Mindig sláger! – Hosszú hétvége a Garda-tónál

 Padova, Verona, Bledi-tó

 

Időpont: 2019. október 11-14. (4 nap/3 éj)

Útvonal: Miskolc-Tarnaméra-Budapest-Tornyiszentmiklós-Maribor-Ljubljana-Trieszt-Padova-Verona-Sirmione-Riva del Garda-Bled-Ljubljana-Budapest-Tarnaméra-Miskolc

Utazás:    Brenzonében  középkategóriájú szálloda** 2-3 ágyas zuhanyos/WC-s szobáiban

További információ: www.hotelnettuno.net/en/

Ellátás:    reggeli, fakultatív vacsorák

Min.lészám: 40 fő

 

Program:

1.nap: Indulás hajnali 2 órakor Miskolcról. Utazás a Miskolc-Tarnaméra-Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa-Maribor-Ljubljana-Trieszt-Padova-Verona útvonalon. Az utazás során 3-4 óránként tartunk 20-30 perces pihenőket. Érkezés Padovába, Szent Antal városába. Először a híres Prato della Valle (Szoborpark) megtekintése, ahol a város híres szülöttei és személyiségei láthatóak. Majd felkeressük a Szent Antal bazilikát, benne a legendás szent földi nyughelyéül szolgáló kápolnával. Az esti órákban érkezünk meg a Garda-tó partján található szálláshelyünkre Brenzone del Gardába. A szállás elfoglalása.

2.nap: Reggeli után kirándulunk Veronába. Itt először közös buszos városnézést tartunk, majd utána gyalogosan fedezzük fel Verona fontos látnivalóit (Szent Zénó-templom, veronai erőd, római kori színház, Scaligeri-híd, Ponte Pietra kőhíd, középkori városfalak, Aréna, Piazza delle Erbe – a középkori Itália egyik legszebb főtere és Júlia háza).

A mai napra is jut egy gasztronómiai élmény: meglátogatunk egy sajtgyárat, ahol a raktárban kb. 80.000 hatalmas tömböt csodálhatunk meg. Itt készítik az olasz sajtok „három királya” közé sorolt Grana Panada parmezán-jellegű sajtot, amelyből vásárolni is tudunk. Következő állomásunk Sirmione, a ,,Garda-tó fővárosa”. A 3,5 km hosszan a tóba benyúló félszigetre épült városka a középkorban a veronai zsarnok Scaligeri-család birtoka volt. A családnak a környéken 28 vára állott, ezek közül az egyik legfontosabb volt a sirmionei várkastély. Egy fagylalttal a kezünkben megtekintésre ajánljuk a római kori fürdő romjait (Catullus grottái), és lesz fakultatív motorcsónakozási lehetőség a Garda-tavon. Szállás az előző napi helyen.

3.nap: Reggeli, majd a közeli Malcesinébe utazunk. A tó keleti partjának legismertebb településén meglátogatjuk a középkori Scaligeri-várat, ezután pedig felvonóval felmegyünk a tó fölé magasodó 2218 méteres Monte Baldo (Bátor Hegy) hegyoldalába. Innen jó idő esetén csodás kilátásunk van Olaszország legnagyobb és Európa kilencedik legméretesebb tavára: a Garda-tóra! A felvonózás után a busszal Riva del Garda városba utazunk. Ez a Garda-tó legészakibb települése, ahol csodás Monarchia korabeli palotákat és kikötőt találunk. Érdemes sétálni egyet a tó fölött kanyargó ösvényen is. A program után visszatérünk a szálláshelyünkre, este szabadprogram.

4.nap: A reggeli után elindulunk hazafelé. Útközben meglátogatjuk a szlovéniai Bledi-tavat. A Júliai-Alpok lábánál fekvő település egy igazi alpesi gyöngyszem! Lehetőség lesz felmenni a bledi várba, vagy pletnázni egyet a tó közepén lévő kis szigetre, ahonnan a legszebb kilátás nyílik a környékre. Délután és este folyamatos utazás hazafelé. Érkezés a késő éjszakai órákban.

 

Részvételi díj: 59.900 Ft/fő helyett törzsutas kedvezménnyel: 54.900 Ft/fő

Egyágyas felár: 6.000 Ft/fő

Vacsora három estére: 43 euró/fő (Az igényt előre jelezni kell, de az eurós költségek helyben fizethetők.)

 

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz-közlekedés, a 3 éjszaka szállás, a 3 reggeli, a programban szereplő városnézéseket/programokat és az idegenvezetés költségét. Nem tartalmazza az utasbiztosítást; illetve a behajtási engedélyeket és az idegenforgalmi adót: 10 euró/fő (létszámfüggő és kötelező).

 

Fakultatív programok (Tájékoztató árak):

 • Motorcsónakozás Sirmionében: 10 euró/fő
 • Scaligeri-vár Malcesinében: kb. 5 euró/fő
 • Felvonójegy oda-vissza a Monte Baldóra: kb. 15 euró/fő
 • Pletnázás a bledi-tavon: 14 euró/fő + templom belépő 6 euró/fő
 • Utasbiztosítás 2.000 Ft/fő/4 nap

 

Kellemes, élményekben gazdag kirándulást kívánunk!

 • verona-2612756_1280

 • Verona1

 • verona2

 • Sirmione

 • Sirmione2

 • malcesine

 • DSC04994

 • DSC04841

 • DSC04583

 • bled2

 • bled

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!
Utazás adatai:

Az utazás jelenleg nem foglalható. Kérjük érdeklődjön kollégánknál a 46/322-527-es vagy a 70/774-1908-as telefonszámon!