Kirándulás a bécsi Schönbrunnba

Szerezzen felejthetetlen élményt gyermekének a Gyermeknapon!

 

Időpont:           2019. május 25.

Útvonal:           Miskolc-Budapest-Hegyeshalom-Bécs és vissza

Utazás:              komfortos autóbusszal

Min.létszám:  40 fő

 

Program:

Indulás 4.00 órakor Miskolcról, a Búza térről, a Görögkat.templom melletti parkolóból, találkozás 3.45 órakor. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Útközben látogatás a Kittsee Csokoládégyárba, ahol a program: filmvetítés, rövid séta a csokiüzemben, majd vásárlási lehetőség a Csokicsárdában, a gyár mintaboltjában.

Innen Bécsbe érkezünk, ahol autóbuszos városnézést tartunk a Ringen, amely a város első kerületét határolja, és reprezentatív épületeivel egyike a világ legelegánsabb városi útjainak. Majd a Schönbrunnba érkezünk, ahol a szabad idő hasznos eltöltésében az idegenvezető lesz utasaink segítségére.

Programajánlataink:  

A Schönbrunni kastély, a császári család egykori nyári rezidenciája, Európa egyik legszebb barokk építménye, melynek megtekintése  nem csak a felnőtteknek, hanem a gyermekek számára is felejthetetlen élményt kínál:

Az Imperiál túra keretében megtekinthetjük a kastély legszebb termeit.

A kastély nyugati szárnyában található a Gyermekmúzeum, amely betekintést nyújt a császárok gyermekeinek mindennapjaiba. A túra végén a gyerekek jelmezbe bújhatnak, és hercegnek vagy hercegkisasszonynak érezhetik magukat.

A kastély gyönyörű parkja sétára hívja az odalátogatókat. Az 1720 körül kialakított történelmi útvesztő már korábban is a kastélypark fénypontja volt. A kialakított labirintus felfedezésre csalogatja a kicsiket és nagyokat egyaránt. Emellett nagyszerűen felszerelt játszótér várja a gyermekeket és a fiatalos felnőtteket.

A kastélykertből lehetőség van felsétálni a Gloriette-hez is, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a kastélyra és a városra.

A kastélytól pár perc sétára található a világ legrégebbi állatkertje, mely az UNESCO Kulturális Világörökségi listán is szerepel. A Schönbrunni Állatkert a világ egyik legmodernebb és legjobb állatkertjének számít. Az állatok kifutói különösen nagy területtel rendelkeznek, és a természethez közel találhatóak. Több mint 500 állatfaj él itt, a szibériai tigristől a vízilón át az orrszarvúig. Különleges látnivalók az Esőerdőház, a nagy Dél-Amerika terület és az ORANG.erie, mely a bécsi orángutánok új otthona. 2010 elején megnyitották a Naturerlebnispfad nevű tanösvényt. Minden évben újabb, tágas létesítményekkel és állatotthonokkal bővül.

Indulás hazafelé 18.00 óra körül.

 

Részvételi díj: 10.900 Ft + utasbiztosítás

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz-közlekedés és az idegenvezetés költségét. Nem tartalmazza a belépők és az utasbiztosítás díját.

 

Tájékoztató belépőárak: (Kedvezményes belépő vásárlásához diákigazolványra szükség van!)

 • Schönbrunni kastély, Imperiál túra: Felnőtt: 15,20 euró, diák: 14,20 euró, gyerek: 11,50 euró (18 éves korig). Az ár tartalmazza a rezervációs költséget is!
 • Gyermekmúzeum: Felnőtt: 8,80 euró, gyerek, diák és nyugdíjas 6,70 euró
 • Állatkert: Felnőtt: 18,5 euró, gyerek (6 éves kortól) és fiatalkorú (19 éves korig): 9 euró, 6 éves korig ingyenes
 • Labirintus: Felnőtt: 5,50 euró, diák(19-25 év): 4,20 euró, gyerek(6-18 év): 3,20 euró, nyugdíjas(60+): 4,20 euró
 • Gloriette: Felnőtt: 3,80 euró, diák (19-25 év): 3,20 euró, gyerek(6-18 év): 3,00 euró, nyugdíjas(60+): 3,20 euró
 • Panoráma kisvonat:  Felnőtteknek: 2 euró, gyerekeknek: 1 euró

 

Érvényes személyi igazolvány vagy útlevél szükséges az utazáshoz (14 év alatti gyermeknek is)!

 

Kellemes ünnepet, vidám Gyermeknapot!

 • csokicsárda

 • csokicsárda2

 • Schönbrunn 2

 • Schönbrunn6

 • Schönbrunn 4

 • Schönbrunn 5

 • Schönbrunn 3

 • DSC00353

 • Schönbrunn 1

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!
Utazás adatai:

Utazás: Kirándulás a bécsi Schönbrunnba
Kapcsolattartó adatai:
Utastársak adatai:

1. utastárs

2. utastárs

3. utastárs

4. utastárs

További utastársak esetén kérjük a "Kérések" mezőben adja meg a neveket!

Az utazási feltételeket elolvastam, magam és utastársaim nevében elfogadom.
Szeretnék feliratkozni a hírlevél szolgáltatásra is!


Biztonsági kérdés