Csíksomlyói búcsú

PÜNKÖSD 2020

 

Időpont: Csoportoknak előzetes megbeszélés szerint

Útvonal: Jászberény-Miskolc-Tiszaújváros-Debrecen-Nagyvárad-Torockó-Torda-Marosvásárhely-Szováta-Székelyudvarhely-Csíkszereda-Békás-szoros–Nagyvárad-Berettyóújfalu-Jászberény-Miskolc

Utazás:   komfortos légkondicionált autóbusszal

Szállás:  falusi turizmus keretében, fürdőszobával rendelkező magánházaknál, 2-3 ágyas szobákban

                  (mintaház: www.enipanzio.ro/)

Ellátás: félpanzió (reggeli és estebéd, bőséges, házias fogások, helyi ételkülönlegességek)

Min. létszám:   40 fő

 

Program:

1.nap: Indulás a kora reggeli órákban a megbeszélés szerinti helyről. Útközben Nagyváradon pénzváltási lehetőség, valamint találkozunk helyi idegenvezetőnkkel. Majd megpihenünk a történelmi Magyarország és Erdély határát jelentő Királyhágón. Csucsán a Boncza-kastélyban Adyra emlékezünk a kiállítás megtekintésével. Utána (mindenki számára teljesíthető) könnyű túra következik a Tordai-hasadékban. Estefelé Torockóra érkezünk. Vacsora, szállás.

2.nap:  Reggeli, majd Torockóval, Erdély legnyugatibb székely végvárával és talán legszebb falujával ismerkedünk. Az egykori bányászfalu ma a Világörökség részét képezi. Nem mindennapi látvány a falu fehérre festett házsoraival és a fölé magasodó Székelykővel. Utána indulunk Székelyföld felé. Rövid séta az erdők és kristálytiszta tavak ölelte, sós vizű Medve-taváról ismert üdülőhelyen, Szovátán, és vásárlási lehetőség a fazekasművészetéről méltán híres Korondon. Vacsora, szállás Zetelakán.

3.nap:Reggeli után a Békás szoroshoz és a Gyilkos tóhoz vezet utunk.  Közben rövid fotószünetet tartunk a csodálatos természeti környezetben található zeteváraljai víztározónál. Felejthetetlen élmény a múlt századi földcsuszamlás teremtette Gyilkos tóból félelmetesen kimeredő szálfenyők, az ősi érintetlen Békás szoros látványa. Gyergyószentmiklóson érdemes felkeresni a különleges örmény katolikus templomot, amely után megérdemlünk egy kis szabad programot, vásárlási lehetőséget a város osztrák-magyar monarchiabeli épületei között. Vacsora, szállás Zetelakán. Igény esetén székely népi bemutató, búcsúest.

4.nap: A korai reggelit követően a csíksomlyói kegyhely felé vesszük az irányt, amely a legnagyobb magyar katolikus búcsújáróhely, a legismertebb magyar ferences kolostor és ferencrendi bazilika Székelyföld szívében. A kordon a főpapság vezetésével 10.30 órakor indul a Ferences kolostor elől. Gyalogosan felmegyünk a búcsú helyszínére a Kis- és a Nagysomlyó hegyek közötti Nyeregbe, ahonnan szép kilátás nyílik a Csíki-medencére. Az Ünnepi Szentmise 12.30 órakor kezdődik a Hármashalom oltárnál. Utunk közben a „barátok feredőjénél” borvizet kóstolhatunk. A mise után leereszkedünk a hegyről, és élményektől feltöltődve elindulunk hazafelé, ahova az éjszakai órákban érkezünk meg.

2019. évi árak tájékoztató jelleggel

Részvételi díj:  42.000 Ft + utasbiztosítás

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazás, a 3 éjszakai szállás, a 3 reggeli, a 3 estebéd és a helyi idegenvezetés költségét. Nem tartalmazza a belépők és az utasbiztosítás díját.

 

Fakultatív búcsúest székely táncosokkal, élő zenével, dalokkal: 1.500-2.000 Ft/fő (létszámtól függően)

 

Kellemes utazást, lelki feltöltődést  kívánunk!

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!
Utazás adatai:

Az utazás jelenleg nem foglalható. Kérjük érdeklődjön kollégánknál a 46/322-527-es vagy a 70/774-1908-as telefonszámon!