Kirándulás a Szlovén-Alpokba

Skofja Loka-Bled-Vintgar szurdok-Ljubljana

 

Időpont: 2020. október 23-25. (3 nap/2 éjszaka)

Utazás:   komfortos, légkondicionált autóbusszal

Útvonal: Miskolc-Tiszalúc-Tornyi­szent­mik­lós-Celje-Skofja Loka-Bled-Ljubljana-Budapest-Tiszalúc-Miskolc

Szállás:  a Bledi-tó közelében középkategóriájú szálloda/panzió 2-3 ágyas zuhanyos/WC-s szobáiban

Ellátás:  önellátó, fakultatív félpanzió lehetőség

Min. létszám 40 fő

 

Program:

1.nap: Indulás a kora reggeli órákban. Útközben pihenő Szlovénia műemlékekben egyik leggazdagabb, szép fekvésű kisvárosában.  Skofja Lokában, Szlovénia antik műemlékvárosában sétálunk. A városka ódon hangulatú műemlék óvárosa szűk történelmi tereivel, kacskaringós utcáival, a város fölé magasodó várával kápráztat el bennünket. Este a szállás elfoglalása.

 

2.nap: Reggeli után barangolás a Júliai-Alpok egyik gyöngyszeme körül. A Bledi-tó egy termálforrás által táplált tengerszem, melyet magas hegyek vesznek körül. Fakultatív program keretében hajókázunk a tavon, vagyis evezős csónakokkal (pletnákkal) érjük el a tó közepén található meseszép piciny szigetet, ahol megtekintjük a szigetecskén található IX. századi kegytemplomot. Úgy tartják, ha valaki háromszor meghúzza a templom harangját, annak a kívánsága teljesül.

Bled városa kedvelt gyógyhely, felkapott konferencia és kongresszusi központ. Megkóstoljuk a hires bledi krémest, meglátogatjuk a tó fölé magasodó lovagvárat is. A nap folyamán könnyű túra a Vintgar-szurdokban. 1600 m hosszan folyik rajta keresztül a Radovna folyó, mely a 16 m magas Sum-vízeséssel hagyja el a szurdokot. Ez Szlovénia legmagasabb folyami zuhataga. Több híd és gyalogos útvonal került kialakításra. Szállás az előző napi helyen.

 

3.nap: Reggeli után elindulunk a szlovén fő­vá­ros­ irányába. Séta Ljubljana mozgalmas belvárosában: Preseren tér, Hármas-híd, Városháza,  Katedrális, Lakatos- és Sárkányos-hidak. Útközben még egy élmény vár ránk: a trojanei, házi baracklekváral készült óriás fánkok, amelyek olyan nagyok, hogy vacsorára is megfelelnek! Van itt minden: kis boltok, étterem, mosdó, fánküzlet, gyönyörű kilátás,…. (Nyitvatartás függvényében.)  Érkezés az éjszakai órákban.

 

Részvételi díj: 135 Euro/fő + utasbiztosítás

Fakultatív félpanzió: 40 euro/fő/2 alkalommal

(Büféreggeli a szálláson, vacsora a közeli étteremben. Jelentkezéskor meg kell rendelni.)

Egyágyas szoba felára: 15 euro/fő

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszközlekedés, a 2 éjszakai szállás és az idegenvezetés költségét. Nem tartalmazza az idegenforgalmi adó (4 euro/fő), a belépőjegyek, a hajójegy és az utasbiztosítás díját.

 

Kellemes, élményekben gazdag kirándulást kívánunk!

 

  • bled-1797835_1920

  • skofja-loka-1945861_1920

  • ljubljana-2149704_1920

  • ljubljana-2687908_1920

  • ljubljana-2687885_1920

  • boat-4349135_1920

  • lake-2225110_1920

  • bled-2608425_1920

  • donut-3960489_1920

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!Utazás adatai:

Utazás: Kirándulás a Szlovén-Alpokba
Időpont:

2020. október 23-25.
Kapcsolattartó adatai:
Utastársak adatai:

1. utastárs

2. utastárs

3. utastárs

4. utastárs

További utastársak esetén kérjük a "Kérések" mezőben adja meg a neveket!

Az utazási feltételeket elolvastam, magam és utastársaim nevében elfogadom.
Szeretnék feliratkozni a hírlevél szolgáltatásra is!


Biztonsági kérdés