DREZDA, MEISSEN, SZÁSZ-SVÁJC

Csillagtúra Szászországban

 

Időpont:      2019. július 26-31 (6 nap/5 éjszaka)

Szállás:         Drezda környékén, szállodában***, 2-3 ágyas zuhanyos/WC-s szobákban (www.landhotel-wettin.de/impressionen.html)

Ellátás:        félpanzió (a vacsorához 1 ital)

Utazás:         komfortos, légkondicionált autóbusszal      

Min.létszám: 40 fő

 

Program:

1.nap: Indulás a kora reggeli órákban Miskolcról-Ózdról Budapesten keresztül Csehország felé. Útközben pihenő Brnoban, Morvaország „fővárosában”, melynek hírhedt kazamatáiban, a  Spilberk várában sok magyar raboskodott. Belvárosi séta: Szent Péter és Pál székesegyház, Piac tér, Városháza… Bizarr, hátborzongató élményre vágyó turistáknak valóságos Édenkert a város, a népszerűségi lista élén a kapucinusok kriptájában fekvő több tucat jó állapotban fennmaradt múmia van, de a nemrég megnyitott Szent Jakab-templom alatti, Európa második legnagyobb csontkamrája, 50 000 csontvázzal, is igazi turistamágnes. Vacsora, szállás már a szász tartomány déli részén lévő szállodánkban lesz.

2.nap: A napot Drezdában, Szászország tartományi fővárosában töltjük. Drezda pár száz évvel ezelőtt Európa egyik virágzó művészeti központja volt, az Elba Firenzéjének is nevezték, világhírű művészek alkottak a városban. A II. világháborúban szinte földig rombolt város ma ismét régi fényében tündököl, a történelmi épületeket újjáépítették. A városnéző séta fő attrakciói a következők: Staatsoper (Állami Operaház), Hofkirche (katolikus katedrális), Residenzschloss (az uralkodó kastélya), Fürstenzug (a szász uralkodók felvonulása – 102 méter hosszú fríz), Brühl-terasz (az Elba felett), Frauenkirche (Németország legnagyobb barokk temploma), Kultúrpalota (oldalán az NDK-fal) stb. A városnéző séta után a Zwingerbe látogatunk. A palotaegyüttes a német barokk egyik mesterműve, képtára Európában az egyik legrangosabbnak számít. A belépőjegy érvényes a Zwinger porcelán múzeumába is (gyönyörű meisseni és távol-keleti porcelánok). Ezt követően lehetőség lesz a Residenzschloss egy-két kiállításának megtekintésére (pl. Neues Grünes Gewölbe – dísztárgyak, iparművészeti kincsek hihetetlenül gazdag gyűjteménye).

3.nap: A Szász-Svájc Drezda és a cseh határ között található. Németország egyik legszebb tájegysége ez, gyönyörű folyóvölgyekkel, jellegzetes formájú táblás hegyekkel és fantasztikus sziklaképződményekkel. A Szász-Svájcban tett körutazásunk egyik fő állomását a Bastei lenyűgöző sziklavilága jelenti. Külön érdekessége ennek a területnek a középkori sziklavár.Innen továbbutazunk Königstein hatalmas fellegvárához. A vár falairól pazar kilátás nyílik az Elba völgyére. (Mind a Bastei, mind Königstein vára könnyen megközelíthető idősebb utasaink számára is.) Ezt követően sétahajózás az Elbán Königstein és Pillnitz közt, mely során a hajóról is megcsodálhatjuk ezt a gyönyörű vidéket. A nap végén egy sétát teszünk Pillnitz kastélyának szép parkjába.

