ANYÁK NAPI AJÁNDÉK!
Orchideafarm és trópusi kert (Dobronak, Szlovénia)
Egy pici falu, egy elvarázsolt erdő és 2 millió orchidea!

Gyönyörű virágokat láthatunk, az orchideák mellett gyönyörködhetünk a trópusi kert különleges növényeiben és a mintaboltban vásárolhatunk is.

Időpont: 2020. május 09.
Utazás: komfortos, légkondicionált autóbusszal
Min.létszám: 40 fő

Program:
Indulás 4.00 órakor Miskolcról, a Búza térről, a Görögkat. templom melletti parkolóból, találkozás 3.45 órakor. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovéniáig.
A magyar határtól mindössze öt kilométerre fekvő, többségében magyarok lakta Dobronak (Dobrovnik) nevét messze földön rengetegen ismerik. Ezt két dolognak köszönheti: itt található Közép-Európa egyetlen orchideafarmja, a másik a falu határában elterülő, gyógyító energiákkal rendelkező erdő a Bakonaki-tó körül.
Az Ocean Orchids orchideatermesztő vállalkozás évente csaknem 2 millió növényt nevel. A 14 ezer négyzetméteres üvegházban – amelyet termikus energiával, saját termálkútjukból fűtenek -, 160 Phalaenopsis típusú orchideát termesztenek, trópusi körülményeket biztosítva számukra.
A “látogató központba” belépve tulajdonképpen egy boltban találjuk magunkat, ahol nagy állványokra kirakva rengeteg, gyönyörű színben pompázó orchidea közül választhatunk. Az árak 5-12 euró között mozognak. A farm munkatársai ellátnak bennünket használati utasítással is. Kiegészítőket, gyönyörű kaspókat, speciális orchideatalajt és tápoldatokat is árulnak.
De a látnivalóknak még nincs vége! A trópusi kertben 1500 m²-en több mint 400 különböző trópusi növényt szemlélhetünk meg az eredetihez nagyon hasonló körülmények között és méretben. A trópusi kertben van két tó és egy nagy vízesés is.
Itt sok-sok olyan növénnyel, gyümölccsel, fűszerrel ismerkedhetünk meg, amiket csak a boltok polcairól vagy a fűszeres zacskókból ismerünk. Van papaya, mangó, avokádó is, meg egyéb különleges termések, a banánfákon pedig rendszeresen van friss banán, amit a pultnál meg lehet kóstolni. Van itt bors és kávé, vanília (tudják, hogy az is orchidea?), borsmenta, mimóza. Rengeteg szobanövényként ismert virágot is megtalálunk a trópusi kertben: filodendronok, legyezőpálmák, vitorlavirág, flamingó minden színben, vízi pálma, cikász, szobafenyő, papagájvirág, stb.
Nagyon kedves, magyarul tudó, felkészült, csinos hölgyek tartják a vezetést a trópusi kertben, bemutatják a különleges növényeket, mesélnek róluk, és rengeteg plusz információt tudhatunk meg mind a trópusi kert növényeiről, mind az orchideákról.
A látogatás végén nívós ajándékokból lehet választani mindenkinek egyet: orchideaültető készlet (1 zacskó termőfölddel együtt) vagy színes ismertető-könyvecske a sikeres orchidea-neveléshez hasznos tartási tanácsokkal, vagy egy színes, minőségi orchidea-kaspó.
Ezután a gyógyhatásáról ismert Bakonaki-tó és Energia Park következik. A természetgyógyászok és radiológusok olyan földi kisugárzó pontokat fedeztek fel itt, ami pozitívan hat közérzetünkre, egészségünkre. 8-30 perces tartózkodásnál már érződik hatása.
Indulás hazafelé 17.00 órakor. Érkezés 23.00-24.00 óra között Miskolcra.
Bővebben: oceanorchids.si

Részvételi díj: 14.800 Ft/fő + utasbiztosítás

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz-közlekedés és az csoportkísérő költségét. Nem tartalmazza a belépő és az utasbiztosítás díját.

Belépő és helyi vezetés: kb. 5 euró/fő

Érvényes kártyás személyi igazolvány elegendő az utazáshoz!

Kellemes, élményekben gazdag utazást kívánunk!

  • bty

  • bty

  • Orchidea 2 napos6

  • Orchidea 2 napos5

  • bty

  • bty

  • Orchidea 2 napos3

  • dav

  • bty

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!
Utazás adatai:

Utazás: Orchideafarm és trópusi kert - Anyák napja
Időpont: 2020. május 09.
Kapcsolattartó adatai:
Utastársak adatai:

1. utastárs

2. utastárs

3. utastárs

4. utastárs

További utastársak esetén kérjük a "Kérések" mezőben adja meg a neveket!

Az utazási feltételeket elolvastam, magam és utastársaim nevében elfogadom.
Szeretnék feliratkozni a hírlevél szolgáltatásra is!


Biztonsági kérdés