Barangolás Lengyelországban

Északi sivatag, jódos levegő, borostyán – lengyel tengerpart és a Hármas Városok

 

Időpont:  Csoportoknak előzetes megbeszélés szerint

Utazás:    komfortos, légkondicionált autóbusszal

Útvonal: Tiszaújváros-Miskolc-Wroclaw-Torun-Gdansk-Sopot-Gdynia-Leba-Varsó-Miskolc-Tiszaújváros

Szállás:   szállodák** 2-3 ágyas zuhanyos/WC-s szobáiban

Ellátás:   reggeli, fakultatív vacsorák

Min.létszám: 35 fő

 

Program:

1.nap:Indulás a korai órákban. Várható érkezés az Odera partján fekvő szépséges Wroclawba délután. A várost „Száz híd városának” vagy más néven a „lengyel Velencének” is nevezik. Városnézés Alsó-Szilézia fővárosában (németül Breslau, magyarul Boroszló), mely 2016-ban Európa kulturális fővárosa volt. Az egyik leggazdagabb múltú lengyel város tele van műemlékekkel: lenyűgöző méretű főtér nagyszerűen felújított ősi polgárházakkal, az egyik legszebb közép-európai városháza, középkori templomok sora az óvárosban és az Odera folyó szigetein stb. Szállás Wroclawban.

2.nap: Korai reggeli után elindulunk Kopernikusz szülővárosába, Torunba. Európa egyik legszebb, évszázadokon át változatlan középkori óvárosa méltán lett a Világörökség része. Legfőbb nevezetességei az Óvárosi Városháza, mely Észak-Európában az egyik legimpozánsabb; a Szt. János katedrális és a gyönyörű gótikus Szt. Jakab templom. A híres csillagász, Kopernikusz szülőháza jelenleg múzeum. Ezt követően utazás északra, a Balti-tenger partvidékére. A szállásunk 3 éjszakára Gdanskban vagy környékén lesz.

3.nap: Reggeli után ismerkedés a „hármasvárossal”: az ország egyik legfontosabb tengeri kapujával, Oliwa-ban kezdjük a látogatást, amelyet a székesegyház rokokó orgonája tett világszerte ismertté. Majd városnézés a Visztula torkolatánál elterülő Gdanskban (óváros, Arany-kapu, Öreg daru, Neptun-szökőkút). A Szent Mária-templom a világ legnagyobb gótikus szentélye – 25 ezer hívőnek ad helyet.

4.nap: Reggeli után utazás a Balti-tenger dűne övezetébe, a Borostyán Part védelem alatt álló zónájába, a Slowinski Nemzeti Parkba, ahol ízelítőt kapunk abból, milyen lehet a sivatagban.  A nemzeti park az UNESCO bioszféra rezervátumainak listáján is szerepel. Átszállás természetkímélő járműveinkbe, majd séták és pihenés a tengerparti mozgó dűnéken. Majd látogatás Gdyniában, a Trojmiasto (3 város) legfiatalabb tagjában, sétával és fényképezéssel a móló különleges tengerjáró hajóinál Szállás.

5.nap: Reggeli után utazás az „Észak Monte-Carlo”-jának nevezett Sopotba, a csillogó fürdővárosba. Európa leghosszabb (516 m), fából épült tengeri mólójáról csodálatos kilátás nyílik a tengerpartra és a városra. Délután utazás Varsóba, ahol a szállásunk is lesz.

6.nap: Reggeli, majd városnézés a II. világháború után újjáépített Varsóban. Az Óvárost, a főváros történelmi központját a háború után szinte az alapokról állították helyre, amely a világon az egyetlen ilyen jellegű városrész-rekonstrukcióként kiérdemelte, hogy felvették az UNESCO világörökség listájára. Végigmegyünk az ún. Királyi úton – itt található a főváros műemléképületeinek többsége, kezdete az Óváros és az Újváros, vége pedig a királyi Lazienski-park és a Belveder-palota. Az óvárosban található a Vár tér a királyi palotával, „az út” végén vár bennünket Varsó legszebb és legimpozánsabb parkja a tóra épült Fürdő-palotával. A „kis Versailles”-nak is nevezett wilanowi kastély III. Sobieski János király hőn szeretett hitvesének kedvéért épült, hogy emlékeztesse saját hazájára, Franciaországra). Hazaérkezés a késő éjszakai órákban.

2019. évi árak tájékoztató jelleggel

Részvételi díj: 85.200 Ft/fő

Egyágyas  felár: 27.600 Ft/fő

Fakultatív vacsora: 20.600 Ft/fő/5 alkalom

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszközlekedés, az 5 éj szállás, az 5 reggeli, a felsorolt programok,

városnézések és az idegenvezetés költségét.

Nem tartalmazza a vacsorák, az utasbiztosítás és a belépők díját.

 

Érvényes személyi igazolvány vagy útlevél szükséges az utazáshoz (14 év alatti gyermeknek is)!

 

Kellemes, élményekben gazdag utazást kívánunk!

  • wrocaw-1663406_1920

  • monument-239369_1920

  • torun-3352310_1920

  • Gdansk

  • Sopot

  • warsaw-698412_1920

  • warsaw-787880_1920

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!
Utazás adatai:

Utazás: Barangolás Lengyelországban
Időpont: 2019. július 30-augusztus 4.Kapcsolattartó adatai:
Utastársak adatai:

1. utastárs

2. utastárs

3. utastárs

4. utastárs

További utastársak esetén kérjük a "Kérések" mezőben adja meg a neveket!

Az utazási feltételeket elolvastam, magam és utastársaim nevében elfogadom.
Szeretnék feliratkozni a hírlevél szolgáltatásra is!


Biztonsági kérdés