Luther élete és kora

       6 napos hitmélyítő utazás Luther nyomában

2020. évi időpont csoportoknak megbeszélés szerint

 

Utazás:   komfortos, légkondicionált autóbusszal

Útvonal: Miskolc-Budapest-Tata-Tatabánya környéke-Prága-Drezda-Gera-Eisenach-Möhra-Gotha-Hale-Erfurt-Jena-Grimma-Magdeburg-Mansfeld-Eisleben-Wittenberg-Torgau-Coburg-Passau-Ausztrián át haza

Elhelyezés: 2-3 ágyas, saját zuhanyzós, wc-s szállodai szobákban Halle és Gera körzetében

Ellátás:  félpanzió

Minimum létszám: 44 fő

 

Úti program:

1.nap: Indulás a hajnali órákban. Utazás Prágán és Drezdán át, rövid városlátogatással egybekötve. Érkezés az esti órákban a szálláshelyre, majd vacsora.

2.nap: A szállásról reggel Eisenachba utazunk, ahol megtekintjük Wartburg várát, ahová Luther az 1521-es Birodalmi Gyűlés után került, itt fordította németre a Bibliát (láthatjuk szobáját is ahol György lovagként élt), de magyar történelmi emlékkel is találkozhatunk. Eisenach központjában ellátogatunk a Luther házhoz. Továbbutazva megtekintjük Möhra emlékhelyeit, mely a Luther család ősi fészke volt, majd Schmalkaldent, ahol a híres hitcikkelyek megszülettek. További úti célunk Gotha, ahol Luther közel érzi magához halálát és végrendelkezik. Visszatérünk a szállodába, vacsora.

3.nap: Reggeli után Halle városába, ahol fontos emlékhely a Marktkirche szószéke, melyen Luther prédikált és az itt őrzött halotti maszkja tekinthető meg. Erfurt az első hely, amelyet meglátogatunk. Itt lett Luther szerzetessé. Következik ezután Jena ahol prédikált és ahol a Luther Bibelt kinyomtatták. Tovább utazunk Lipcse városába, ahol a Tamás templomot tekintjük meg, majd Grimma mellet a Nimbscheni apácazárda romjait, mely feleségére Bóra Katalinra hívja fel a figyelmünket. Visszautazás a szállásunkra, vacsora.

4.nap: A reggeli elfogyasztása után a következő Luther életéhez kötődő helyszínekkel ismerkedünk: Magdeburg kolostortemplomával, Mansfeld az iskolájával és a szülői házzal emlékeztet Lutherre, és LutherstadtEisleben, ahol először a Szt. Péter-Pál templomot keressük föl, ahol Luther keresztelése történt, majd a szülőházát, ezután azt a házat ahol meghalt, valamint a Szt. András templomot, az utolsó prédikációjának helyét és a ciszterci női kolostort. Visszautazás a szállásra, vacsora.

5.nap: Ez utazásunk csúcspontja, ugyanis Wittenberg következik, ahol Luther éppen 500 ével ezelőtt kiszögezte 95 tételét a híres Vártemplom kapujára és ezzel elindította a reformációt, az egyetemes keresztyén egyház megújulását. Sétánk során felkeressük a Luther-házat, a Melanchton-házat, valamint a Stadt kirchet is. Ajándékvásárlásra is lesz módunk (könyvek, poszterek, de a csak itt kapható Luther sört v. likőrt is megvehetjük!). Délután továbbutazunk Torgauba, ahol a felesége elhunyt és ahol Luther legrégebbi ábrázolásával találkozhatunk, majd ezt követően megszokott szálláshelyünkre megyünk. Vacsora, pihenés következik.

6.nap: Reggeli után hazafelé indulunk. Út közben egyik állomásunk Coburg, ahol Luther várta, hogy Melanchton milyen hírt hoz a birodalmi gyűlésről. Passaut érintve haladunk tovább. Idő esetén egy bevásárlóközpontnál lesz lehetőségünk még ajándék-vásárlásra. Érkezés az indulás helyére a késő esti órákban.

A programok sorrendje a helyi viszonyok, a nyitvatartások függvényében változhat, felcserélődhet! A program feszített, az összes látnivaló megtekintése a csoport fegyelmezettségének is függvénye! Az utazás során közös lelki alkalmakat tartunk.

2019. évi árak tájékoztató jelleggel

Részvételi díj: 125.000 Ft, mely tartalmazza az autóbuszos utazás, az 5 éjszakai szállás, az 5 reggeli, az 5 vacsora és a csoportvezetés költségeit. Nem tartalmazza a belépőjegyek és az utasbiztosítás díját.

 

Egyágyas felár: kb. 30.00 Ft/fő

A csoportos betegség, baleset, poggyászbiztosítás (ha min. 11 fő kéri): 47o Ft/fő/nap

 

Belépők: kb. 60 EUR/fő (a helyszíneken fizetendők)

 

Kombinált biztosítás: (útlemondási és utasbiztosítás) 8.100 Ft/fő (korhatár nélkül)

Az útlemondási biztosítás lényege: Ha az utas lemondani kényszerül az utazást a feltételekben meghatározott okok (pl. váratlan betegség, baleset, haláleset, bűncselekmény, munkaviszony megszűnése, válás) miatt, akkor a biztosító megtéríti az utazási iroda által leszámlázott kötbért a kötvényen feltüntetett összeg mértékéig és arányában.

  • Luther002

  • Luther008

  • Luther009

  • Luther010

  • Luther006

  • Luther007

  • Luther005

  • Luther004

  • Luther003

  • Luther001

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!
Utazás adatai:

Utazás: Luther élete és kora
Időpont: 2019. július 1-6.Kapcsolattartó adatai:
Utastársak adatai:

1. utastárs

2. utastárs

3. utastárs

4. utastárs

További utastársak esetén kérjük a "Kérések" mezőben adja meg a neveket!

Az utazási feltételeket elolvastam, magam és utastársaim nevében elfogadom.
Szeretnék feliratkozni a hírlevél szolgáltatásra is!


Biztonsági kérdés