermekeknek is szükséges)!

 

Kellemes adventi kirándulást kívánunk!

  • esterhazy-palace-89511_1920 (1)

  • castle-4403934_1920

  • lake-neusiedl-4871424_1920

  • illmitz-neusiedlersee-2946412_1920

  • lake-neusiedl-4556099_1920

  • lake-2662958_1920

  • cup-1891446_960_720

  • christmas-market-1899134_960_720 krakkó

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!Utazás adatai:

Utazás: Adventi kirándulás a Fertő-tó két partján
Időpont:
2020. december 05.
2020. december 19.
Kapcsolattartó adatai:
Utastársak adatai:

1. utastárs

2. utastárs

3. utastárs

4. utastárs

További utastársak esetén kérjük a "Kérések" mezőben adja meg a neveket!

Az utazási feltételeket elolvastam, magam és utastársaim nevében elfogadom.
Szeretnék feliratkozni a hírlevél szolgáltatásra is!


Biztonsági kérdés