Hajózás a Kazán-szorosban – Herkulesfürdői emlék

Dél-Erdély – szászföldi ízelítővel

Időpontok: 2020. július 28 – augusztus 01., szeptember 09-13. (5 nap/4 éjszaka)

Útvonal:  Miskolc-Tiszaújváros-Debrecen-Nagyvárad-Temesvár-Herkulesfürdő-Orsova-Vajdahunyad-Nagyszeben-Fogaras-Nagyvárad-Debrecen-Tiszaújváros-Miskolc

Utazás:    komfortos, légkondicionált autóbusszal

Szállás:   Herkulesfürdőn, a Hotel Ferdinándban***(www.hotel-ferdinand.ro),  Déva környékén (Csernakeresztúron) falusi turizmus keretein belül 2-3 ágyas szobákban (pl. https://www.nisztorpanzio.ro/)

A Hotel Ferdinándban kénes vízzel feltöltött fürdő működik, amelynek a használata utasaink részére ingyenes.

Ellátás:   Herkulesfürdőn reggeli, Csernakeresztúron félpanzió

Min.létszám: 40 fő

Program:

1.nap: Indulás a kora reggeli 4.00 órakor Miskolcról, a Búza térről, a Görögkat.templom melletti parkolóból, találkozás 3.45 órakor. Útközben városnézés, pihenő Temesváron. Érkezés Herkulesfürdőre, az egykori magyar arisztokrácia népszerű gyógyhelyére, amely most is nemzetközi hírű, klasszikus gyógyhelynek számít. Mivel az óvárosban, a központban van a szállodánk, már ekkor is ismerkedhetünk a valamikor fényűző monarchia-beli épületekkel. Vacsora, szállás Herkulesfürdőn.

2. nap: Reggeli után Orsovára utazunk. Itt rejtette föld alá 1849-ben a magyar Szent Koronát Szemere Bertalan, itt hagyta el Magyarországot Kossuth Lajos. Felbuszozunk a Szent Anna kolostorhoz is, ahonnan gyönyörű rálátás van az orsovai öbölre. Utána fakultatív hajózásra indulunk az Al-Duna romantikus sziklaszorosában, a Kis-Kazán-szoroson keresztül a Nagy-Kazán-szorosig. Felejthetetlen élményt nyújt, ahogy a több kilométer széles Duna alig pár száz méteres folyóvá szűkül. Látogatás Szörényvárra, ahol szépen felújításra került a középkori vár. Herkulesfürdőn megnézzük a monarchiabeli állomás épületét, majd a 19. század közepén épült díszes villák és nyaralók mentén sétálunk, amelyek mára kissé elhanyagolt képet mutatnak. Ennek ellenére érdemes végigsétálni a Ferencz József és Erzsébet királyné által is igen kedvelt fürdőváros központján és egy kis fantáziával felidézni az akkori idők hangulatát. Az egyik szállodában még a Marcus Aurélius korabeli római fürdők, gyógyforrások találhatók. Vacsora, szállás az előző napi helyen.

3.nap: Reggeli után Karánsebesen, Hátszegen keresztül Vajdahunyadra utazunk, ahol megtekintjük a Hunyadiak pompás  várkastélyát. Útközben felfedezzük Sarmisegetuza római romvárost, majd Gyulafehérvárra utazunk, amely egykor az Erdélyi fejedelemség gazdag, virágzó fővárosa volt. Sétálunk a várnegyedben, felkeressük a Római Katolikus Székesegyházat (itt találjuk több magyar történelmi személyiségünk síremlékét), valamint a Via Principalis-on pedig a Felső- és Alsó-Károly kaput. Vacsora, szállás Csernakeresztúron.

4. nap: Reggeli után kirándulás a Fogarasi-havasokba. Utazás a 2050 m magasan fekvő Bilea-tóhoz (felvonóval), a Fogarasi-havasok két legmagasabb csúcsa közé. Útközben a Transzfogarasi országút mentén a Balea-vízesést látjuk. A Kerci ciszterci apátság megtekintése után városnézés az erdélyi Szászföld egyik legnagyobb városában, Nagyszebenben. az erdélyi szászok régi kulturális és kereskedelmi központja város Európa kulturális fővárosa címet érdemelte ki. A „szász sasfészekként” emlegetett városban gyalogos városnézés keretében keressük fel az egykor gazdag szászok emlékét őrző Óváros nevezetes épületeit, a régi városházát, a Brukenthal-házat, stb. Utána kirándulás a Fogarasi-havasokba. Vacsora, szállás Csernakeresztúron.

5.nap: Reggeli után indulunk Dévára, túra felvonóval „Magos Déva várához”.  Brádon az arany- és ásványérc múzeumot látogatjuk meg, amely több mint 2000 kiállítási tárgyat tartalmaz. A kiállított aranydarabok egytől egyig az itteni Érchegység aranybányáiból kerültek a múzeumba, és a világ legjelentősebb gyűjteményei között tartják számon. Határátlépés Nagyváradnál, érkezés haza a késő esti órákban.

A programok sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat.

 

Részvételi díj:  59.000 Ft/fő + utasbiztosítás

Fakultatív vacsora Herkulesfürdőn: 3.500 Ft/fő/2 alkalommal

Egyágyas felár:13.000 Ft/fő

Fakultatív hajózás: kb. 20 euró/fő

Belépők: 70 lej, nyugdíjas 40 lej, felvonó a Fogarasra 60 lej

 

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz-közlekedés, a 4 éjszakai szállás, a 4 reggeli, a 2 vacsora és az idegenvezetés költségét. Nem tartalmazza a belépők, a hajójegy és az utasbiztosítás díját.

 

Érvényes személyi igazolvány elegendő az utazáshoz.

Kellemes, élményekben gazdag utazást kívánunk!

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!Utazás adatai:

Utazás: Hajózás a Kazán-szorosban – Herkulesfürdői emlék
Időpont:
2019. július 28 - augusztus 01.
2019. szeptember 09-13.
Kapcsolattartó adatai:
Utastársak adatai:

1. utastárs

2. utastárs

3. utastárs

4. utastárs

További utastársak esetén kérjük a "Kérések" mezőben adja meg a neveket!

Az utazási feltételeket elolvastam, magam és utastársaim nevében elfogadom.
Szeretnék feliratkozni a hírlevél szolgáltatásra is!


Biztonsági kérdés