Mandarinszüret a Neretva völgyében, Boszniában

 

Időpont:  2020. október 22-25. (4 nap/3 éjszaka)

Útvonal: Miskolc–Jászberény-Budapest-Medjugorje-Dubrovnik-Blagaj-Mostar-Szarajevo-Budapest-Jászberény-Miskolc

Utazás:   komfortos légkondicionált autóbusszal

Szállás:   2 éjszaka Medjugorjében, 1 éjszaka Szarajevóban középkategóriájú szállodákban 2-3 ágyas zuhanyos/WC-s szobákban.

Ellátás:   3 reggeli, 2 vacsora

Min.létszám: 40 fő

 

Program:

1.nap: Medjugorje

Indulás a kora reggeli órákban. Utazás Európa egyik leghíresebb zarándokvárosába, ahol 1981. júniusában hat fiatalnak megjelent a Szűzanya.  A csodás látomások, gyógyulások hírére zarándokok sokasága érkezett az egykori kis faluba, mely a „világ gyóntatószékéve” vált. Szálláshely elfoglalása Međugorjéban, majd esti séta lehetőség a városközpontban. Međugorje városában minden út a templomtérre vezet, mely a hitélet egyik központja. A város hangulata, a Szent Jakab templom, az esti gyertyagyújtás, a „könnyező” Krisztus-szobor, kortól és vallástól függetlenül megérintő élmény minden látogató számára. Közös sétánk után vásárlási lehetőség a késő estig nyitva tartó kegytárgyakat, ajándéktárgyakat értékesítő üzletek gazdag kínálatából.

2.nap: Mandarinszüret-Dubrovnik

Reggeli után a vadregényes, festői Neretva völgybe látogatunk, mely mandarin-völgyként is ismert.  Vár a “horvát Kalifornia”! Festői tájakon átutazva érkezünk meg a híres mandarintermesztő vidékre, ahol citrom- narancs- és mandarin ültetvények váltják egymást. Kirándulásunk alkalmával  megismerhetjük a mandarinszedés technikáját, termesztésének módját is. Igazi szüreti hangulatba cseppenünk, szedhetünk az ízletes gyümölcsökből, vagy sétálhatunk a mandarin ültetvények között. A szüret alatt szedett gyümölcsökből 3 kg friss mandarint haza is vihetünk. Szüreti kalandunk után kishajókba szállva a Neretva delta és a környező vidék szépségét élvezhetjük. Igazi fotó-szafarira indulunk a folyó élővilágának megismerésére. Hajózásunk után Travarica-pálinka kóstoló, aszalt fügével és ízletes ebéd vár ránk, gyönyörű környezetben. (A program ára ebéddel kb. 30 EUR/fő). Délután városnézés Dubrovnik történelmi és kulturális emlékekben gazdag városában.  Az Adria gyöngyszeme – Split és Sibenik városa mellett – a Trónok harca néhány fontos forgatási helyszíneként is szolgált. Séta a várfalakkal körülzárt gyönyörű óvárosban, mely az UNESCO Világörökség része. Visszautazunk a szállásra. (Közös vacsora nincs.

3.nap: Blagaj – gránátalma szüret – Mostar

Ezen a napon a legendák gyümölcséből szedhetünk majd egy igazán különleges helyszínen. Az emberiség már ősidők óta ismeri ezt a csodás gyümölcsöt. Megismerkedünk a gránátalma legendájával is, majd kisvonattal járjuk körbe az ültetvényt, ahol kóstolásra és szedésre is lesz időnk. A vidék jellegzetes gyümölcsei (füge, alma, szőlő stb.) mellett bio lekvárok, gyümölcslevek, vagy a különleges színű gránátalma méz is vásárolható. Ezt követően Európa legbővizűbb forrása, a Buna forrása mellett pihenünk meg, ahol festői környezetben fogyaszthatunk el akár egy könnyű ebédet is, hiszen a folyó partjára és zátonyaira számos vendéglő települt ki. Megtekintjük a különleges derviskolostort, majd folytatjuk az utunkat Mostar városába. Itt látható az ország jelképe, a Csontváry által megörökített híres Öreg-híd, mely a Neretva folyó felett 24 méter magasan ível át és köti össze az óváros két oldalát. Az UNESCO 2005-ben a Világörökség részévé nyilvánította a hidat, melyről a hídugrók nap mint nap próbára teszik bátorságukat. Szabadidő a bazár különleges portékái között, majd utazás a fővárosba.

4.nap: Szarajevó-Budapest

Bosznia-Hercegovina fővárosa a különböző kultúrák találkozási helye, erről városnézésünk alkalmával mi is meggyőződünk. A merénylet helyszínétől, a Latin hídtól sétálunk be a bazár világba, ahol megtekintjük a Gazi Husrev dzsámit is, majd rövid szabadidő. A Bascarsiján finom török kávét, friss bureket fogyaszthatunk, keleties szuvenírt vásárolhatunk, majd elbúcsúzunk az egzotikus Szarajevótól és megkezdjük hazautazásunkat. Várhatóan késő éjszaka érkezünk haza.

Az útvonal, a programok sorrendje az út- és az időjárási viszonyoktól függően módosulhatnak.

Részvételi díj: 65.000 Ft/fő + utasbiztosítás

Egyágyas szoba lekérésre: kb. 7.000 Ft/fő/3 éj

Belépők, helyi vezetés: 20 euro/fő

Fakultatív program:    mandarinszüret ebéddel, hajókázással kb. 30 euro/fő

gránátalma program 15 euro/fő

Városfalak Dubrovnikban 200 HRK/fő

 

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazás, a 3 éjszakai szállás, a 3 reggeli, a 3 vacsora és az idegenvezetés költségeit. Nem tartalmazza a belépők, az adók, a helyi idegenvezetés és az utasbiztosítás díját.

Magyar állampolgárok legalább az országból való tervezett kilépéstől számítva 90 napig érvényes magánútlevéllel vagy (nem régi típusú, könyvformátumú) személyi igazolvánnyal utazhatnak az érintett országokba. Ideiglenes személyi igazolvánnyal a beutazás nem lehetséges!

Érvényes fizetőeszköz Boszniában: bosnyák konvertibilis márka (1 euró=2 KM), ill. Horvátországban kuna

 

Kellemes, élményekben gazdag kirándulást kívánunk!

  • neretva-estuary-880255_1920

  • opuzen-989603_1920

  • orange-tree-1149584_1920

  • tangerines-1208301_1920

  • tangerines-3114765_1280

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!
Utazás adatai:

Utazás: Mandarinszüret a Neretva völgyében
Időpont: 2020. október 22-25.
Kapcsolattartó adatai:
Utastársak adatai:

1. utastárs

2. utastárs

3. utastárs

4. utastárs

További utastársak esetén kérjük a "Kérések" mezőben adja meg a neveket!

Az utazási feltételeket elolvastam, magam és utastársaim nevében elfogadom.
Szeretnék feliratkozni a hírlevél szolgáltatásra is!


Biztonsági kérdés