Nyaralás a horvát Adria tengerpartján – kirándulásokkal

Varasd, Zágráb, Opatija, Rijeka, Krk-sziget

Időpont: 2020. augusztus 14-18. (5 nap/4 éjszaka)

Útvonal: Miskolc-Jászberény-Budapest-Letenye-Varasd-Zágráb-Opatija-Rijeka-Budapest-Jászberény-Miskolc

Utazás:   komfortos autóbusszal

Szállás:   a Kvarner öbölben, középkategóriás tengerparti szálloda** 2 ágyas zuhanyos/WC-s szobáiban

Ellátás:   svédasztalos félpanzió

Min.létszám: 40 fő

Program:

1.nap: Indulás a kora reggeli órákban.  A letenyei határátlépés után rövid kitérőt teszünk az egykori horvát fővárosba, Varasdra. A település a Dráva-völgy barokk gyöngyszemeként lett ismert. Sétálunk a hangulatos városközpontban érintve a várat, a főteret, a csodaszép templomokat és a barokk palotákat, rövid szabadidő után szállásunkra utazunk, hogy minél hamarabb megmártózhassunk a horvát Adriában.

2.nap: Reggeli után kirándulunk a kedvelt üdülőközpontba, Opatijába, ahol gyalogos sétára indulunk. A horvát Monte Carloként, vagy az Adria Nizzájaként is emlegetett település komoly történelmi múlttal rendelkezik. Az Osztrák-Magyar Monarchia idején a gazdag arisztokraták Opatijában építették elegáns villáikat, melyek ma luxusszállodákként üzemelnek. A fényűzés egyértelműen meghatározza a város arculatát. Végigsétálunk a hangulatos tengerparti sétányon, melynek mentén a város legpatinásabb épületei helyezkednek el. Láthatjuk a hely szimbólumának számító “Leány a sirállyal” szobrot, az Angyali üdvözlet templomát és a Szent Jakab-templomot. Fakultatív programlehetőség: csokoládémanufaktúra látogatás az egyik helyi 4 csillagos szállodában kóstolóval, vásárlással. Majd ismerkedünk Rijekával. A hajdani Fiume nagyon sok magyar építészeti és történelmi emléket őriz. A város fölé magasodó középkori Trsat várának udvarából – mely a Frangepán és a Zrínyi családok lakhelyéül szolgált – gyönyörködünk a Kvarner-öböl fantasztikus panorámájában, majd leereszkedünk a hegyről és megnézzük a legnagyobb monarchiakorabeli kikötővárost, az Adriai tenger partján fekvő Rijekát.  Ismerkedés a Korzó, az Óváros nevezetességeivel, magyar vonatkozású emlékeivel. Vacsora, szállás az előző napi helyen.

3. nap: Ezen a napon a Krk-szigetre látogatunk el, amelyet híd köt össze a szárazfölddel. Ez a legnagyobb sziget Horvátországban. Meglátogatjuk a sziget központját, Krk városát. Séta, szuvenírek vásárlása, fagyizás. Az érdeklődők egy fantasztikus, 2,5 órás panorámás hajókiránduláson vehetnek részt. A vidám, udvarias legénység üdvözlő itallal vár minket. A hajóról megcsodálhatjuk Punat és Krk partjait, gyönyörködhetünk Plavnik sziget látványos szikláiban és Cres sziget partjainak látványában. Megnézzük Kormat partjait is, ahol hihetetlen mennyiségű sirály él. Nemcsak megcsodáljuk, de meg is etetjük a sirályokat. Egyedülálló látványt nyújt, amint a rengeteg sirály kíséri a hajót! Ezután délután még strandolunk egyet Punaton vagy Krk-en melynek aprókavicsos strandjai kristálytiszta, lassan mélyülő vízzel büszkélkedhetnek. Vrbnikben fakultatív pincelátogatás, pálinka- és borkóstolós program, dalmát sonka és pagi sajt tállal.Majd visszautazunk a szálláshelyre.

4. nap: A mai napot pihenéssel,  fürdéssel, napozással töltjük a tengerparton, ill. fakultatív programot ajánlunk a Skocjan barlangrendszerhez, a Szlovén Paradicsomba. Az ember azt hinné, hogy filmbéli díszletbe csöppent, pedig ez egy valóságos, létező hely: egy hatalmas barlang, amit a “földalatti Grand Canyon” néven is emlegetnek. A barlangokat az UNESCO 1986 óta a Világörökség részeként tartja számon. Ebben a kelet-európai barlangrendszerben található földalatti kamrák a világon a legnagyobbak közül valóak. A rendszer földalatti szakasza több, mint 5 km hosszú, 200 méternél mélyebb szakadékokkal és rengeteg vízeséssel, szám szerint 26 darabbal büszkélkedhet.

5. nap: Reggeli után  a jelenlegi fővárosba, Zágrábba utazunk. Gyalogos városnézést tartunk a Száva folyó partjára épült városban. Megtekintjük a Gradecet, a Kaptolt és a Donji Gradot (Alsóváros), amelyek így együtt alkotják Zágráb óvárosát. Városnézésünk után a szabadprogram alatt emléktárgyak vásárlására is lesz lehetőségünk, vagy éppen beülhetünk a hangulatos kávézók egyikébe. A délutáni órákban indulunk haza. Érkezés az indulás helyére az éjszakai órákban.

A programok sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat.

 

Részvételi díj: 220 euró/fő + utasbiztosítás

Egyágyas felár: 38 euró, Kedvezmény 3. pótágyon: 20 euró/fő

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszos közlekedés, a 4 éjszakai szállás, a 4 reggeli, a 4 vacsora, az idegenvezetés, a horvát idegenforgalmi adó költségét. Nem tartalmazza az utasbiztosítás, a belépők és a fakultatív programok díját.

Fakultatív programok (min.25 fő):

Krk-sziget, Vrbnik: kiváló Krk-szigeti borok kóstolása, pagi sajt- és dalmát sonka hidegtál-korcsolyával.kb. 20 Euro/fő

Hajókirándulás üdvözlő itallal: kb.20 Euro/fő, 12 éves korig: 10 Euro/fő (csak előre jelentkezéssel)

Skocjan-barlang kirándulás: 15 euró + belépő (felnőtt 20 euró; nyugd., diák (26 évig): 16 euró; gyerek: 10 euró)

Csokimanufaktúra látogatás: kb. 10 euró/fő

 

Kellemes, élményekben gazdag nyaralást kívánunk!

  • krk-2455432_1920

  • zágráb

  • zágráb2

  • krk

  • opatija

  • opatija2

  • krk-217682_1920

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!
Utazás adatai:

Utazás: Nyaralás a horvát Adria tengerpartján – kirándulásokkal
Időpont: 2020. augusztus 14-18.
Kapcsolattartó adatai:
Utastársak adatai:

1. utastárs

2. utastárs

3. utastárs

4. utastárs

További utastársak esetén kérjük a "Kérések" mezőben adja meg a neveket!

Az utazási feltételeket elolvastam, magam és utastársaim nevében elfogadom.
Szeretnék feliratkozni a hírlevél szolgáltatásra is!


Biztonsági kérdés