Barangolás Nyugat-Szlovákiában

+ a legszebb bányavárosok

Időpont:  2020.május 15-17. (3 nap/2 éjszaka)

 

Útvonal: Miskolc-Ózd-Borsodnádasd-Zólyom-Besztercebánya-Árvaváralja-Zsolna-Bajmóc-Kistapolcsány-

                  Selmecbánya-Szentantal-Borsodnádasd-Ózd-Miskolc

Utazás:   komfortos légkondicionált autóbusszal

Szállás:   középkategóriás szálloda/panzió 2-3-4 ágyas zuhanyos/WC-s szobáiban.

Ellátás:   reggeli, fakultatív vacsora

Min.létszám: 40 fő

 

Program:

1.nap: Elutazás a reggeli órákban, Borsodnádasd irányában. Zólyom városába érkezünk, ahol megtekintjük a városközpontban található XIII. századi várat, melyben Balassi Bálint költő született, melynek emlékét a várkapuban elhelyezett emléktábla őrzi. Innen a Szlovák Nemzeti Felkelés terére indulunk, amely Szlovákia legnagyobb téglalap alakú terei közé tartozik. A tér központi domináns épülete a Szent Erzsébet templom, melyet a  Szentháromság evangélikus templom és Ľ. Štúr-park magas növésű zöld növényzete teszi teljessé.  Besztercebánya Fő tere (korábban IV. Béla király tér) építményeivel a világörökség része. Séta a téren, főbb látnivalók: Szent Kereszt templom, Szűz Mária templom, Óratorony,  Xavéri Szent Ferenc püspöki székesegyház. Majd Árva várához érkezünk, mely a középkorban fontos szerepet játszott Magyarország északi határa és a Lengyelország felé vezető kereskedelmi út védelmében. Árva várát a Thurzók reneszánsz sasfészkeként emlegetik. A történelmi Magyarország határán, az Árva folyó melletti sziklabércen 112 méter magasságban várja a látogatókat. Legendákat és magyar emlékeket elevenítünk fel a várbeli sétánk során.

Rövid szabadprogram után indulunk a szálláshelyünkre (2 éjszaka).

 

  1. nap: Reggeli után indulunk Északnyugat-Szlovákia metropoliszába, Zsolnára. A város történelmi központja a Műemlék rezervátum részét képezik. Városnézésünket a Mária téren kezdjük: Szent Pál apostol megtérésének temploma, 18. századi kapucinus kolostor, Óvárosháza, majd a Legszentebb Háromság Temploma (székesegyház-templom) mely 1400 körül épült, Burián-harangtorony (Szlovákia egyik legrégebbi reneszánsz harangtornya). Bajmócra indulunk. Útközben teszünk egy kis kitérőt Csicsmányra, ahol a népi építészet egyik legszebb, páratlan példája az országban a furcsa, geometrikus formákkal díszített faházak egzotikus egyvelegét csodáljuk meg. A Nyitra folyó völgyében található Bajmóc vára Szlovákia egyik legszebb kultúrtörténeti műemléke. A franciaországi Loire mentén fekvő romantikus várkastélyok mintájára épült vár legértékesebb műalkotása a bajmóci oltár. A várlátogatás során megtekintjük a vár alatti cseppkőbarlangot is. A Mátyás király hársfájának nevezett fa (Szlovákia legöregebb, 700 éves fája) megtekintése után szálláshelyünkre utazunk.

 

  1. nap: Reggeli után első megállónk a kastélyokkedvelői kötelező zarándokhelyénél, a Hild Józsefáltal tervezett klasszicista ékszerdoboznál, a kistapolcsányi kastélynál. Majd sétálunk a hegyekkel körülvett káprázatos fekvésű Selmecbányán, amely a Világörökség része, a közép-szlovákiai bányavárosok legszebbike. Gyönyörű, történelmi hangulatot árasztó óvárosának terei, hangulatos, a domboldalakon kanyargó utcácskái, dombokon magasodó erődítményei, impozáns kálváriája népszerű turistacélponttá teszik.Selmeci-hegység szívében, Szentantal  községben áll gyönyörű angolparkjával a monumentális barokk-klasszicista Koháry-Coburg kastély.

Jelenleg az erdészeti, faipari és mezőgazdasági múzeum székhelye, sok fegyver- és trófeagyűjteménnyel. Az eredeti búrokkal bebútorozott belső részek ékessége az Arany szalon és annak bútorzata. Az esti órákban érkezünk haza.

 

Az útvonal, a programok sorrendje a helyi viszonyoktól  függően módosulhatnak.

 

Irányár 36.800 Ft/fő + utasbiztosítás

 

Fakultatív vacsora: 6.000 Ft/fő/ 2 alkalom

 

Belépő: teljes 32 euro, nyugdíjas, diák 20 euro/fő

 

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz közlekedés, a 2 éjszaka szállás, a 2 reggeli és az idegenvezetés költségét.  Nem tartalmazza a belépők, a fakultatív vacsora és az utasbiztosítás díját.

 

Érvényes személyi igazolvány vagy útlevél szükséges az utazáshoz (14 év alatti gyermeknek is)!

Kellemes, élményekben gazdag kirándulást kívánunk!

  • castle-2248678_1280

  • chapel-1901028_1280

  • bojnice-1613939_1920

  • orava-1642368_1280

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!
Utazás adatai:

Utazás: Barangolás Nyugat-Szlovákiában + a legszebb bányavárosok
Időpont: 2020.május 15-17.Kapcsolattartó adatai:
Utastársak adatai:

1. utastárs

2. utastárs

3. utastárs

4. utastárs

További utastársak esetén kérjük a "Kérések" mezőben adja meg a neveket!

Az utazási feltételeket elolvastam, magam és utastársaim nevében elfogadom.
Szeretnék feliratkozni a hírlevél szolgáltatásra is!


Biztonsági kérdés