Bosznia-Hercegovina kincsei– Medjugorje – Dubrovnik

Kelet és nyugat páratlan találkozása, a „világ gyóntatószéke” és világörökségek

 

Időpontok: 2020. május 29-június 1. (4 nap/3 éjszaka)

Utazás:   komfortos, légkondicionált autóbusszal

Útvonal: Miskolc-Budapest-M6-Udvar-Szarajevó-Konjic-Mostar-Pocitelj-Medjugorje-Dubrovnik-Szarajevó-Visoko-Udvar-Budapest-Miskolc

Szállás: 1 éjszaka Szarajevóban, 2 éjszaka Medjugorjében,  középkategóriájú szállodában/panzióban 2-3-4 ágyas, zuhanyos/WC-s szobákban.

Ellátás:  reggeli, fakultatív vacsora

Min.létszám: 40 fő

 

Program:

1.nap: Indulás hajnal 2 órakor Miskolcról, a Búza térről, a Görögkat.templom melletti parkolóból, találkozás 1.45 órakor. Utazás a vadregényes, keleties hangulatú Bosznia-Hercegovina, a „szív alakú ország” felé, ahol természeti szépségek, gyönyörű városok, és a bazár színes, mozgalmas világa vár ránk. Délután érkezés az „Európa Jeruzsálemeként” is emlegetett Szarajevóba. Bosznia-Hercegovina fővárosa rendkívül színes etnikummal és emiatt változatos kultúrával rendelkezik. A török építészet megannyi műemléke szép kontrasztban áll a Monarchia által hátrahagyott középületekkel. Városnézésünk alkalmával természetesen Ferenc Ferdinánd osztrák-magyar trónörökös merényletének színhelyére is ellátogatunk. Az óvárosban megtekintjük a Gazi Huszref bég-dzsámit, majd a vízipipás bazárvilág a Bascsarsija negyede következik. A szűk, sikátoros utcácskákon járva az iszlám világ semmihez sem hasonlító utcaképe fogadja az érkezőt. Az óváros kanyargó utcáiban és az ottani bazárokban számos érdekes dísztárgy és kulináris élvezet közt válogathatnak a látogatók. Vacsora, szállás Szarajevóban.

2.nap: Reggeli után a Neretva parti Konjic hangulatos kisvárosában a Stara Ćuprija hídon átkelve mindkét partról gyönyörködhetünk a hófehér mecsetekben, és ha szerencsénk van, hallgathatjuk a müezzin énekét is. Konjic határában, Tito egykori bunkerét keressük fel, mely ma is a hadsereg tulajdonában van. Helyi kísérő vezetésével járjuk végig a földalatti labirintust, ahol egyszerű fa bútorokkal berendezett helyiségekbe, irodákba, hálószobákba és konferenciatermekbe juthatunk el a Titot ábrázoló portrékkal díszített alagútból nyíló ajtókon át. Majd városnézés Mostar festői városában, amely Hercegovina fővárosa. A kelet és a nyugat keveredik egy csodálatos egésszé, melyet az évszázadok folyamán költők dicsőítettek, festők vetettek vászonra. A smaragdzöld Neretva felett átívelő híres Öreg-híd, a bazár és a Koski Mehmed pasa dzsámi megtekintése után rövid szabadidő. A gyönyörű belváros és az emblematikus látványt nyújtó Öreg Híd az UNESCO Világörökség része. Ebédidő, vásárlás a helyi piacon.

Végül rövid pihenő Pocitelj településen.  A festői környezetben fekvő, alig 900 lakosú erődített falu, Bosznia-Hercegovina gyöngyszeme. A sziklás hegyoldalba vájt bájos, ódon hangulatú középkori városka házai fölött egy vár trónol, a Neretva fölött. Ha felkapaszkodunk a meredek lépcsősoron a környékre nyíló kilátásban is gyönyörködhetünk. Szállásunk 2 éjszakára Medjugorjében lesz.

