Hajózás a Kazán-szorosban – Herkulesfürdői emlék

Dél-Erdély – szászföldi ízelítővel

 

Időpontok: 2019. szeptember 11-15. (5 nap/4 éjszaka)

Útvonal: Miskolc-Tiszaújváros-Nagyvárad-Arad-Herkulesfürdő-Orsova-Vajdahunyad-Nagyszeben-Fogaras-Brassó-Törcsvár-Segesvár-Kolozsvár-Nagyvárad-Tiszaújváros-Miskolc

Utazás:     komfortos, légkondicionált autóbusszal

Szállás:    Herkulesfürdőn, a Hotel Ferdinándban***(www.hotel-ferdinand.ro), Brassó mellett (Bácsfaluban)falusi turizmus keretein belül 2-3 ágyas szobákban (pl.www.pensimargareta.ro/#acasa). A Hotel Ferdinándban kénes vízzel feltöltött fürdő működik, amelynek a használata szállóvendégek részre ingyenes.

Ellátás:   félpanzió  (4 reggeli, 4 vacsora)

Min.létszám: 40 fő

 

1.nap: Indulás a kora reggeli 4.00 órakor Miskolcról, a Búza térről, a Görögkat.templom melletti parkolóból, találkozás 3.45 órakor.  Utazás Nagyszalontán (Arany János szülőhelye), Temesváron, Lugoson, Karánsebesen keresztül. Útközben pihenő, városnézés Aradon (belváros, minorita templom, az újonnan felállított Szabadság szobor, a 13 vértanú emlékműve). Érkezés az esti órákban Herkulesfürdőre, az egykori magyar arisztokrácia népszerű gyógyhelyére, amely most is nemzetközi hírű, klasszikus gyógyhelynek számít. Vacsora, szállás Herkulesfürdőn.

2.nap: Reggeli után Orsovára utazunk. Itt rejtette föld alá 1849-ben a magyar Szent Koronát Szemere Bertalan, itt hagyta el Magyarországot Kossuth Lajos. Felbuszozunk a Szent Anna kolostorhoz is, ahonnan gyönyörű rálátás van az orsovai öbölre. Utána fakultatív hajózásra indulunk az Al-Duna romantikus sziklaszorosában, a Kis-Kazán-szoroson keresztül a Nagy-Kazán-szorosig. Felejthetetlen élményt nyújt, ahogy a több kilométer széles Duna alig pár száz méteres folyóvá szűkül. Igény esetén I. Vaskapu Vízi Erőmű megtekintése múzeumlátogatással (előre bejelentkezéssel). Herkulesfürdőn megnézzük a monarchiabeli állomás épületét, majd a 19. század közepén épült díszes villák és nyaralók mentén sétálunk, amelyek mára kissé elhanyagolt képet mutatnak. Ennek ellenére érdemes végigsétálni a Ferencz József és Erzsébet királyné által is igen kedvelt fürdőváros központján és egy kis fantáziával felidézni az akkori idők hangulatát. Az egyik szállodában még a Marcus Aurélius korabeli római fürdők, gyógyforrások találhatók. Vacsora, szállás az előző napi helyen.

3.nap: Reggeli után Karánsebesen, Hátszegen keresztül Vajdahunyadra utazunk, ahol megtekintjük a Hunyadiak pompás  várkastélyát.  Majd kirándulunk a Fogarasi-havasokba. Utazás a 2050 m magasan fekvő Bilea-tóhoz (felvonóval is megközelíthető), a Fogarasi-havasok két legmagasabb csúcsa közé. Útközben a Transzfogarasi országút mentén a Balea-vízesést látjuk. Vacsora, szállás Brassó környékén.

4.nap: Reggeli. Sinaia-ra utazunk. A Peles kastély, I. Károly román király palotája tökéletes állapotban van, berendezése páratlanul gazdag. Egy kis gyalogos sétával érhető el, belső terét helyi vezetéssel tekintjük meg. Majd Törcsváron a Drakula-kastélyként is emlegetett várkastélyt nézzük meg, egyúttal ismerkedünk Vlad Tepes történetével. A várat 1920 után a román királyi család szerezte meg, Mária királyné rendezte be míves bútorokkal, szász cserépkályhákkal. A napot Prázsmár híres műemlékével, a jellegzetes szász erődtemplommal zárjuk, mely az UNESCO világörökség részét képezi.

Este hétfalusi csángó est közös vacsorával, mely alatt megismerkedünk a hétfalusi csángók népszokásaival, népviseletével, és fergeteges néptáncával. Vacsora, szállás az előző napi helyen.

5.nap: Reggeli után indulunk hazafelé. Útközben még megállunk Brassóban, ahol városnéző sétánk során felkeressük a Fekete templomot (kívülről), a régi városházát, a piacteret. Útközben még megállunk Kőrösfőn, ahol a falu kézműves kirakodóvásárában elkölthetjük a maradék költőpénzünket. Érkezés haza a késő esti órákban.

Részvételi díj:  59.000 Ft/fő + utasbiztosítás

Egyágyas felár:13.000 Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz-közlekedés, a 4 éjszakai szállás, a 4 félpanzió és az idegenvezetés költségét. Nem tartalmazza a belépők és az utasbiztosítás díját.

 

Fakultatív csángó folklór est közös vacsorával: 250 euró/csoport.

Várható belépők: 110 lej, felvonó 60 lej, fak.hajózás: 20 euró

 

Érvényes személyi igazolvány elegendő az utazáshoz.

 

Élményekben gazdag utazást kívánunk!

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!Utazás adatai:

Utazás: Hajózás a Kazán-szorosban – Herkulesfürdői emlék
Időpont:
2019. július 25-29.
2019. szeptember 11-15.Kapcsolattartó adatai:
Utastársak adatai:

1. utastárs

2. utastárs

3. utastárs

4. utastárs

További utastársak esetén kérjük a "Kérések" mezőben adja meg a neveket!

Az utazási feltételeket elolvastam, magam és utastársaim nevében elfogadom.
Szeretnék feliratkozni a hírlevél szolgáltatásra is!


Biztonsági kérdés