BAJOR KASTÉLYOK – TIROL

+ Salzburg és Berchtesgaden, Hitler Sasfészek

4 nap/3 éjszaka

 

Időpont: 2020. június 24-27. (4 nap/3 éjszaka)

Útvonal: Miskolc-Jászberény – Budapest-Salzburg-Innsbruck-Linderhof-Hohenschwangau-Hegyeshalom-Budapest- Jászberény -Miskolc

Utazás:   komfortos, légkondicionált autóbusszal

Szállás:   2-3 ágyas zuhanyos/WC-s szobákban. 1 éjszaka Salzburg környékén, jellegzetes osztrák panzióban

(Gasthof Goldene-Traube, Golling,www.goldene-traube.at). 2 éjszaka tiroli szállodában (Hotel Olympia, Axams, www.hammerle-hotels.at/hotel-olympia)

Ellátás:   reggeli, fakultatív vacsora

Min.létszám: 40 fő

 

Program:

 1. nap: Indulás Miskolcról hajnal 2.00 órakor a Búza téri Görögkat.templom melletti parkolóból, találkozás 1.45 órakor. Utazás a fenti útvonalon rövid pihenőkkel Salzburg, Mozart városa irányába. Salzburgban rövid városnézés, séta az UNESCO Világörökségek közé tartozó óvárosban (Mirabell kert, Mozart szülőháza, Fesztiválpaloták, Dóm tér látnivalói, Hercegérseki palota, …….. . Érkezés a szálláshelyre este, szállás.
 2. nap: A mai napot Tirolban, az Inn völgyében töltjük. A völgy felett már messziről jól látszik Tratzberg gyönyörű fekvésű reneszánsz várkastélya, látogatás a gazdagon berendezett belső termekben. Utána látogatás Schwaz egykori ezüstbányájába, a különleges földalatti bányamúzeum megtekintése. Ez a bánya 500 évvel ezelőtt Európa legjelentősebb ezüstbányája volt, Schwaz pedig Ausztria második legnagyobb városa. A nap zárásaként a meghökkentően szép és érdekes Swarowski kristályvilágot tekintjük meg, ahol vásárlási lehetőség is kínálkozik a kristály mintaboltban. Majd visszatérünk szálláshelyünkre.
 3. nap: Reggeli, majd egész napos kirándulás a bajor Alpokba, a II. Lajos bajor király által építtetett alpesi kastélyok megtekintése. Első megállónk II. Lajos egyetlen befejezett kastélya, a versailles-i Kis Trianon palota mintájára épített neorokokó Linderhof-i kastély, ahol sétálunk a csodás parkban és felkeressük a Vénusz-barlangot is. Majd utazunk tovább Neuschwanstein kastélyához. A kastélyok kastélyának nevezett csupa torony és bástya épületegyüttes egy magányos szirtfokon áll, egy alpesi tó közelében. A pompásan berendezett belső termek meglátogatása után utazás a szállásra. Este fakultatív program: részvétel, sörözés egy hangulatos tiroli esten, ahol folklór zene, jódlizás és ”táncos lábú tiroli favágók”„ műsora gondoskodik a jókedvről. Aki nem vesz részt a tiroli esten, az a belvárosban maradhat (az est helyszíne onnan gyalogosan megközelíthető). Szállás az előző napi helyen.
 4. nap: Reggeli után indulás Berchtesgadenbe, ahol meglátogatjuk Hitler egykori vendégházát. Az épület egy olyan hegycsúcson található, melyet csak a hegy belsejében közlekedő lifttel lehet megközelíteni. (Időjárási viszonyoktól függően látogatható!). Csodálatos körpanoráma nyílik innen a környező alpesi hegyi világra és a lábánál elterülő Königssee-re (a Királyok tavára). Érkezés Magyarországra a késő esti órákban.

A programok sorrendje az időjárás és a helyi viszonyok függvényében felcserélődhet!

 

Program:

 1. nap: Indulás Miskolcról hajnal 2.00 órakor a Búza téri Görögkat.templom melletti parkolóból, találkozás 1.45 órakor. Utazás a fenti útvonalon rövid pihenőkkel Salzburg, Mozart városa irányába. Salzburgban rövid városnézés, séta az UNESCO Világörökségek közé tartozó óvárosban (Mirabell kert, Mozart szülőháza, Fesztiválpaloták, Dóm tér látnivalói, Hercegérseki palota, …….. . Érkezés a szálláshelyre este, szállás.

