HÉTVÉGE TOROCKÓN

+ Nagyvárad – Csucsa – Torda – Kolozsvár

 

Időpontok: 2019. április 21-22, szeptember 28-29.

Útvonal: Miskolc-Tiszaújváros-Nagyvárad-Torockó-Torda-Kolozsvár és vissza

Utazás: komfortos, légkondicionált autóbusszal

Szállás: falusi turizmusban, magánházaknál 2-3 ágyas szobákban

Ellátás: félpanzió (1 reggeli, 1 vacsora)

Min.létszám: 40 fő

 

Program:

1.nap:  Indulás reggel 6.00 órakor Miskolcról. Nagyváradon a Püspöki Székesegyház és Kincstár, a Palota és a Kanonok sor épületegyüttesét látogatjuk meg.  A Királyhágón, a történelmi Erdély határán rövid pihenőt, fotószünetet tartunk. Csucsán a Boncza-kastélyban az Ady Emlékkiállítást, majd Bánffyhunyadon a kazettás mennyezetű, kalotaszegi stílusú református templomot tekintjük meg. Estefelé érkezünk a szálláshelyünkre, vacsora.

2.nap:  Reggeli, majd Torockóval, Erdély legnyugatibb székely végvárával és talán legszebb falujával ismerkedünk. Az egykori bányászfalu ma a Világörökség részét képezi. Nem mindennapi látvány a falu fehérre festett házsoraival és a fölé magasodó Székelykővel. Ezután a Tordai Sóbányához utazunk. Másfél órás látogatást teszünk a hatalmas földalatti termekben. Szabadidőben felszállhatunk az óriáskerékre, vagy csónakázhatunk a földalatti tavon. Délután indulás Kolozsvárra. Felkeressük a főteret, melyet a gótikus stílusú Szent Mihály templom ural. A templom előtt áll Mátyás király lovas szobra, mely 1902-től díszíti Kolozsvár főterét. Elsétálunk Mátyás király szülőházához, amivel szemben Bocskai István fejedelem szülőházát találjuk, később ebben az épületben rendezte be Heltai Gáspár a híres könyvnyomdáját. Útközben hazafelé megállunk Körösfőn, mely a legismertebb népművészeti központ. Itt lesz lehetőség vásárlására, a maradék költőpénz elköltésére. Érkezés az esti órákban.

 

Részvételi díj: 17.500 Ft/fő + utasbiztosítás

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz-közlekedés, a szállás, a reggeli, a vacsora és az idegenvezetés költségét. Nem tartalmazza a belépők és az utasbiztosítás díját.

 

Belépő: kb. 3.500 Ft/fő

Érvényes kártyás személyi igazolvány elegendő az utazáshoz.

 

Kellemes, élményekben gazdag utazást kívánunk!

  • oradea-1339415_960_720

  • királyhágó

  • torockó

  • turda-salt-mine-1928526_960_720

  • kolozsvár 3

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!Utazás adatai:

Utazás: Hétvége Torockón
Időpont:

2019. szeptember 28-29.Kapcsolattartó adatai:
Utastársak adatai:

1. utastárs

2. utastárs

3. utastárs

4. utastárs

További utastársak esetén kérjük a "Kérések" mezőben adja meg a neveket!

Az utazási feltételeket elolvastam, magam és utastársaim nevében elfogadom.
Szeretnék feliratkozni a hírlevél szolgáltatásra is!


Biztonsági kérdés