Mindig sláger! – Hosszú hétvége a Garda-tónál
Padova, Verona, Bledi-tó

Időpont: 2020. október 4-7. (4 nap/3 éj)
Útvonal: Miskolc-Budapest-Tornyiszentmiklós-Maribor-Ljubljana-Trieszt-Padova-Verona-Sirmione-Riva del Garda-
Bled-Ljubljana-Budapest-Miskolc
Utazás: Brenzonében középkategóriájú szálloda** 2-3 ágyas zuhanyos/WC-s szobáiban
További információ: www.hotelnettuno.net/en/
Ellátás: reggeli, fakultatív vacsorák
Min.lészám: 40 fő

Program:
1.nap: Indulás hajnali 2 órakor Miskolcról. Utazás a Miskolc-Tarnaméra-Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa-Maribor-Ljubljana-Trieszt-Padova-Verona útvonalon. Az utazás során 3-4 óránként tartunk 20-30 perces pihenőket. Érkezés Padovába, Szent Antal városába. Először a híres Prato della Valle (Szoborpark) megtekintése, ahol a város híres szülöttei és személyiségei láthatóak. Majd felkeressük a Szent Antal bazilikát, benne a legendás szent földi nyughelyéül szolgáló kápolnával. Az esti órákban érkezünk meg a Garda-tó partján található szálláshelyünkre Brenzone del Gardába. A szállás elfoglalása.

2.nap: Reggeli után kirándulunk Veronába. Itt először közös buszos városnézést tartunk, majd utána gyalogosan fedezzük fel Verona fontos látnivalóit (Szent Zénó-templom, veronai erőd, római kori színház, Scaligeri-híd, Ponte Pietra kőhíd, középkori városfalak, Aréna, Piazza delle Erbe – a középkori Itália egyik legszebb főtere és Júlia háza).
A mai napra is jut egy gasztronómiai élmény: meglátogatunk egy sajtgyárat, ahol a raktárban kb. 80.000 hatalmas tömböt csodálhatunk meg. Itt készítik az olasz sajtok „három királya” közé sorolt Grana Panada parmezán-jellegű sajtot, amelyből vásárolni is tudunk. Következő állomásunk Sirmione, a ,,Garda-tó fővárosa”. A 3,5 km hosszan a tóba benyúló félszigetre épült városka a középkorban a veronai zsarnok Scaligeri-család birtoka volt. A családnak a környéken 28 vára állott, ezek közül az egyik legfontosabb volt a sirmionei várkastély. Egy fagylalttal a kezünkben megtekintésre ajánljuk a római kori fürdő romjait (Catullus grottái), és lesz fakultatív motorcsónakozási lehetőség a Garda-tavon. Szállás az előző napi helyen.

3.nap: Reggeli, majd a közeli Malcesinébe utazunk. A tó keleti partjának legismertebb településén meglátogatjuk a középkori Scaligeri-várat, ezután pedig felvonóval felmegyünk a tó fölé magasodó 2218 méteres Monte Baldo (Bátor Hegy) hegyoldalába. Innen jó idő esetén csodás kilátásunk van Olaszország legnagyobb és Európa kilencedik legméretesebb tavára: a Garda-tóra! A felvonózás után a busszal Riva del Garda városba utazunk. Ez a Garda-tó legészakibb települése, ahol csodás Monarchia korabeli palotákat és kikötőt találunk. Érdemes sétálni egyet a tó fölött kanyargó ösvényen is. A program után visszatérünk a szálláshelyünkre, este szabadprogram.

4.nap: A reggeli után elindulunk hazafelé. Útközben meglátogatjuk a szlovéniai Bledi-tavat. A Júliai-Alpok lábánál fekvő település egy igazi alpesi gyöngyszem! Fakultatív pletnázási (speciális csónak) lehetőség a tó közepén lévő kis szigetre, ahonnan a legszebb kilátás nyílik a környékre. Délután és este folyamatos utazás hazafelé. Érkezés a késő éjszakai-hajnali órákban.

Részvételi díj: 58.500 Ft/fő + utasbiztosítás (195 euró/fő)
Egyágyas felár: 6.000 Ft/fő
Három fogásos, jó olasz vacsora három estére: 45 euró/fő (előre fizetendő)

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz-közlekedés, a 3 éjszaka szállás, a 3 reggeli, a programban szereplő városnézéseket/programokat és az idegenvezetés költségét. Nem tartalmazza a vacsorát, a fakultatív programokat, az utasbiztosítást; illetve a behajtási engedélyeket és az idegenforgalmi adót, amely 10 euró/fő (létszámfüggő és kötelező).

Fakultatív programok (Tájékoztató árak):

• Motorcsónakozás Sirmionében: 11 euró/fő
• Scaligeri-vár Malcesinében: kb. 5 euró/fő
• Felvonójegy oda-vissza a Monte Baldóra: kb. 15 euró/fő
• Pletnázás a bledi-tavon: 14 euró/fő + templom belépő 6 euró/fő

Érvényes új tipusú személyi igazolvány elegendő az utazáshoz.

Kellemes, élményekben gazdag kirándulást kívánunk!

 • verona-2612756_1280

 • Verona1

 • verona2

 • Sirmione

 • Sirmione2

 • malcesine

 • DSC04994

 • DSC04841

 • DSC04583

 • bled2

 • bled

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!Utazás adatai:

Utazás: Mindig sláger! – Hosszú hétvége a Garda-tónál
Időpont:
2020. október 04-07.
Kapcsolattartó adatai:
Utastársak adatai:

1. utastárs

2. utastárs

3. utastárs

4. utastárs

További utastársak esetén kérjük a "Kérések" mezőben adja meg a neveket!

Az utazási feltételeket elolvastam, magam és utastársaim nevében elfogadom.
Szeretnék feliratkozni a hírlevél szolgáltatásra is!


Biztonsági kérdés