 

 1. nap: A mai napot Tirolban, az Inn völgyében töltjük. A völgy felett már messziről jól látszik Tratzberg gyönyörű fekvésű reneszánsz várkastélya, látogatás a gazdagon berendezett belső termekben. Utána látogatás Schwaz egykori ezüstbányájába, a különleges földalatti bányamúzeum megtekintése. Ez a bánya 500 évvel ezelőtt Európa legjelentősebb ezüstbányája volt, Schwaz pedig Ausztria második legnagyobb városa. A nap zárásaként a meghökkentően szép és érdekes Swarowski kristályvilágot tekintjük meg, ahol vásárlási lehetőség is kínálkozik a kristály mintaboltban. Majd visszatérünk szálláshelyünkre.

 

 1. nap: Reggeli, majd egész napos kirándulás a bajor Alpokba, a II. Lajos bajor király által építtetett alpesi kastélyok megtekintése. Első megállónk II. Lajos egyetlen befejezett kastélya, a versailles-i Kis Trianon palota mintájára épített neorokokó Linderhof-i kastély, ahol sétálunk a csodás parkban és felkeressük a Vénusz-barlangot is. Majd utazunk tovább Neuschwanstein kastélyához. A kastélyok kastélyának nevezett csupa torony és bástya épületegyüttes egy magányos szirtfokon áll, egy alpesi tó közelében. A pompásan berendezett belső termek meglátogatása után utazás a szállásra. Este fakultatív program: részvétel, sörözés egy hangulatos tiroli esten, ahol folklór zene, jódlizás és ”táncos lábú tiroli favágók”„ műsora gondoskodik a jókedvről. Aki nem vesz részt a tiroli esten, az a belvárosban maradhat (az est helyszíne onnan gyalogosan megközelíthető). Szállás az előző napi helyen.

 

 1. nap: Reggeli után indulás Berchtesgadenbe, ahol meglátogatjuk Hitler egykori vendégházát. Az épület egy olyan hegycsúcson található, melyet csak a hegy belsejében közlekedő lifttel lehet megközelíteni. (Időjárási viszonyoktól függően látogatható!). Csodálatos körpanoráma nyílik innen a környező alpesi hegyi világra és a lábánál elterülő Königssee-re (a Királyok tavára). Érkezés Magyarországra a késő esti órákban.

 

A programok sorrendje az időjárás és a helyi viszonyok függvényében felcserélődhet!

 

Részvételi díj: 62.500 Ft + utasbiztosítás

Fakultatív vacsora 2 alkalommal: 10.000 Ft/fő

Egyágyas felár: 15.000 Ft/fő

Fakultatív tiroli est:

– csak show műsor: 30 euro/fő (1 italt tartalmaz: 0,5 l sör vagy 0,25 bor vagy 0,25 l üdítő)

– show műsor 3 fogásos vacsorával (húsleves palacsintatésztával, sült sertésborda vagy pulyka burgonyával, vegyes saláta, almás rétes tejszínhabbal), valamint 1 ital: 50 euro/fő

Belépők: kb. 55-90 euro/fő

 

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz-közlekedés, a 3 éjszakai szállás, a 3 reggeli, a felsorolt programok és az idegenvezetés költségeit. Nem tartalmazza az idegenforgalmi adó (kb.5 euro/fő/3 éj), a belépőjegyek és az utasbiztosítás díját.

Kellemes utazást, maradandó élményeket kívánunk!

 • austria-3753977_1920

 • alp-4347362_1920

 • austria-3839190_1920

 • linderhof-palace-266039_1920

 • castle-2602180_1920

 • castle-51731_1920

 • berchtesgaden-3384964_1920

 • watch-4700214_1920

 • swarovski-1125721_1920

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!
Utazás adatai:

Utazás: Bajor kastélyok - Tirol
Időpont: 2020.junius 24 -27.Kapcsolattartó adatai:
Utastársak adatai:

1. utastárs

2. utastárs

3. utastárs

4. utastárs

További utastársak esetén kérjük a "Kérések" mezőben adja meg a neveket!

Az utazási feltételeket elolvastam, magam és utastársaim nevében elfogadom.
Szeretnék feliratkozni a hírlevél szolgáltatásra is!


Biztonsági kérdés