Izrael, Szentföld – MINDENKINEK! 

2017. november 16-23. (8 nap/7 éjszaka)

 

1. nap: Elutazás Budapestről Tel Avivba menetrend szerinti El-Al géppel (indulás várhatóan 10.5o). Miután a csoport találkozott jeruzsálemi képviselőjével és a helyi idegenvezetővel a repülőtéren, a szállodába visz az utunk. Út közben megállunk Emmausznál, annál a 12. századi templomromnál, ahol Jézus a feltámadása után megjelent Lukácsnak és Kleofásnak. Ugyanitt lehetőség van az ún. Mini Izrael felkeresésére, ami egy óriási minimakett város (20 dollár). Vacsora, szállás Betlehemben.

2.nap: Reggeli után felkeressük Dávid király sírját a Cion hegyen, valamint az Utolsó vacsora termét. Jeruzsálem Óvárosában keresztülmegyünk a 14 stáción a Via Dolorosan (a Fájdalmak útja) a Golgotán lévő Szent Sír templomig. Ezután egy kb. 1 órás szabadprogram, vásárlási lehetőség következik, majd a zsidó negyeden át a Sirató Falhoz megyünk, közben megtekintjük a római Cardo Maximus utat. Vacsora, szállás.

3. nap: A napot Jeruzsálemben kezdjük. Felkeressük az Olajfák délkeleti lejtőin Betániát, Lázár sírját. Jézus itt szállt meg és itt búcsúzott el a tanítványaitól a Mennybemenetel előtt. Ezután a csoport választásától függően felkeressük a Georgia Hozevita monostort vagy pedig Illés próféta barlangtemplomát. Ezután meglátogatjuk a Keresztelkedés eredeti helyszínét a Jordán folyón. Ezt követően Jerikóba megyünk, a világ legősibb városába. Meglátogatjuk az adószedő Zákeus fáját, Elisha próféta forrását, valamint a Megkísértés hegyét. (ahol a Sátán megkísértette Jézust). Elsétálunk a jordáni Szent Geraszimosz remete monostorához. Fürdés a Holt-tengerben.  Vacsora, szállás.

4 nap: Reggeli a szállodában, majd városnézés Betlehemben: a Születés Bazilikája (ahol Jézus született és ahol a Szent Jászol volt), a Kis Jézus Tejbarlangja (ahol a Szent Család pihent meg, miközben Egyiptomba menekültek), Szent Jeromos barlangja, ahol 30 éven keresztül a biblia fordításán Vulgatán dolgozott. Meglátogatjuk a keresztény várost, Beit Sahourt, ahol felkeressük a Pásztorok Szentélyét és a Pásztorok Mezejét. Ezután Szent Theodosziusz Monostora következik, amiben helyt kap az a barlang, ahol a Három Királyok megszálltak a Kis Jézus meglátogatása előtt.

5. nap: Reggel Boáz mezejére indulunk, ahol a Biblia szerint a moabita Ruth gyűjtögette a kalászt. Ruthot tartják a Megváltó ősanyjának. Ezután Hebron és Machpéla barlang következik, ahol az ősapák (Ábrahám, Izsák, Jákob) és az ősanyák (Sára, Rebeka, Lea) nyugodnak. Hebron volt Dávid király fővárosa Jeruzsálem előtt. Ezután Ein Keremet keressük fel, Keresztelő Szent János születési helyét. Itt meglátogatjuk a Szent János templomot, aminek 6. századi görög mozaikján olvasható: „Hic Praecursor Domini natus est” (Itt született az Úr előhírnöke). Délután meglátogatjuk Liddát, Szent Péter működésének egyik központját, ahol meggyógyította a béna Éneászt. Felkeressük a vértanú Szent György templomát. Ezután Jaffó, azaz Joppa következik, ahol Péter apostol megkapta a látomását arról, hogy ki kell nyitnia a kaput a pogányok előtt is. Itt meglátogatjuk a Szent Péter Templomot, valamint az ásatások helyszíneit. A csoport az időjárás és a hangulata függvényében lehetőséget kap, hogy megmártózzon a Földközi-tengerben! Vacsora, szállás.

6. nap: A csoport északra utazik. Meglátogatjuk a kánai menyegző csodájának helyszínét, a Kánai Esküvői Templomot. Ezután Názeret következik, az Örömhír átadásának helyszínével, az Angyali Üdvözlet Templomával. A Galileai tengerhez utazunk. Délután Kapernaumba megyünk, ahol meglátogatjuk Péter apostol házát, és a görög Tizenkét Apostol templommonostort. Ezután az evangéliumi Magdala következik, Mária Magdaléna születési helye. Itt lehetőségünk van fürdeni a Galileai tengerben. Vacsora, szállás.

7. nap: Kirándulás Jeruzsálemben, az Olajfák hegyén! Innen csodálatos panoráma nyílik a városra. Felkeressük a francia Miatyánk templomot (ahol megtekintjük a magyar Miatyánk táblát), a cseppalakú Dominus Flevis templomot, a Gecsemáni kertet, valamint Nemzetek templomát. Vacsora, szállás.

8. nap: Reggeli után: Dávid városa és a Siloam-tava. (Fakultatív. Belépő: kb. 50 USD) Majd a repülőtérre buszozunk, indulunk Budapestre. Hazaérkezés várhatóan az éjszakai órákban.

(A programok sorrendje az egyes napokon belül a célszerűséget szem előtt tartva felcserélődhet, ill. az aktuális politikai helyzettől függően megváltozhat!)

 

Minimális létszám: 25 fő

 

Részvételi díj: 299.700 Ft helyett kedvezményes ár 249.700 Ft/fő, mely tartalmazza a repülőgépes utazás, 1 db. max. 8 kg-os kézipoggyász, az ingyenes check-in, az üzemanyag felár, a 7 éjszaka szállás***, a 7  reggeli, a 7 vacsora, Izraelben az autóbuszos utazások, a magyar nyelvű idegenvezetés költségét. Az utazás lelki vezetővel valósul meg.

 

Külön fizetendők:

 • Repülőtéri illetékek, adók: kb. 15.000 Ft/fő
 • Feladható poggyász: 27-30.000 Ft/ 23 kg (2 főnek is elegendő)
 • Belépőjegyek, szervízdíj, borravalók: 50 USD és 70 Euro/fő (helyszínen fizetendő)
 • Kötelező kombinált (útlemondási és betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás: 13.600 Ft/fő
 • Egyágyas felár: 200 USD

Részletfizetési lehetőség!

Kellemes utazást, szép úti élményeket kívánnak az utazás szervezői!

 • Szentföld016

 • Szentföld015

 • Szentföld014

 • Szentföld013

 • Szentföld011

 • Szentföld008

 • Szentföld012

 • Szentföld010

 • Szentföld009

 • Szentföld007

 • Szentföld004

 • Szentföld003

 • Szentföld002

 • Szentföld001

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!
Utazás adatai:

Utazás: Izrael, Szentföld – MINDENKINEK!
Időpont: 2017. november 16-23.Kapcsolattartó adatai:
Utastársak adatai:

1. utastárs

2. utastárs

3. utastárs

4. utastárs

További utastársak esetén kérjük a "Kérések" mezőben adja meg a neveket!

Az utazási feltételeket elolvastam, magam és utastársaim nevében elfogadom.
Szeretnék feliratkozni a hírlevél szolgáltatásra is!


Biztonsági kérdés