4.nap: Kirándulás a szép fekvésű Meissenbe. Az Elba-parti városról mindenkinek Európa legelső és leghíresebb porcelánmanufaktúrája jut eszébe, de a gyönyörű óváros műemlékei is páratlanok. Séta az alsóvárosban, majd lifttel felmegyünk a felsővárosba, ahol megtekintjük a pompás gótikus székesegyházat és annak múzeumát. Ezt követően szabadidő, ezalatt idegenvezetőnkkel lehetőség lesz az Albrechtsburg (az egykori választófejedelmi várkastély) nagyszerű belső termeinek megtekintésére. A késő délutáni órákban indulunk a környékbeli látnivalók felderítésére: Radebeulban Karl May, a híres író házát és kertjét nézzük meg (érdekes kiállítás az íróról és az észak-amerikai indiánokról). Ha időnk engedi a Schloßteich szigeten fekvő festői  Moritzburg kastélyhoz is ellátogatunk. A Drezda szomszédságában fekvő kisvárosban található Németország egyik legnagyobb nevezetessége, ami egy látványos barokk palotaegyüttes: a szász fejedelmek, majd királyok vadászkastélya és a hozzá kapcsolódó erdő-tó- és kertrendszer. Vacsora, szállás.

5.nap: Utazás a híres vásárváros, Lipcse felé. Lipcse Szászország második legnagyobb városa. Itteni programunkat egy fotószünettel kezdjük a monumentális „Népek csatája” emlékműnél, majd városnéző séta következik. A belváros gyöngyszeme a régi városháza pompás reneszánsz épülete. Egy kisszabadidő után továbbutazunk Freiberg városába. Freiberg az Érchegység lábainál fekszik, a középkorban az itt bányászott ezüstnek köszönhetően Szászország leggazdagabb városa volt. Erre a gazdagságra emlékeztet a gyönyörű Miasszonyunk-székesegyház, melynek nagy nevezetessége a tulipános szószék. A bányavárosi múlt öröksége a városi kastélyban található hihetetlenül gazdag ásványkiállítás (Terra Mineralia), melynek meglátogatására szintén lesz lehetőség. Vacsora szállás a megszokott helyen.

6.nap: A délelőtti programunk Németország legkeletibb városa, Szászország egyik gyöngyszeme, Görlitz, ahol több mint 3000 műemlék épület található. A város a II. világháború végén harc nélkül került a szovjet csapatok birtokába, így aztán a városnézés során a korábbi évszázadok szinte minden építészeti stílusa tanulmányozható a gótikától a szecesszióig. Sétánk során egy rövid időre átkelünk majd a Neisse folyó hídján a szomszédos lengyel városba, Zgorzelecbe is.
A késő délelőtti órákban indulunk hazafelé. Átkelés Csehországba, majd hazautazás a Liberec – Prága – Brno – Pozsony – Győr – Budapest útvonalon. Érkezés Ózdra a késő éjszakai órákban.

Figyelem: A napok sorrendje a nyitvatartások függvényében felcserélődhet.

 

Részvételi díj: 260 euro+ 33.000 Ft/fő + utasbiztosítás

AKCIÓS ÁR:  240 euro + 30.000 Ft

Egyágyas szoba (korlátozott számban) felára: 10.000 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazás, az 5 éjszakai szállás, az 5 reggeli, az 5 vacsora és az idegenvezetés  költségét. Nem tartalmazza a belépők és az utasbiztosítás díját.

Érvényes útlevél vagy kártyás személyi igazolvány szükséges az utazáshoz!

 

Kellemes, élményekben gazdag utazást kívánunk!

  • brno-3430036_1920

  • dresden-1055063_1920

  • zwinger-3634795_1920

  • bastei-3728682_1920

  • elbe-171066_1920

  • pillnitz

  • meissen

  • gorlitz-935614_1920

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!
Utazás adatai:

Utazás: DREZDA, MEISSEN, SZÁSZ-SVÁJC
Időpont: 2019. július 26-31.Kapcsolattartó adatai:
Utastársak adatai:

1. utastárs

2. utastárs

3. utastárs

4. utastárs

További utastársak esetén kérjük a "Kérések" mezőben adja meg a neveket!

Az utazási feltételeket elolvastam, magam és utastársaim nevében elfogadom.
Szeretnék feliratkozni a hírlevél szolgáltatásra is!


Biztonsági kérdés