Budapest

A Margitsziget és a Tabán

 

Időpont:       2020. július 19., október 17.

Útvonal:       Miskolc – Budapest – Miskolc

Utazás:         komfortos, légkondicionált autóbusszal

Min.létszám:40 fő

 

Program:

Indulás 7.00 órakor Miskolcról, a Búza térről, a Görögkat.templom meletti parkolóból, találkozás 6.45 órakor.

A Buda és Pest között, a kék Duna ölelésében fekvő csodálatos Margitsziget kihagyhatatlan úti cél minden Budapestre látogató turista számára. A sziget kb. 2800 méter hosszú, legszélesebb pontján kb. 500 m széles, területe mintegy 96,5 hektár. Mai nevét a 13. században kapta Árpád-házi Margit hercegnőről, IV. Béla király lányáról, aki életével és csodáival különleges helyet foglal el a magyar történelemben.

Sétánk során számtalan történelmi-kulturális emléket kereshetünk fel:

 • a domonkos rendi apácakolostor romjai és a Szent Mihály kápolna, ahol Árpád-házi Szent Margit élt
 • Víztorony, amely legöregebb és legnagyobb az országban
 • Művészsétány, amelyet a magyar kultúra kiemelkedő alakjainak bronz- és kőszobrai szegélyez
 • Japánkert, ahol harmóniában lehetsz a természettel.
 • Bodor-kút, a történelmi hangulatú zenélő kút
 • Zenélő szökőkút, amely Magyarország legnagyobb méretű zenélő szökőkútja.

Barokk villák és nagy apartmanházak ölelik körül a Gellért-hegy lankáinak füves parkjait a csendes, előkelő Tabán városrészben. A környék történelmi közfürdőiről is ismert, ideértve az Oszmán-kori Rudas Gyógyfürdőt és a szecessziós Gellért Gyógyfürdőt mozaikjaival és festett üvegablakaival. Az Erzsébet híddal szemben látható a Gellért -hegy oldalán található vízesés. A gyönyörű látványt nyújtó vízesés fölött látható Szent Gellért szobra, akit a legendák szerint a pogány magyarok a sziklákról taszítottak le. A vízesés aljától a tetejéig hangulatos lépcsősor vezet fel, melyen továbbhaladva feljuthatunk a Citadelláig, a Habsburg-kori erődítményhez, ahonnan feltárul a város gyönyörű látképe.

Mi most a hegy lábánál barangolunk. Betérünk egy retró ivócsarnokba, amelynek kútjából három fajta gyógyvizet kaphatunk: Hungária, Attila és Juventus vizet.

Itt található az ország legkeskenyebb háza. A Döbrentei tér közelében, egészen pontosan a Várkert rakpart 16. szám alatt álló Mandl-ház méretei egészen elképesztőek: míg a rakpartra néző homlokzata 6,2 méter, addig a másik utca felőli ennél is kisebb, mindössze 5 és fél, mélysége pedig nem sokkal több, mint 15 méter. Ez a kecses, 22 méteres, tízlakásos épület ma Budapest egyik legérdekesebb és leglátogatottabb lakóháza, amely a 60-as évek óta a Műemlék Felügyelőség jóvoltából, sőt, az UNESCO által is védett, miután az a budapesti Duna-partot, a házakkal együtt védetté nyilvánította.

A nap zárásaként megpihenünk a Gellérthegyi Sziklatemplom kellemes hűvösében, hiszen itt a hőmérséklet télen-nyáron 20 C körül van a melegvizű forrásoknak köszönhetően.1990-ben a pálos atyák visszakapták kolostorukat, és megyitották a Sziklatemplomot. A külső barlangból egy alagútszerű folyosón juthatunk a mélyebben fekvő, mesterségesen kialakított templomrészbe, ahol a szentmiséket és a különböző imádságokat tartják.

Késő délután, 17 óra körül indulunk hazafelé, ahova 20 óra körül érkezünk meg.

 

Részvételi díj: 7.300 Ft/fő

Belépő: 500 Ft-1.000 Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszközlekedés és az idegenvezetés költségét. Nem tartalmazza a belépődíjakat.

 

Kellemes, élményekben gazdag kirándulást kívánunk!

 • budapest-2030015_1920

 • budapest-342499_1280

 • fountain-1733837_1920

 • july-1521501_1920

 • budapest-2253434_1920

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!Utazás adatai:

Utazás: Budapest - A Margitsziget és a Tabán
Időpont:
2020. július 19.
2020. október 17.
Kapcsolattartó adatai:
Utastársak adatai:

1. utastárs

2. utastárs

3. utastárs

4. utastárs

További utastársak esetén kérjük a "Kérések" mezőben adja meg a neveket!

Az utazási feltételeket elolvastam, magam és utastársaim nevében elfogadom.
Szeretnék feliratkozni a hírlevél szolgáltatásra is!


Biztonsági kérdés