3. nap: Medjugorje Európa egyik leghíresebb zarándokvárosa, ahol 1981 június 24-én hat fiatalnak megjelent a Szűzanya.  A csodás látomások, gyógyulások hírére zarándokok sokasága érkezik az egykori kis faluba, mely a „világ gyóntatószékéve” vált. Igény esetén hajnalban fakultatív látogatás a Jelenések-hegyére (kb.2 órás sziklás hegyi keresztút, amelyet sokan mezítlkáb tesznek meg). A két nap folyamán lesz időnk ismerkedni a világhírű zarándokhellyel, a Szent Jakab plébániatemplommal, a szabadtéri misézőhelyekkel, valamint vásárolhatunk a kegytárgyak nagy választékából is.

Egész napos kirándulás Dalmácia egyik legszebb városába, Dubrovnikba. Az Adria gyöngye a világ egyik legszebb üdülőhelye, óvárosa 1979 óta a Világörökség része. Hatalmas falakkal körülvett festői óvárosa, gyönyörű palotái és kristálytiszta, mélykék tengere garantáltan rabul ejti az ide érkezőket. Városnéző séta helyi idegenvezetővel a sokak szerint a világ legszebb utcájaként is emlegetett Stradun érintésével és a legfontosabb látnivalók (Városfal, Pile kapu, Onufrio kút, Ferences kolostor, Szponza palota, Arzenál, Régi kikötő, Szent Balázs katedrális, Rektori palota és Orlando szobor) megtekintésével. Vacsorára visszatérünk szálláshelyünkre.

4. nap: Indulás hazafelé. Útközben megállunk az egyik legrégebbi bosnyák városban, Visokoban amely a nemrégiben felfedezett és sokat vitatott bosnyák piramisokról vált világhírűvé. A Nap piramis alatt futó kacskaringós alagútrendszer látogatható részének megtekintése, ahol lefotózhatjuk az itt felfedezett rovásírások maradványait is. Utazás a Neretva folyó szépséges völgyén keresztül Magyarország felé. Érkezés az indulás helyére a késő esti/éjszakai órákban.

 

Részvételi díj: 49.900 Ft/fő + utasbiztosítás

Fakultatív vacsora: 7.500 Ft/fő/3 alkalommal

Egyágyas szoba lekérésre: kb. 10.000 Ft/fő/3 éj

Belépők, adók: 40 euro, 60 kuna. Dubrovnik,városfal: 200 kuna(fakultatív)

 

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazás, a 3 éjszakai szállás, a 3 reggeli, és az idegenvezetés költségeit. Nem tartalmazza a belépők, az adók, a helyi idegenvezetés és az utasbiztosítás díját.

Magyar állampolgárok legalább az országból való tervezett kilépéstől számítva 90 napig érvényes magánútlevéllel vagy (nem régi típusú, könyvformátumú) személyi igazolvánnyal utazhatnak az érintett országokba. Ideiglenes személyi igazolvánnyal a beutazás nem lehetséges! Érvényes fizetőeszköz: bosnyák konvertibilis márka (1 euró=2 KM).

Kellemes, élményekben gazdag kirándulást kívánunk!

  • sarajevo-4505757_1920

  • medjugorie-2997348_1920

  • dubrovnik-city-2236067_1920

  • dubrovnik-4708784_1920

  • bosnia-and-herzegovina-189572_1280

  • bosnia-1111419_1920

  • bridge-2740854_1920

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!Utazás adatai:

Utazás: Bosznia-Hercegovina kincsei
Időpont:
2020. május 29-június 1.
Kapcsolattartó adatai:
Utastársak adatai:

1. utastárs

2. utastárs

3. utastárs

4. utastárs

További utastársak esetén kérjük a "Kérések" mezőben adja meg a neveket!

Az utazási feltételeket elolvastam, magam és utastársaim nevében elfogadom.
Szeretnék feliratkozni a hírlevél szolgáltatásra is!


Biztonsági kérdés