Körutazás a Balkánon – nyaralással – BOMBAÁRON!

Szerbia – Montenegro – Albánia – Bosznia – Horvátország

  

Időpont:  2018. június 22 – július 1.  (10 nap/8 éjszaka)

Szállás: Montenegróban, Ulcinj környékén, tengerparthoz közeli apartmanházban 2-3-4 ágyas stúdiókban/vagy szállodában**/*** 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban. Boszniában szállodában*** 2-3 ágyas zuhanyos/WC-s szobákban.

Ellátás:  félpanzió

Utazás:  komfortos, légkondicionált autóbusszal

Útvonal: Miskolc-Ózd-Budapest-Röszke-Belgrád-Ulcinj-Tirana-Shkodra-Szarajevó-Udvar-Budapest-Ózd-Miskolc

Felszállás: útvonalba eső helyeken!  

Min.létszám: 40 fő

 

Program

1-2. nap: Indulás – Moraca-kanyon – Moraca kolostor

Délutáni indulás után Röszkénél határátlépés Szerbiába, majd a gazdag termőföldjeiről híres Vajdaságon keresztül, festői tájakon utazunk Montenegró felé. Útközben gyönyörködünk a Fekete-hegyek birodalmában, majd a Moraca-kanyonban megnézzük az azonos nevű kolostort, mely páratlan bájjal és gazdagsággal bír. Csörgedező patak, meredek hegyoldal és hangulatos völgy veszi körbe a kolostort. Nagyon idilli hely. Montenegró fővárosán áthaladva a tengerpart felé vesszük az irányt, ahol 7 éjszakán keresztül a szállásunk lesz.

3.nap: Pihenés, fürdés, napozás a tengerparton.

4.nap: Albánia (Shkodra, Tirana, Durres): 

Elképzelhetetlenül sok felfedezés vár minket az egész napos autóbuszos kiránduláson Albániában, a Sasok Földjén. A napot az illír történelemmel rendelkező, ódon hangulatot árasztó Shkodrában kezdjük. Ezt követően az albán fővárosba, Tiranába megyünk, mely fénykorában karavánutak központjaként virult a lenyűgöző Dajti-hegy lábánál. Buszos és rövid gyalogos városnézés során részesei lehetünk a főváros múltjának és jelenének, megismerkedünk a város nevezetességeivel, mint a Skenderbeg tér, a Dzsámi és a Városháza. Ezt követően az albán tengerparton Durres felé vesszük az irányt. A tengerparton sétány, a belvárosban pedig hangulatos éttermek, kávézók, cukrászdák és üzletek várják az utazókat. Megnézzük a város ókori amfiteátrumát, amelyhez kis, mozaikokkal díszített kápolna is tartozik.

5.nap: Félnapos kirándulás (Bar, Stari Bar) – tengerpart

Reggeli után felkeressük Bar városát, ahol pálmákkal és leanderekkel tarkított gyönyörű mediterrán sétány vezet minket a strandoktól egészen a kikötőig. A hangulatos tengerparti úton kellemes kávézókba, koktélbárokba botlik az ember. A parttól eltávolodva, Stari Bar óvárosa és az ódon vár az elmúlt évszázadok fantasztikus építészeti, történelmi örökségét eleveníti fel. Meglátogatjuk a legendák világát idéző „Olive a Mirovica” nevű olajfát, melynek kétezer éves ágai alatt számos haragos család békült már ki. Délután pihenés, fürdés a tengerparton.

6.nap: Virpazar – Shkodrai-tó – Rijeka Crnojevica – Virpazar

Ezen a napon egy érdekes hajókirándulásra indulunk Virpazar faluból a csodaszép Shkodrai-tavon. Rengeteg lápos öböl, félsziget található a tó mentén, melyeket sűrű nádas borít. A szigetek labirintusát sűrű növényzet fedi és sok helyen a víz felszínén is különböző vízinövények, tavirózsák élnek. Ez a természeti környezet ideális feltételeket jelent az itt élő mintegy 270 madárfaj számára, mely közül nagyon sok veszélyeztetett. Hajókirándulásunk közben folyóágakon hajózunk, majd a déli órákban kikötünk egy eldugott partszakaszon, ahol a hajóskapitányunk vendégül lát minket egy ínyenc halebédre. Eltöltünk egy kis időt a strandon, majd visszahajózunk Virpazar faluba. Délután Montenegró egyik legimpozánsabb vidékére utazunk, a Rijeka Crnojevica folyó kanyarulataihoz. Egy kicsiny panzió előtti kilátópontban állunk meg, ahonnan tökéletes kilátás nyílik erre a lélegzetelállítóan szép tájra. A folyót – melynek vize egyetlen forrásból ered – buja vízinövények fedik és áthatolhatatlan növényzetű zöld dombok határolják. Ez az ősvadon ideális élőhelyet teremt a madárvilág számára, nem véletlen, hogy sok ritka madárfaj számára ez az utolsó menedékhely Európában. Az itt látható panoráma egyedülálló egész Európában. Rövid sétát teszünk a folyó mentén, majd a hangulatos Rijeka Crnojevica faluban folytatjuk sétánkat. Csupán egy keskeny betonút kanyarog le a kicsiny településre, mely a középkorban forgalmas kereskedelmi központ volt. Annak idején itt nyomtatták az első cirill betűs könyvet, ma azonban Rijeka Crnojevica egy végtelenül csendes halászfalu, amely csupán néhány házból áll. A késő délutáni órákban térünk vissza Virpazar faluba. Ára: kb. 30 euró/fő (hajójeggyel, ebéddel együtt)

7.nap: Fürdés, pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulás (egész napos): Cetinje-Budva-Sveti Stefan

Reggeli után Cetinjébe indulunk, mely az ország ősi fővárosa. A királyi palota feleleveníti Európa egyik legérdekesebb sorsú dinasztiájának történetét és életét. Az utolsó uralkodó és családja földi maradványait a Cipur kápolna őrzi. Innen a Szent Péter kolostorba folytatjuk utunkat, ahová pravoszláv hívők ezrei zarándokolnak el, hogy megláthassák a Szent Kereszt egy darabját vagy Keresztelő János relikviáit. A nap méltó befejezéseként Budvával ismerkedünk, ahol Montenegró leghangulatosabb óvárosát találjuk. Útközben rövid fotószünet az egykori halászfalu, Sveti Stefán kis szigeténél. Este még fürdésre is marad idő. Ára: 20 euró/fő + királyi palota belépő: 8 euró/fő

8.nap: Pihenés vagy fakultatív „fishpiknik” (félnapos): fürdéssel és ebéddel egybekötött hangulatos hajókirándulás egy lakatlan és gyönyörű öbölhöz. Ez a nap valódi kikapcsolódás, a kristálytiszta Adria mellett, egy pohár borral és ízletes ebéddel, melyet a hajó legénysége készít nekünk. Ára: kb. 25 euró/fő.

9.nap: Kotori-öböl – Kotor városa

Reggelit követően továbbutazunk. Utunk a lenyűgöző Kotori-öböl keleti csücskébe, a magas hegyek ölelésében fekvő, festői Kotor városába vezet. Sétálunk a Világörökség részeként számon tartott középkori város labirintus jellegű szűk utcáin, és a templomokat körülölelő terein. A Neretva völgyében továbbutazunk a Neretva folyó mellett, Pociteljen át (a sziklán magasodó várat Mátyás királyunk építtette). Vacsora, szállás Szarajevó környékén.

10.nap: Szarajevó – hazautazás

Reggeli, majd városnézés Szarajevóban (a modern történelem leghosszabb ostromát elszenvedő városa). Meglátogatjuk a pezsgő életű Bascsarsija bazárt, a Gazi Huszrev Bég dzsámit (a Balkán legnagyobb és legimpozánsabb muzulmán vallási létesítményét), a Ferenc Ferdinánd elleni merénylet helyszínét. Szarajevót elhagyva a Boszna folyó völgyében utazunk tovább, majd Udvaron át érkezünk Magyarországra a késő éjszakai-hajnali órákban (útviszonyoktól függően).

 

Részvételi díj: 260 euró + 40.000 Ft/fő helyett törzsutas/előfoglalási ár: 230 euró+ 37.000 Ft/fő + utasbiztosítás

Egyágyas szoba: kb. 80 euró/fő (kérésre)

Üdülőhelyi díj: 3.500 Ft/fő (12 év felett)

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz-közlekedés, a 8 éjszakai szállás, a 8 reggeli, a 8 vacsora és az idegenvezetés költségét. Nem tartalmazza a belépők, a fakultatív kirándulások, az üdülőhelyi díj és az utasbiztosítás díját.

 

Helyszínen fizetendő költségek:

 • Albán belépési illeték: 10 euró/fő
 • Fakultatív programok (min 25 fő esetén):
 • Fishpiknik:  25 euró/fő
 • Cetinje-Budva-Sveti Stefan: 20 euró/fő
 • Shkodrai-tó: 30 euró/fő (hajójeggyel együtt)
 • Belépők: 20 euró/fő

 

Fizetőeszköz: a hivatalos pénznem Albániában az albán lek, Boszniában a konvertibilis márka, de számos helyen (pl. a bazárban) fizethetünk euróval is. 1 lek = kb. 2,0-2,2 Ft; 1 euró = kb. 130-150 lek; 1 Km = 158 Ft; 1 euró = 1,95 KM. Montenegróban az euró a hivatalos fizetőeszköz.

 

Fontos: Érvényes útlevél vagy kártyás személyi igazolvány szükséges, melynek érvényesnek kell lennie a hazaérkezést követő min. 3 hónapig!

 

Érdekességek: http://albania.cafeblog.hu/, utikritika.hu/montenegro, utkritika.hu/bosznia-hercegovina)

 

Kellemes, élményekben gazdag utazást kívánunk!

 • Shkodrai-tó

 • Shkodra Mecset

 • Shkodra

 • Tirana1

 • Tirana 4

 • Tirana 3

 • Cetinje 1

 • Budva 3

 • Budva2

 • Sveti Stefan

 • Kotor1

 • Kotor2

 • Szarajevo2

 • Szarajevo3

 • Szarajevo4

 • Szarajevo5

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!
Utazás adatai:

Utazás: Körutazás a Balkánon–nyaralással-Szerbia–Montenegro–Albánia–Bosznia–Horvátország
Időpont: 2018. június 22 - július 1.Kapcsolattartó adatai:
Utastársak adatai:

1. utastárs

2. utastárs

3. utastárs

4. utastárs

További utastársak esetén kérjük a "Kérések" mezőben adja meg a neveket!

Az utazási feltételeket elolvastam, magam és utastársaim nevében elfogadom.
Szeretnék feliratkozni a hírlevél szolgáltatásra is!


Biztonsági kérdés