Tátralomnic – Csorba-tó

Hegyek-völgyek között földön és levegőben a Magas-Tátrában!

 

Időpont: 2020. október 23.

Utazás:   komfortos, légkondicionált autóbusszal

Útvonal:  Miskolc-Bánréve-Rozsnyó-Poprád-Tátralomnic-Strba-Bánréve-Kazincbarcika-Miskolc

Min létszám: 40 fő

Program:

Indulás reggel 6.00 órakor Miskolcról, a Búza térről a Görögkat.templom melletti parkolóból, találkozás 5.45 órakor.  A Kő-pataki-tó az egyik legkedveltebb turistahelyszín, amely 1 751 méter magasságban található. A Tátralomnici völgyállomásról 4 személyes kabin szállítja az utasokat a Štart közbenső állomásra, onnét a Kő-pataki-tóra egy korszerű 15 férőhelyes gondola szállítja tovább. A tó környéke mintha csak kirándulásokra vagy túrákra termett volna. A gyerekek is bizonyára a magukéra lelnek. Kihancúrozhatják magukat a Mormota-tájban – egy eko-miniparkban faszobrokkal, Mormotakunyhóval, mászókákkal és sok más meglepetéssel. A Kő-pataki-tó közelében 1 786 méter magasságban egy csillagászati és meteorológiai obszervatórium található. Az obszervatóriumot 1943-ban alapították, amikor az első megfigyelései is megtörténtek. Részét egy csillagvizsgáló is képezi. Pihenni és sütkérezni Magas Tátra egyik legmagasabban elhelyezett éttermében lehet, a Reštaurácia Skalnaté pleso étteremben, amely napfényes terasza pazar panorámás kilátásokat nyújt a környező sziklacsúcsokra, Tátralomnicra, illetve Szlovákia legmeredekebb lesiklópályájára – a Lomnici-nyeregre.

 

E különleges élmény után Tátralomnicon pihenőt tartunk, ahol a szabadidő keretében meglátogatható a Tátrai Múzeum, vagy megkóstolhatjuk a közkedvelt juhtúrós haluskát (sztrapacskát) egy jó szlovák sör kíséretében.    Majd Csorbára utazunk, hogy felszállhassunk a tátrai kis piros retro fogaskerekűre, becenevén Zubacskára, ami a Csorba-tóhoz szállítja az utasokat csodás panorámát kínálva. A Csorba-tó a második legnagyobb tó a Tátra déli oldalán 1346 m tengerszint feletti magasságban, partján klimatikus gyógyhely található. A kellemes séta után kis pihenés, kávézás következik, majd utunk utolsó állomásaként vásárlási lehetőséget biztosítunk utasainknak az egyik poprádi nagybevásárlóközpontban. Érkezés Miskolcra a forgalomtól, útviszonyoktól függően kb. 21.00 órakor.

 

A tervezett időbeosztás az időjárási viszonyok függvényében változhat!

 

Részvételi díj: 9.300 Ft/fő + utasbiztosítás

 

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz-közlekedés és az idegenvezetés költségét. Nem tartalmazza a belépők és az utasbiztosítás díját.

Belépők: 27 – 30 euro (nyugdíjasoknak, diákoknak, gyermekeknek kedvezmény)

Érvényes személyi igazolvány vagy útlevél szükséges az utazáshoz (14 év alatti gyermeknek is)!

 

Kellemes, élményekben gazdag kirándulást kívánunk!

  • high-tatras-4193150_1920

  • new-strbske-pleso-3688463_1920

  • lomnicky-peak-4443925_1920

  • 61100913_428759167958530_2251664711193985024_n

  • strbske-pleso-2801553_1920

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!Utazás adatai:

Utazás: Kirándulás a Magas-Tátrába
Időpont:
Kapcsolattartó adatai:
Utastársak adatai:

1. utastárs

2. utastárs

3. utastárs

4. utastárs

További utastársak esetén kérjük a "Kérések" mezőben adja meg a neveket!

Az utazási feltételeket elolvastam, magam és utastársaim nevében elfogadom.
Szeretnék feliratkozni a hírlevél szolgáltatásra is!


Biztonsági kérdés