Albánia – Macedónia

A „sasok földje” és Teréz anya szülővárosa

 

Időpont:  2020. szeptember 22-26/27.

Útvonal: Miskolc-Ózd-Szerbia-Szkopje-Durres-Kruje-Shokdra-Montenegro-Szerbia-Ózd-Miskolc

Utazás:   komfortos légkondicionált autóbusszal

Szállás:  1 éjszaka Szkopjéban, (a Hotel Fama  apartmanjaiban). 3 éjszaka Durresben, közvetlen tengerparti szálloda

(Hotel Kamomil) balkonos, felújított fürdőszobás szobáiban

Ellátás:   4 reggeli, 3 vacsora (albán területen)

Min.létszám: 40 fő

Program:

1. nap: Indulás a hajnali órákban. Vár ránk Európa utolsó titka Albánia! Albánia tipikusan olyan úticél, amelyet meglátogatva az ember rájön, hogy teljesen mást képzelt róla korábban. A Sasok földje sok-sok látnivalóval, gyönyörű tengerparttal és vendégszerető emberekkel vár bennünket. Átmenet a keleti és nyugati világ között, és mégis Európa. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel a tranzitszállásra. Szállásunk a 240 méter tengerszint feletti magasságban fekvő Szkopje városában lesz. Este az idő függvényében Szkopje by night, esti séta.

2. nap: Reggeli a szálláson, majd városnézés. Szkopje a Macedón Köztársaság fővárosa és egyben legnagyobb városa, nem utolsósorban a 2016-ban szentté avatott Teréz anya szülővárosa. A Vardar folyó panorámája meghatározza a város– az 1963-as nagy földrengés utáni – mai képét. A város mellett emelkedő Vodnó hegyen található a Balkán legnagyobb keresztje, mely 76 méter magas. Szkopjéban több mecset és épület található a török hódoltság idejéből. A város legfőbb nevezetességei gyalogosan bejárhatók, mint például a főtér és környéke, a Kale erőd, a Kőhíd, Teréz anya emlékház, és a Sveti Spas templom. Belvárosa érdekes kavalkád, sok különböző építészeti stílus egyvelege, mely talán kissé kaotikus, de ez adja meg a báját is. Városnézésünk során átsétálunk az 1300-ban épült kőhídon is. Estefelé érkezünk meg az albán tengerpartra, ismerkedünk a környékkel, vacsora, szállás.

3. nap:Reggeli, majd pihenés, napozás a tengerparton. Fakultatív kirándulás: Tirana-Kruja  (Ár: 25 euro/fő, min.25 fő). Tirana városa, Albánia központi részén, az 1613 méteres Dajti-hegy lábánál, a Lana és a Tirana folyók partján fekszik. Gyalogos városnézés során megtekintjük a Et’hem Bey mecsetet, a hozzá tartozó sahat-kula-t (óratorony), a teret szegélyező opera, a Nemzeti Könyvtár, valamint a nemzeti Történelmi Múzeum épületét. Majd Krujaba utazunk, mely az albán nép egyik nemzeti szimbóluma, Szkander bég szülőhelye és hadiszállása. A bejárható középkori várfalmaradványok, a felújított citadella, valamit Albánia egyik fő látványossága a szűk sikátoros bazár vár itt ránk. A városban szinte minden látnivaló a nemzeti hős, Szkander bég nevéhez kapcsolódik. Városnézésünk során megtekintjük a bég híres várát, ahol a Szkander bég Múzeum valamint a látványos, több szinten elhelyezkedő gazdag néprajzi kiállítás is található. Szabadidő és vásárlási lehetőség a bazárban, ahonnan szép kilátás nyílik a várra is. Helyi röviditalok (raki) hímzések, szőnyegek, sálak, olajfából faragott kanalak, rézedények, és a régi népviselet darabjai mellett Szkander bég szobrokat lehet venni minden mennyiségben. Útban a szállás felé egy rövid pihenőt tartunk Preza váránál. Megismerjük a négy saroktornyos vár történetét, miközben a várból letekintve gyönyörű panorámában lesz részünk. Pihenés, vacsora, szállás az előző napi helyen.

4. nap: Reggeli után Albánia második legnépesebb városában, Durres-ben városnézés. A város legnagyobb látványossága a II. században emelt római kori amfiteátrum és a nézőtere alatti díszes, mozaikokkal díszített kápolna. Délután pihenés, fürdőzés a tengerparton. Vacsora, szállás.

5. nap: Búcsúzunk az ország egyik legrégebbi városától és legjelentősebb kikötővárosától. Shkodra város felé indulunk. Rozafa váránál fotószünetet tartunk, és kis tóparti sétára megállunk Shkodra városában, majd átlépjük Albánia –Crna-Gora (Montenegro) határát. Montenegró a Fekete-Hegyek országaként is ismert. A csodálatos Moraca kanyonon keresztül utazunk (buszból láthatjuk Európa egyik legszebb folyóvölgyét). Szerbián keresztül folytatjuk utunkat hazafelé, ahova a hajnali órákban érkezünk meg.

Az útvonal, a programok sorrendje a helyi viszonyoktól függően módosulhatnak.

Részvételi díj: 78.500 Ft/fő + utasbiztosítás

Egyágyas felár: 10.000 Ft/fő

Belépők: 18-20 euro/fő

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz közlekedés, a 4 éjszakai szállás, a 4 reggeli, a 3 vacsora és az idegenvezetés költségét.  Nem tartalmazza a helyszínen fizetendő belépők, és az idegenforgalmi adó, valamint a fakultatív programok és az utasbiztosítás díját.

FIGYELEM! Szükséges útiokmány: Az utazáshoz a visszautazástól számított 3 hónapig érvényes útlevél, vagy kártya alapú személyi igazolvány szükséges.

Kellemes kirándulást kívánunk!

  • macedonia-2542871_1920

  • sea-3657860_1920

  • stone-3017073_1920

  • beach-4408437_1920

  • sunset-3276539_1920

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!
Utazás adatai:

Utazás: Macedónia – Albánia
Időpont: 2020. szeptember 22-26/27.
Kapcsolattartó adatai:
Utastársak adatai:

1. utastárs

2. utastárs

3. utastárs

4. utastárs

További utastársak esetén kérjük a "Kérések" mezőben adja meg a neveket!

Az utazási feltételeket elolvastam, magam és utastársaim nevében elfogadom.
Szeretnék feliratkozni a hírlevél szolgáltatásra is!


Biztonsági kérdés