Betlér – Dobsinai jégbarlang

 

Időpont: 2019. augusztus 3.

Utazás:    komfortos, légkondicionált autóbusszal

Útvonal: Miskolc-Bánréve-Rozsnyó-Betlér-Dobsina és vissza

Min. létszám: 40 fő

 

Program:
Indulás reggel 7.00 órakor Miskolcról, a Búza téri görögkatolikus templom melletti parkolóból, találkozás 6.45 órakor. Utazás a Dobsinai jégbarlanghoz rövid pihenővel. Az egyedülálló jégbarlangot a XIX. század végén fedezték fel. A barlang 5000-7500 évvel ezelőtt keletkezett, a jégréteg vastagsága 30-40 méter. A barlangtúra kb. 45 percig tart 0 fok közeli hőmérsékletben.

Betlér hírnevét a 70 hektáros parkban található kastélynak köszönheti. Andrássy István kuruc generális a XVIII. század elején egy középkori vár alapjaira építtette. A kastélyban jelenleg múzeum működik, berendezéseit eredeti állapotában megőrizték, ahogy 1944-ig az Andrássyak használták. Értékes könyvtárát Andrássy Lipót alapította.

Közös séta Rozsnyón. Gömör felső részének fontos központja és ősi tradíciók városa. Legfontosabb látnivalói: a Diák-templom, a Tűztorony a toronyórával, mely a város szimbóluma lett, a székesegyház, amely a XIV. század elején épült gótikus stílusban, a Püspöki Palota, a ferencesek temploma és kolostora, az evangélikus templom és a városháza. Négyzet alakú főtere a legnagyobb középkori tér Szlovákiában. Vásárlási lehetőség.

Hazaérkezés az esti órákban.

 

Részvételi díj: 5.800 Ft/fő + utasbiztosítás 

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz-közlekedés és az idegenvezető költségeit. Nem tartalmazza a belépők és az utasbiztosítás díját.

 

Belépők: kb. 16 euró, nyugdíjas (62 éven felül): kb. 12 euró

 

Hasznos tudnivalók: Dobsinán célszerű a sportcipő vagy túra bakancs használata, mert a barlanghoz emelkedő erdei út vezet, melynek megtétele kb. 30 percet vesz igénybe! A barlangban -4 Celsius fok van, így a nyári meleg ellenére kabát, sapka, kesztyű viselése ajánlott!

 

Kellemes, élményekben gazdag kirándulást kívánunk!

 

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!
Utazás adatai:

Utazás: Betlér – Dobsinai jégbarlang