Orchideafarm és trópusi kert, Dobronak/Dobrovnik (Szlovénia) – ÚJ!

Egy pici falu, egy elvarázsolt erdő és 2 millió orchidea!

+ LENDVAI SZÜRET – SZÉKESFEHÉRVÁR – GÖDÖLLