Eperjes – Szepesi vár – Lőcse
Egy felejthetetlen vár és a fekete város, fehér asszony története
1 nap

Időpont: 2020. október 17.

Utazás: komfortos, légkondicionált autóbusszal

Útvonal: Nyíregyháza-Miskolc-Tornyosnémeti-Eperjes-Szepesváralja-Lőcse-Miskolc-Nyíregyháza

Min. létszám: 40 fő

 

Program:

Korán reggel indulunk a fenti útvonalon Eperjes felé, ahol megtekintjük a műemlékileg védett főtér gótikus és reneszánsz polgárházait, a Rákóczi-házat és a Szt. Miklós templomot, az Evangélikus Líceumot, amely Kossuth, Kazinczy és más hírességek egykori iskolája volt.
Majd a festői Szepesség területére érkezünk.

Szepesváralja környékét a felette délkeletre emelkedő 614 m magas gránittetőn épült Szepesi vár uralja. A tekintélyes romok több mint három hektár területen fekszenek, ezzel a Szepesi vár a középkori Magyarország legnagyobb vára volt. A vár romjaiban is impozáns látványt nyújt, az UNESCO Világörökségi védettségét élvezi. A várban született, 1487-ben, a Habsburgok előtti utolsó magyar király, Zápolya (Szapolyai) János. A gyönyörű fellegvár és a háromemeletes román stílusú palota kettős ablakoszlopaival az erődítmény talán leglátványosabb része. Az újjáépített részekben állandó kiállítások látogathatóak: régészeti leletek, fegyvergyűjtemény, kínzókamra, vártörténeti kiállítás és a gótikus várkápolnában egyháztörténeti tárlat fogadja a látogatót. A toronyba is érdemes felmenni, elsősorban a káprázatos kilátás miatt, belátjuk a Szepesség nagy részét, jó időben a Magas-Tátra szikrázó csúcsai is meglepően közelről látszanak. Szepes vára felejthetetlen élményt nyújt!

Utána Lőcsét keressük fel. Már a városba való belépés és az óriási főtérre való pillantás után nem kétséges,hogy olyan városban vagyunk, amelynek a középkorban európai jelentősége volt. Történelmi épületeivel Lőcse Szlovákia legjelentősebb városai közé tartozik. A város történelmi főterén több mint 50 gótikus, reneszánsz és korabarokk stílusú árkádos belső udvarú polgári épület látható.
A 11 gótikus és reneszánsz oltárával és más belső díszítésével a Szent Jakab templom teljesen egyedi. Itt található a világ legmagasabb, Lőcsei Pál mester által készített gótikus oltára, amely nemzeti kincs, Világörökség. A XV-XVII. századi haranglábbal rendelkező régi városházában ma a város gazdag történelmét bemutató múzeum található. A városháza előtt a középkori női szégyenketrec áll. Lőcse egyben Szlovákia legnagyobb búcsúhelye is. Ennek szimbóluma a máriahegyi templom. A főtér majdnem minden háza középkori formájában maradt fenn. A házak közül a legértékesebbek a Thurzó-ház, Lőcsei Pál mester háza, a volt sturi evangélikus líceum épülete, a szépen felújított kereskedőház – ebben ma a Satel szálló található. A városi falak is hatalmasak és többségükben fennmaradtak.
Hazaérkezés az esti órákban.

Részvételi díj: 11.900 Ft/fő + utasbiztosítás

Belépők: 18 euro, nyugdíjas 15 euro

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz-közlekedés és az idegenvezető költségeit. Nem tartalmazza a belépők és az utasbiztosítás díját.

Kellemes, élményekben gazdag kirándulást kívánunk!

  • zips-4460578_1280 (2)

  • snowy-peaks-1784279_1280

  • slowakia-197037_1280

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!
Utazás adatai:

Utazás: Eperjes - Szepesi vár – Lőcse
Időpont: 2020. október 17.
Kapcsolattartó adatai:
Utastársak adatai:

1. utastárs

2. utastárs

3. utastárs

4. utastárs

További utastársak esetén kérjük a "Kérések" mezőben adja meg a neveket!

Az utazási feltételeket elolvastam, magam és utastársaim nevében elfogadom.
Szeretnék feliratkozni a hírlevél szolgáltatásra is!


Biztonsági kérdés