Máramaros – Szilágyság
(3 nap/2 éjszaka)

Időpont: 2020. május 01-03.

Útvonal: Jászberény – Miskolc – Szatmárnémeti – Koltó – Máramarossziget – Szaplonca – Koltó –

Zsibó – Nagykároly – Miskolc – Jászberény

Felszállási lehetőségek: a Füzesabony-Mezőkövesd (LUKOIL)-Emőd (Autópályamérnökség)-Nyék

(ÖMV) –Polgár (M3 Outlet)-Hajdúnánás-Nyiregyháza (dél) útvonalon.

Utazás: komfortos autóbusszal

Szállás: Koltón, több egymás közelében lévő magyar tulajdonú panzióban, tiszta, kényelmes 2-3-4

ágyas zuhanyos/WC-s szobákban

Ellátás: félpanzió (bőséges, házias fogások)

Min.létszám: 40 fő

 

Program:

  1. nap: Indulás a kora reggeli órákban Jászberényből és környékéről, felszállási lehetőségek a fenti helyeken. Majd megkezdjük utazásunkat a rejtélyes Máramaros megye felé. Az egykori Máramaros vármegye a történelmi Magyarország legeldugottabb térsége volt. Első megállónk Szatmárnémeti, az egykori Szatmár vármegye és a mai Szatmár megye névadója. Belvárosi sétánk során megtekintjük a Láncos templomot, valamint a Vécsey házat (a Szatmári béke megkötésének helyszíne), majd Miszmogyorósra utazunk, ahol látogatást teszünk a Misztótfalusi Kiss Miklós Emlékházban. Napunkat Koltón zárjuk. A koltói kastély Teleki Sándor idejében igazi irodalmi központ volt. Így nem meglepő, hogy jó barátja Petőfi Sándor ide hozta a mézeshetekre Szendrey Júliát. Két szobában láthatóak a hozzájuk fűződő emlékek. Vacsora, szállás Koltón, hangulatos kis panzióban.

 

2.nap: Reggeli után Desze fatemplomát látogatjuk meg, mely rajta van az UNESCO listán, a világörökség része. Megállunk Máramarosszigeten, Kelet-Magyarország egykor leggazdagabb városában. Városnézés a belvárosban, Leövey Klára-emlékoszlop, Börtönmúzeum, Hollósy Simon szülőháza. Útnak indulunk Szaploncára, a Vidám temetőbe, ahová az emberek nevetni járnak. Ilyenből is csak egy van. Napi programunk utolsó állomása a máramarosi hagyományos építészet esszenciája, a makulátlan, tájba illeszkedő barcánfalvi kolostor. Vacsora és szállás Koltón.

 

  1. nap: Reggelit követően Zsibóra utazunk. A kastély első ura, Wesselényi Ferenc 1584-ben Báthory István híve és nagyérdemű kamarásaként kapta meg Hadadot és Zsibót, huszonhat faluval és a bárói címmel. Erdély egyik legszebb barokk kastélyának építési munkálatai több mint harminc évig tartottak.

Sajnos a kastély nincs túl jó állapotban, de a parkban értékes botanikus kertet látogathatunk meg. Majd Érmindszentre érünk, itt Ady emlékét idézzük fel az egykori szülőházban, és a mellette lévő Ady-kúriában berendezett emlékmúzeumban. Programunk zárásaként Nagykárolyon a híres Károlyi család ősi fészkének számító csodaszép kastélyt és annak parkját csodálhatjuk meg. A kastély utolsó nagyobb átalakítása gróf Károlyi István megbízásából 1894-ben volt, amely Ybl Miklós tervei alapján; neogótikus- neobarokk stílusban zajlott.  Utazás hazafelé, érkezés késő este.

 

Részvételi díj: 36.000 Ft/fő + utasbiztosítás

Egyágyas felár: 4.000 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz-közlekedés, a 2 éjszakai szállás, a 2 reggeli, a 2 vacsora és az idegenvezetés költségét. Nem tartalmazza a belépők és az utasbiztosítás díját.

Belépők: 70-80 lej

 

Kellemes utazást, maradandó élményeket kívánunk!

  • 20190928_104110

  • 20190928_121131

  • 20190928_152131

  • 20190929_103556

  • 20190929_153003

  • 20190929_133152

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!
Utazás adatai:

Utazás: Máramaros – Szilágyság
Időpont: 2020. május 01-03.Kapcsolattartó adatai:
Utastársak adatai:

1. utastárs

2. utastárs

3. utastárs

4. utastárs

További utastársak esetén kérjük a "Kérések" mezőben adja meg a neveket!

Az utazási feltételeket elolvastam, magam és utastársaim nevében elfogadom.
Szeretnék feliratkozni a hírlevél szolgáltatásra is!


Biztonsági kérdés