Nagykarácsony, Mikulásfalva, a csodák birodalma

+ Fehérvári Advent 2020.

A Mikuláshoz ellátogatni nem csak a gyerekeknek élmény!

Időpontok: 2020. december 05.

Utazás: komfortos, légkondicionált autóbusszal

Min.létszám: 40 fő

Program:

Indulás reggel 4 órakor Miskolcról, a Búza térről, a Görögkat.templom melletti parkolóból, találkozás 3.45 órakor.

Mikulásfalva december 23-ig sok-sok programot kínál.

Immár huszonhárom éve fogadja a Mikulás a Fejér megyei Nagykarácsony településen – azaz Mikulásfalván – a gyerekeket és a felnőtteket a Mikulásházban, vagy ahogy a gyerekek mondják: a csodák birodalmában. A Mikulás Fejér megyében lakik, mégpedig az 1400-as lélekszámú mezőföldi településen, Nagykarácsonyban, azaz Mikulásfalván

Ha pedig a neve is Nagykarácsony, nincs mit csodálkozni azon, hogy ott lakik a magyar Mikulás.

A nagykarácsonyi Mikulásház 1995-ben nyitotta meg kapuit, és azóta évről-évre több látogatót vonz. Országos ismertséget ad az 1400 lélekszámú falunak, hogy a karácsonyi ünnepek előtt különleges ünnepi képeslapot lehet onnan küldeni, melyet erre az alkalomra szóló postai bélyegzővel érvényesít a postahivatal.

A Mikulásház 1995-ben nyitotta meg kapuit, s attól kezdve töretlen népszerűségnek örvend. Országos ismertséget ad a falunak, hogy a karácsonyi ünnepek előtt különleges ünnepi képeslapot lehet küldeni, melyet ez alkalomra szóló postai bélyegzővel érvényesít a postahivatal.

A Mikulással a magyarországi főhadiszállásán bárki találkozhat az adventi időszakban. Ajándékot is készíthetnek itt helyben a lurkók, de várja őket a jóságkút, az adománykuckó is. Az udvaron a Télapó szánjával fotózkodhatnak, de még a sétáló Olaf és Rudolf rénszarvasokkal is lehetőség nyílik egy kis beszélgetésre. között színes programokkal várja látogatóit

Persze a legnagyobb élményt az adja, amikor a manók kitárják a Mikulás ajtaját, aki ott ül íróasztalánál, mögötte kandalló és a szekrények, amelyek a több tízezer levelet rejtik, amelyekben a gyerekek valamit kérnek tőle. Innen nem is távozhatnak üres kézzel, egy Mikulás-csomagot biztosan mindenki visz haza magával. És akkor még nem szóltunk a szalmalabirintusról, a rénszarvas-etetésről, kézműves-játszóházról, kovácsműhelyről, állatsimogatóról.

Búcsút veszük Mikulásfalvától és Székesfehérvárra utazunk. Első ízben a különleges Bory-várat nézzük meg. A várat Bory Jenő (1879-1959) szobrászművész és építészmérnök, a Képzőművészeti Főiskola szobrász és a Műszaki Egyetem építész tanára építette, saját tervei és fantáziája alapján 40 nyáron keresztül, emléket emelve a hitvesi szeretetnek és művészi álmainak. Rövid városnéző séta a város történelmi központjában, majd szabad program a karácsonyi hangulatban. Az ünnepi díszbe öltözött belvárosban a négy adventi hétvégén rangos előadók szórakoztatják a járókelőket, a hétköznapokon pedig a város óvodásai, kisiskolásai adnak műsort az adventi színpadon. A Városháza udvarán felépített betlehem előtt felidézhetjük a bibliai történetet. A forralt bor illatú vásári forgatagot képeskönyvbe illő művészeti installációk színesítik, a város karácsonyfája körül kisvonat zakatol. Adventi kuckó várja a családokat, ahol a foglalkoztatóban közösen készíthetnek ajándékot a kézműves foglalkozásokon, mézeskalácsot süthetnek, de akár meseolvasással, diavetítéssel is tölthetik az időt a kicsik. A fényekkel mesebelivé varázsolt a Városházán ebben az évben is minden nap kinyílik majd egy ablak: a város adventi naptárából egy-egy vers, mese vagy dal formájában érkezik a várakozást megkönnyítő ajándék a városlakóknak.

Részvételi díj: 9.600 Ft/fő + utasbiztosítás

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz-közlekedés és az idegenvezetés költségét. Nem tartalmazza a belépők és az utasbiztosítás díját.

Kellemes adventi kirándulást kívánunk!

  • székes3

  • székes2

  • székes4

  • christmas-village-1088143_960_720

  • christmas-4646421_1920

  • candles-4612440_1920

  • bory-city-2523595_960_720

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!Utazás adatai:

Utazás: Nagykarácsony, Mikulásfalva + Fehérvári Advent
Időpont:
nem foglalható
Kapcsolattartó adatai:
Utastársak adatai:

1. utastárs

2. utastárs

3. utastárs

4. utastárs

További utastársak esetén kérjük a "Kérések" mezőben adja meg a neveket!

Az utazási feltételeket elolvastam, magam és utastársaim nevében elfogadom.
Szeretnék feliratkozni a hírlevél szolgáltatásra is!


Biztonsági kérdés