KARÁCSONYI HANGULATÚ VÁROSOK –        BOMBA ÁR!
Pozsony – Prága – Brno

 

Időpont: 2017. december 8-10. (3 nap/2 éjszaka)

Útvonal: Miskolc – Budapest – Pozsony – Brno – Prága – Rajka – Budapest – Miskolc

Felszállási lehetőség: Mezőkövesd-M3 autópálya-Budapest útvonalon!

Utazás: komfortos légkondicionált autóbusszal

Szállás: Prágában 2-3 ágyas fürdőszobás szállodai*** szobákban

Ellátás: reggeli, fakultatív 3 fogásos vacsora

Min.létszám: 40 fő

Program:

1.nap: Indulás reggel 4 órakor Miskolcról, a Búza térről, a Görögkat.templom meletti parkolóból. A hajdani királyi koronázó városban, Pozsonyban magyar emlékek nyomába eredünk. Megcsodáljuk a pompásan felújított belváros elegáns főúri palotáit, a Szent Márton koronázó dómot, a Mátyás király által alapított egyetem épületét, a régi magyar országgyűlés palotáját, a Mihály-kaput, a Prímási Palotát és az elegáns Óváros teret. Pozsonyban a Hlavné téren és a Františkánske téren találhatóak a karácsonyi kirakodóvásárok. Látványos fabódékban kínálják az árusok a karácsonyi portékákat, édességeket, játékokat, ételeket, italokat. Rövid szabadprogram, majd folytatjuk utunkat. A kora esti órákban érkezünk szállásunkra Prágába, fakultatív vacsora
2.nap: A reggeli utáni városnézésünket a prágai várban kezdjük. Itt található többek között a gótikus Szt. Vitus katedrális, a Szt. György szobor, a Régi Királyi palota, a Szt. György bazilika, a vár legfestőibb, legromantikusabb utcája, az Arany utcácska. Ebben a keskeny utcában dolgoztak régen a céhmesterek, kis műhelyekben, üzletekben. Lesétálunk a világhírű kőhídhoz, a Károly hídhoz. A „városok királynőjének” is nevezett cseh főváros óvárosa felkerült az UNESCO Világörökségek listájára. Gyalogos séta a híres, ódon hangulatú Óvárosi térre, ahol a Városháza tornyán megtekintjük a középkori csillagászati óraművet, az Orlojt, amely immár több mint ötszáz éve minden kerek órában bábjátékkal szórakoztatja a nézőket. Ezt követően egyéni sétára, nézelődésre is nyílik lehetőség. Prága utcái ilyenkor már színes fényekben pompáznak, nyitva vannak a karácsonyi vásárok és minden nagyobb téren karácsonyfa magasodik. A vásárokban kis fabódékat találhatnak, ahol cseh szuvenírek széles választékát kínálják, továbbá kézműves termékeket, hagyományos karácsonyi díszeket és különféle ajándéktárgyakat, fajátékokat, bábokat, cseh kristályt, stb. lehet vásárolni. Ha megéhezett vagy megszomjazott, érdemes megkóstolni a helyi gasztronómia jellegzetességeit. Sok helyen árusítanak tipikus cseh ételeket és italokat, forralt bort (csehül svařák), mézlikőrt (medovina) vagy grogot. Este még kisétálunk a szépen kivilágított Vencel térre, majd visszatérünk a szállásra.

3.nap: Reggeli után indulunk Brnoba, az ország második legnagyobb városába. Gyalogos városnézés (Óvárosháza, Piactér, Szent Péter és Pál katedrális, …). A séta után szabadprogram, megnézzük a főutca adventi forgatagát és a Svoboda tér kirakodóvásárát. Csehországot és Szlovákiát elhagyva rajkai határátlépés után az esti órákban érkezünk haza.

Részvételi díj: 29.900 Ft/fő + utasbiztosítás
Egyágyas felár: 3.000 Ft/fő/éj

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszközlekedés, a 2 éjszakai szállás, a 2 reggeli és az idegenvezetés költségét. Nem tartalmazza a belépők, a vacsora és az utasbiztosítás díját.

Fakultatív 3 fogásos vacsora: 2.500 Ft/fő/nap

Belépők költsége: kb. 250 CZK (kedv. 125 CZK) + 5 Euro

Érvényes személyi igazolvány vagy útlevél szükséges az utazáshoz (14 év alatti gyermeknek is)!

 

Kellemes, élményekben gazdag adventi kirándulást kívánunk!

  • advent prága

  • praha.beer

  • praha.advent3

  • praha.advent2

  • Advent brno

  • Advent Pozsony008

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!



Utazás adatai:

Utazás: KARÁCSONYI VÁSÁR POZSONYBAN
Időpont:
2017.november 25.
2017.december 2.
2017.december 9.



Kapcsolattartó adatai:




Utastársak adatai:

1. utastárs

2. utastárs

3. utastárs

4. utastárs

További utastársak esetén kérjük a "Kérések" mezőben adja meg a neveket!

Az utazási feltételeket elolvastam, magam és utastársaim nevében elfogadom.
Szeretnék feliratkozni a hírlevél szolgáltatásra is!


Biztonsági kérdés