Kirándulás a Plitvicei-tavakhoz  

2 nap/1 éjszaka

 

Időpontok: 2019. április 20-21., szept. 28-29, okt. 5-6

Útvonal:  Miskolc-Letenye-Zágráb-Opatija-Omisalj-Plitvicei Nemzeti Park-Budapest-Miskolc

Utazás:     komfortos, légkondicionált autóbusszal

Szállás:    középkategóriájú tengerparti (vagy tengerhez közeli) szálloda 2 ágyas zuhanyos/WC-s szobáiban  (kérésre 2+1 pótágyas és egyágyas szoba)

Ellátás:    svédasztalos félpanzió

Min.lészám: 40 fő

 

Program:

1.nap: Indulás reggel 5.00 órakor Miskolcról, a Búza térről a Görögkat.templom melletti parkolóból, találkozás 4.30 órakor. A letenyei határátlépést követően folyamatosan – rövid pihenőkkel igyekszünk tovább a tengerpart irányába a horvát Monte Carloként, vagy az Adria Nizzájaként is emlegetett Opatijába. Végigsétálunk a hangulatos tengerparti sétányon, melynek mentén a város legpatinásabb épületei helyezkednek el. Ezután fakultatív rövid panoráma-hajókázás Opatija kikötőjéből – welcome drinkkel, borral, üdítővel. Ezt követően utazunk szállásunkra, a tengerpartra. Vacsora, szállás.

2.nap: Reggeli után a Plitvicei-tavakhoz buszozunk. Séta, túra, hajókázás a tórendszer területén, amelyet 1979-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánított.

Horvátország 7 nemzeti parkja közül a legjelentősebb a Plitvicei-tavak vidéke. A Plitvicei-tavak Nemzeti Park a tengerparttól kevesebb mint 200 km-re található.  A Nemzeti Park területe 295 km², ebből a tavak felülete 2 km². Túlnyomóan sűrű erdőkkel borított területén mintegy 16, egymással összefüggő, kristálytiszta vizű tó található. A víz színe a türkiztől a smaragdzöldig terjed – ráadásul a tavak közötti számottevő szintkülönbség folytán a természet csodálatos vízeséseket hozott létre a tóvidéken, ami – túlzás nélkül mondhatjuk – valósággal ámulatba ejti a szemlélőt… A vízesések száma változó, a vízbőségtől függően vannak időszakos vízesések is. A mediterrán és a kontinentális éghajlat keveredéséből igen kellemes mikroklíma alakult ki a környéken – nyaranta jótékonyan meleg az idő, télen viszont hamar megjelenik a hó is. Az ősz és a tavasz ámulatba ejtő színpompát varázsol a csodás vízfelületekkel tarkított erdei tájra, így a Plitvicei tóvidék az év minden szakában más-más arcot mutat. Nem csoda hát, ha évtizedek óta számtalan látogatót vonz egész évben.

A Nemzeti Parkot gyalogosan és helyi kisbusszal tekintjük meg. A Plitvicei-tavak mentén több kilométer hosszú rendezett gyalogösvény várja az idelátogatókat. Leggyakrabban kanyargós, fából készült hidakon lehet átkelni a tavak és vízfolyások felett. Nézelődésünk során vizes pallókon és köveken is sétálunk, ezért túracipő szükséges. Lesz olyan alkalom is, hogy kishajóval megyünk át a tó túloldalára. Több órás gyalogtúrás kirándulásunk alatt csodás látványban lesz részünk.

A délutáni órákban indulunk haza. Érkezés az éjszakai/hajnali órákban.

 

Részvételi díj:  29.900 Ft/fő + utasbiztosítás

Egyágyas felár:       3.000 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz-közlekedés, a szállás, az idegenforgalmi adó a svédasztalos reggeli, a svédasztalos vacsora és az idegenvezetés költségét. Nem tartalmazza a belépő és az utasbiztosítás díját.

 

Belépő a Plitvicei Tavak Nemzeti Parkba (kuna): felnőtt 155, tanuló 105, gyerek 85

A belépő ára magában foglalja a rezervációs költséget, anemzeti park területén levő járművek használatának díjait is, így a kis hajóért illetve a buszozásért nem kell már külön fizetni.

Hajókázás, welcome drink: kb. 15 euró

 

Az utazáshoz érvényes személyi igazolvány is elegendő, de természetesen útlevél is vihető! A hivatalos fizetőeszköz a kuna.

 

Kellemes, élményekben gazdag kirándulást kívánunk!

  • Plitvice

  • Plitvice3

  • Plitvice2

  • Opatija3

  • Opatija2

  • Opatija

  • Horvátország

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!
Utazás adatai:

Az utazás jelenleg nem foglalható. Kérjük érdeklődjön kollégánknál a 46/322-527-es vagy a 70/774-1908-as telefonszámon!