LEVENDULATÚRA PANNONHALMÁRA

Főapátsági látogatás

 

A monostor alapjait 996-ban Géza fejedelem építette Pannónia Szent hegyén. Ma a Szent Benedek rend magyarországi központja, Magyarország egyik kiemelkedő emlékhelye, a Világörökség része. A művészet kedvelői gyönyörködhetnek a román, gótikus, barokk épületegyüttesben.

Az Apátság küldetése DOCETE= tanítsatok! Ezt a küldetést az Apátság egyik mozaikképe fogalmazza meg.

 

A Bencés Apátság tárgyi emlékeit ma is rendeltetésszerűen használja a szerzetesközösség. Kiemelkedő szépségű a könyvtár, melynek 400.000 kötete között Európa és hazánk kultúrájának alkotásai is megtalálhatóak.

 

A levendula Magyarországra az 1920-as években került a franciaországi Provence-ből.  Franciaországban olyan természetes levendulamezőt látni, mint nálunk búzamezőt. A levendula egyszerűségével és csodás illatával bűvöli el az embert.  A levendula: a nyugalom, az egyszerűség jelképe, a test és a lélek balzsama, az illóolajok királynője.

A levendulát az Apátságban élő szerzetesek féltve gondozzák, anyagi támaszt nyújt nekik termesztése, valamint a betegek gyógyítását fontos szolgálatnak tekintik.

 

Időpont:    2020. június 27.

Utazás:       komfortos, légkondicionált autóbusszal

Min.létszám: 40 fő

 

Program:

Indulás reggel 6.00 órakor Miskolcról, a Búza térről, a Görögkat. templom parkolójából. Találkozás 4.45 órakor. Folyamatos utazás, érkezés Pannonhalmára a Pannonhalmi Apátsághoz. A helyi vezetés a Fogadóépületben egy rövidfilm bemutatásával kezdődik, ezt követően sétálunk fel a tárlatvezetővel a monostorba.

A Levendulahét programjain akár az egész napot is eltölthetjük Pannonhalmán. A Pannonhalmi Főapátság Gyógynövénykertjében önállóan és ingyenesen látogatható a gyógynövénykert és a levendula-lepárló műhely, a betakarítás idején (időjárástól függően) nyomon követhető az aratás és feldolgozás.

A Gyógynövényházban tablók mutatják be a hagyományos kolostori gyógynövényeket, ezek hatásait és a kolostori gyógyászatot. Megvásárolhatók az Apátság gyógynövényes termékei, valamint gyógynövényes méz kóstolható, gyógynövénytea és levendulaszörp fogyasztható. Zajlanak az interaktív foglalkozások, melyek során levendulaolajos üvegeket festhetünk és illatos molyűző zsákocskát készíthetünk, melyek megvásárolhatók és hazavihetők.

Érkezés Miskolcra a forgalmi viszonyoktól  függően a késő esti órákban.

 

Részvételi díj: 9.900 Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz-közlekedés és az idegenvezetés költségét. Nem tartalmazza a belépődíjakat.

 

Tájékoztató belépőárak:

Pannonhalmi Apátság: teljes áru: 2.800 Ft, diák, nyugdíjas: 1.600 Ft

 

Kellemes, élményekben gazdag kirándulást kívánunk!

  • pannonhalma

  • levendula

  • bty

  • pannonhalma7

  • pannonhalma6

  • bty

  • bty

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!Utazás adatai:

Utazás: Levendulatúra Pannonhalmára
Időpont:
2020. június 27.
Kapcsolattartó adatai:
Utastársak adatai:

1. utastárs

2. utastárs

3. utastárs

4. utastárs

További utastársak esetén kérjük a "Kérések" mezőben adja meg a neveket!

Az utazási feltételeket elolvastam, magam és utastársaim nevében elfogadom.
Szeretnék feliratkozni a hírlevél szolgáltatásra is!


Biztonsági kérdés