Milánó és az észak-olasz tavak

(Garda-tó, Milánó, Comói-tó, Bergamo)

 

Lombardia régió Olaszország egyik legismertebb és leggazdagabb része. Központja az ország második legnagyobb városa Milánó, a divat és a pénzügyek centruma. Itt található a világ egyik leghíresebb operaháza és Leonardo híres festménye, Az utolsó vacsora. Utunk során felkeressük az észak-olasz tavakat is: a Garda-tónál kezdünk, majd egy egész napot eltöltünk a Comói-tavon hajókázva. Ráadásként Bergamo dombra épült középkori óvárosát is meglátogatjuk.

 

Időpont:          2017. szeptember 13-17.

Útvonal:           Miskolc-Budapest-M7-Maribor-Ljubljana-Trieszt-Velence-Verona-Milano-Como-Bergamo és vissza

Utazás:             komfortos autóbusszal

Szállás:             szálloda**** 2-3 ágyas zuhanyos/WC-s szobáiban

Ellátás:             reggeli

Min.lészám: 40 fő

 

Program:

1. nap: Utazás

Indulás este 18.00 Miskolcról, a Búza térről, a görög-katolikus templom mögötti parkolóból. Találkozás17.45 órakor. Utazás éjszaka a Budapest – M7 – Ljubljana – Trieszt – Velence – Verona útvonalon a Garda-tó felé. A reggeli órákban megállunk egy olasz Autogrillnél, hogy nyugodtan meg tudjunk reggelizni és felfrissülhessünk.

2. nap: Garda-tó és Milánó

A délelőtti órákat Sirmionében, a Garda-tó fővárosában töltjük. Lehetőség lesz fél órás motorcsónakos kirándulással megkerülni a félszigetet – a száguldás garantált! Sirmione néhány kis utcából áll, mégis Észak-Olaszország egyik legnépszerűbb úti célja. A középkori utcácskák, a Scaligeri-család nyolcszáz éves vára és a Garda-tó olyan együttest alkotnak, ami életre szóló élmény az odautazóknak. Dél körül folytatjuk utunkat Milánó felé, ahová a kora esti órákban érkezünk meg. Elfoglaljuk szálláshelyünket Sesto San Giovanni településen, Milánó elővárosában. Akinek kedve úgy tartja, este metróval még bemehet Milánó belvárosába, ez 30-40 perc utazást jelent. A metró éjfélig jár.

3. nap: Milánói városnézés és szabadidő:

Egész napos milánói program. Közös városnézés során megnézzük a főbb nevezetességeket: Dóm – Scala operaház – középkori főtér – Sforza Palota – Galleria Vittorio Emanuele II. Ezután egész délután szabadidő. A fő attrakció a milánói dóm teteje, ahová lifttel és gyalog is feljuthatunk. Fentről nagyszerű panoráma nyílik a városra és jó időben az Alpok csúcsait is látni lehet. Érdemes felkeresni a városi múzeumok valamelyikét is (Brera Képtár, Museo del Novecento, Castello Sforzesco) vagy bedobni egy szelet pizzát a dóm mögötti utcában (Spontini, 1953 óta).

TIPP: Javasoljuk, hogy aki szeretné megnézni Leonardo da Vinci – Az utolsó vacsora freskóját, az utazás előtt két-három hónappal online foglaljon magának jegyet, mert a helyszínen már nem lesz lehetőség jegyvásárlásra.

 4. nap: Comói-tó és Bergamo

Reggeli után észak felé vesszük az irányt és felkeressük a Comói-tavat. Como városban egy kicsit körülnézünk, látni fogjuk Olaszország egyik legimpozánsabb dómját. Ezután hajóra szállunk és a tó nyugati ágán két órát utazunk Bellagio felé. A hajóból látjuk majd a legszebb tóparti villákat, köztük George Clooney házát és a Casino Royal James Bond-filmből ismert Villa Balbianello-t is. Bellagio a Comói-tó közepén található festői település. Innen jól látszik a tó mindhárom ága. Az ebédidőt követően Varennába hajózunk, ahonnan a tó keleti leccói ágán busszal folytatjuk utunkat. A kora esti órákat Bergamóban töltjük. A 300 méter magasan fekvő óvárosba siklóval jutunk fel. Különös hangulatú főtér és igazi középkori hangulat fogad minket. Este visszautazunk milánói szálláshelyünkre.

5. nap: Hazautazás

Reggeli után bepakolunk a buszba és elindulunk hazafelé.  Útközben pihenő a meredek sziklafalak tetején álló Duino kastélyánál. Az uralkodók és nemesek nyári rezidenciájában 18 terem mesél a Thurn und Taxis (Torre e Tasso) család történetéről. A helyiségekből szinte majdnem mindig lehet látni a tengert! A teraszokra kilépve felmehetünk a vártoronyba is, ahonnan gyönyörű látvány tárul elénk. A kastély udvarát különböző korokból származó épületek övezik, a két bástyával erődített falakat csodálatos kert veszi körül, ahonnan több irányba varázslatos panoráma nyílik. Várhatóan a késő esti/éjszakai órákban érkezünk meg az indulási helyre.

* A második és harmadik napok sorrendje szervezési megfontolásból felcserélődhet.

 

Részvételi díj: 215 euró/fő helyett előfoglalási kedvezménnyel 2017. július 31-ig: 190 euró/fő!

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz-közlekedés, a 3 éjszakai szállás, a 3 reggeli, a felsorolt programok/városnézések és az idegenvezetés költségét.

 

Ár nem tartalmazza:

 • Helyi idegenforgalmi adó 5 euró/fő (kötelező)
 • Vacsora ásványvízzel: 18 euro/fő/nap
 • Motorcsónakozás a Garda-tavon 11-12 euró/fő
 • Hajózás a Comói-tavon Como-Bellagio-Varenna útvonalon 24-25 euró/fő
 • Bergamo sikló 5 euró/fő, Duino kastély kb. 8 euro/fő
 • Milánói dóm kilátóterasz: gyalog 9 euró/fő, lifttel 13 euró/fő
 • EUB Nívó Betegség-, Baleset- és Poggyászbiztosítás: 2.500 Ft/fő (fakultatív)

 

Kellemes, élményekben gazdag utazást kívánunk!

 • Milánó és az észak-olasz tavak004

 • Milánó és az észak-olasz tavak022

 • Milánó és az észak-olasz tavak021

 • Milánó és az észak-olasz tavak001

 • Milánó és az észak-olasz tavak010

 • Milánó és az észak-olasz tavak013

 • Milánó és az észak-olasz tavak019

 • Milánó és az észak-olasz tavak023

 • Milánó és az észak-olasz tavak003

 • Milánó és az észak-olasz tavak020

 • Milánó és az észak-olasz tavak007

 • Milánó és az észak-olasz tavak016

 • Milánó és az észak-olasz tavak002

 • Milánó és az észak-olasz tavak015

 • Milánó és az észak-olasz tavak018

 • Milánó és az észak-olasz tavak011

 • Milánó és az észak-olasz tavak014

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!
Utazás adatai:

Utazás: Milánó és az észak-olasz tavak
Időpont: 2017.szeptember 14-17Kapcsolattartó adatai:
Utastársak adatai:

1. utastárs

2. utastárs

3. utastárs

4. utastárs

További utastársak esetén kérjük a "Kérések" mezőben adja meg a neveket!

Az utazási feltételeket elolvastam, magam és utastársaim nevében elfogadom.
Szeretnék feliratkozni a hírlevél szolgáltatásra is!


Biztonsági kérdés