MINDEN ÚT RÓMÁBA VEZET

 

Időpont: 2017. október 19-23.

Útvonal: Miskolc-Budapest–Ljubljana–Trieszt–Bologna-Róma-Tivoli-Padova-Trieszt-Ljublajan-Budapest-Miskolc

Utazás: komfortos légkondicionált autóbusszal

Szállás: 2 éjszaka szállodában**/*** 2-3 ágyas zuhanyos/WC-s szobákban

2 éjszaka Róma egyik külvárosi kempingjében, bungalókban (2 db. hálószoba, felszerelt konyha, zuhanyozó/WC)

Ellátás: bővített kontinentális reggeli a szállodában, önellátás a kempingben

Figyelem!  Róma belvárosának megközelítéséhez helyi közlekedési eszközöket veszünk igénybe!

Min.létszám: 40 fő

 

Program:

1.nap:  Indulás hajnal 3.00 órakor Miskolcról. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel.  Rövid látogatás Bolognában. Itt találjuk Európa legősibb egyetemét, városközpontja máig épségben őrzi középkori képét. Városnézés során megtekintjük a Piazza Nettuno, a Piazza Maggiore épületeit, Bologna jelképévé vált, egymás felé dőlő XII. sz.-ban épült két ferde tornyot. Este a szállások elfoglalása Bologna közelében

2.nap: Reggeli után továbbutazás Emiglia Romagna és Toscana tartományokon keresztül Rómába, amelynek  történelmi központja a Világörökség része. Az érkezést követően – ha az időnk engedi –   elfoglaljuk szállásunkat, majd  látogatás az ókori Rómában. A megmaradt romokból tudunk következtetni az ókori birodalom nagyságára. Capitolium, Forum Romanum, Palatinus, Traianus Foruma és a Colosseum bizonyítják, hogy ókori elődeink csodás örökséget hagytak ránk (kívülről). Sétánk során felkapaszkodunk olyan magaslatokra is, ahonnan kiválóan lehet fényképezni is. Az újkor egyik gigantikus alkotásában, a II. Viktorio Emanuel-emlékmű monumentalitásában, és az „örök város” esti fényeiben is gyönyörködhetünk. Pizzázási, fagyizási lehetőség, majd szállás a kempingben.

3.nap: A mai napon folytatjuk római városnézésünket. A  Vatikánba látogatunk. Lehetőség adódik a Vatikáni Múzeumok, a Sixtus Kápolna (Világörökség), a Szent Péter Bazilika, a pápasírok megtekintésére (fakultatív program, magyar nyelvű vezetéssel). A Tiberis folyó kanyarulatában, a Vatikántól kissé keletre áll Hadrianus császár (117-138) lenyűgöző henger alakú síremléke, az Angyalvár. A kalandos történetű műemléket az Angyalhíd köti össze a Tiberis folyó felett Róma történelmi központjával. Az Örök város egyik legszebb hídját számtalan angyalszobor díszíti, melyek egytől-egyig Bernini alkotásai. Ízelítő Róma tereiből és szökőkútjaiból: a Navona szépséges tere a világ 4 hatalmas folyójának allegorikus szobrával lenyűgöző látványt nyújt. A környéken szabadidő, vásárlási és vacsorázási lehetőség a számtalan jobbnál-jobb pizzéria, trattoria egyikében. A szállásunkra este érkezünk vissza.  

4.nap: Délelőtt a barokk Róma tereiből és szökőkútjaiból: Pantheon, az ókor legcsodálatosabb épülete, amelyet a VI. századtól templomként használtak. Raffaello hamvai is itt nyugszanak. Szabadidő a Trevi kútnál, majd elsétálunk a Spanyol térre, a híres Spanyol lépcsőhöz. Délután látogatást teszünk a Róma melletti  Tivoliban, A szökőkútjairól ismert Villa d’Este – mint a reneszánsz építészet és az itáliai reneszánsz kerttervezés kimagasló  példája – UNESCO Világörökség.  A parkot sétáljuk végig. Érdekes kialakítású vízesései, szobrokkal díszített kútjai mindenki tetszését elnyerik. Programunk után a Bologna közelében található szálláshelyünkre utazunk.

5.nap: Megreggelizünk, majd folytatjuk utunkat és bemegyünk Padova belvárosába. Itt átsétálunk a Prato della Valle hatalmas területén, amelynek legfőbb nevezetessége az a 78 szobor, amelyek között ismerős magyar arcokat is felfedezünk. Megtekintjük a híres Szt. Antal katedrálist, amely a szent sírjával híres zarándokhely. Előtte áll Donatello Gatta­me­lata szobra. Szlovénia érintésével hazautazunk. Hazaérkezés az éjszakai órákban.

A programok  sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat!

Részvételi díj: 34.400 Ft+120 Euro/fő + utasbiztosítás

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszközlekedés, a 4 éjszaka szállás, a 2 reggeli, a felsorolt programok/városnézések és az idegenvezetés költségét. A részvételi díj nem tartalmazza a helyi adók, a közlekedési jegyek, a belépők, és a fakultatív program költségét.

Fakultatív vacsora a szállodában: kb. 15 Euro/fő/alkalom (2 vacsora 09.21-re és 09.24-re. A vacsorát a helyi viszonyoknak megfelelő időpontban, várhatóan 20-21 óra között tudjuk biztosítani.)

Helyi adó, közlekedés, belépők: kb.40 Euro/fő

Vatikáni Múzeumok (magyar nyelvű idegenvezetés, fülhallgató, belépő): kb. 35 Euro/fő

 • Minden út Rómába vezet006

 • Minden út Rómába vezet020

 • Minden út Rómába vezet004

 • Minden út Rómába vezet001

 • Minden út Rómába vezet018

 • Minden út Rómába vezet011

 • Minden út Rómába vezet021

 • Minden út Rómába vezet008

 • Minden út Rómába vezet016

 • Minden út Rómába vezet019

 • Minden út Rómába vezet005

 • Minden út Rómába vezet009

 • Minden út Rómába vezet014

 • Minden út Rómába vezet015

 • Minden út Rómába vezet012

 • Minden út Rómába vezet013

 • Minden út Rómába vezet002

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!
Utazás adatai:

Utazás: MINDEN ÚT RÓMÁBA VEZET
Időpont: 2017.október 19-23Kapcsolattartó adatai:
Utastársak adatai:

1. utastárs

2. utastárs

3. utastárs

4. utastárs

További utastársak esetén kérjük a "Kérések" mezőben adja meg a neveket!

Az utazási feltételeket elolvastam, magam és utastársaim nevében elfogadom.
Szeretnék feliratkozni a hírlevél szolgáltatásra is!


Biztonsági kérdés