KÉSMÁRK – TARAJKAI JÉGPALOTA – ZAKOPANE

Legyen egy pillanatra a varázslatos tátrai jégmese része!

2 nap / 1 éjszaka 

Időpont:  2020.március 14-15.

 

Útvonal: Miskolc – Bánréve vagy Kassa (időjárástól függően) – Késmárk – Ótátrafüred – Zakopane – Bánréve vagy Kassa (időjárás függvénye) – Miskolc

Utazás: komfortos légkondicionált autóbusszal

Szállás: Zakopánéban, középkategóriás szálloda  2-3-4 ágyas zuhanyos/WC-s szobáiban.

Ellátás:   reggeli, fakultatív vacsora

Min.létszám: 40 fő

Program:

1.nap: Indulás a reggeli órákban. A nap folyamán Késmárk szepességi várost és egy különleges jégkatedrálist látogatunk meg. Késmárk felé közeledve felejthetetlen élményben lehet részünk, amikor hirtelen előbukkannak a Magas-Tátra lenyűgöző látványt nyújtó havas hegycsúcsai! Ott városnézés keretében megtekintjük az UNESCO Világörökségi jegyzékébe felvett evangélikus fatemplomot, az új evangélikus templomban Thököly Imre mauzóleumát, és teszünk egy kis sétát a főtéren is, majd megnézzük a Thököly várat is (kívülről).

Utána Ótátrafüredről siklóvasúttal utazunk fel az 1272 m Tarajkára (Hrebionok). Itt a Magas-Tátra mára legjelentősebbé vált téli turisztikai attrakciója – a jégkatedrális – vár bennünket, amely tavaly már több mint 200 ezer látogatót vonzott. (Közvetlenül a siklóvasút állomásnál, nem kell sokat menni, vagy felfelé kapaszkodni! Mindenki meg tudja közelíteni!) Több héten át készülnek a szobrok, vitrázsok és oltár a jégpalotában. Hozzá 1880 tömb, 225 tonnát kitevő jeget használtak fel a szlovák, a cseh és a spanyol szobrászok.  Az eredmény  lenyűgöző! A tarajkai jégkatedrálist évről évre több turista keresi fel, hiszen mindig más tematikára készülnek a jégszobrok. Gaudi Sagrada Famíliája,  a római Szent Péter Bazilika – Bernini oszlopaival is volt már ötletadó. Most  Párizs és a Notre Dame inspirálta a jégpalota készítőit. A jégcsoda nem csupán turistalátványosság. Abban a lánykérésektől az esküvőkig, a koncertekig számos rendezvényt tartanak. Melegedésre, kávézásra teraszos étterem, büfé áll rendelkezésre, ahol a jellegzetes brindzás haluskát (juhtúrós sztrapacskát) is megkóstolhatjuk.

A nap végén elutazunk Zakopánéba, a szálláshelyünkre.

 

2.nap:  Reggeli után a lengyel Tátra „fővárosában”  közös séta (főutca, fatemplom, kiválók temetője, ….).

Ezután szabadprogram, vásárlási lehetőség a piacon és a környező utcákban található boltokban (helyi kézműves termékek, szépen kidolgozott bőráruk, fafaragványok, tejkaramella, csokoládék). A piac egyik érdekessége az itt élők saját készítésű sajtjai, melyekből kóstolni és vásárolni is lehet. Finom csokoládé vásárlására ajánljuk a krakkói Wawel Csokoládégyár mintaboltját. Érdemes ebédre megkóstolni valamelyik lengyel nemzeti ételkülönlegességet az egyik jellegzetes zakopanei karczmában, és leöblíteni egy korsó finom lengyel sörrel. A zakopanei piac végében található a Gubalowka felvonó (kb. 23 Zl/fő), mely 1128 méterre szállítja a kirándulókat. A Gubalowka hegy csúcsáról szép idő esetén gyönyörű panoráma tárul elénk.

Hazaérkezés a késő esti órákban.

Az útvonal, a programok sorrendje az út- és az időjárási viszonyoktól függően módosulhatnak.

 

Részvételi díj: 20.000 Ft/fő + utasbiztosítás

Fakultatív vacsora:  2.800 Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz közlekedés, a szállás, a reggeli és az idegenvezetés költségét.  Nem tartalmazza a belépők, a fakultatív programok és az utasbiztosítás díját.

 

Fakultatív lovasszánozás (megfelelő hóviszonyok esetén): 45-60 Zloty/fő (létszámtól függően)

Belépők: kb. 15 –20 euró (Késmárki templomok, helyi vezetés, siklóvasút. A katedrális ingyenes.)

Érvényes személyi igazolvány vagy útlevél szükséges az utazáshoz (14 év alatti gyermeknek is)!

Kellemes kirándulást kívánunk!

  • buried-3633474_1280

  • 20181215_144642

  • notre-dame-503866_1280

  • 20181215_144420

  • slovakia-958491_960_720

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!
Utazás adatai:

Utazás: Késmárk – TARAJKAI JÉGPALOTA – Zakopane
Időpont: 2020.március 14-15.Kapcsolattartó adatai:
Utastársak adatai:

1. utastárs

2. utastárs

3. utastárs

4. utastárs

További utastársak esetén kérjük a "Kérések" mezőben adja meg a neveket!

Az utazási feltételeket elolvastam, magam és utastársaim nevében elfogadom.
Szeretnék feliratkozni a hírlevél szolgáltatásra is!


Biztonsági kérdés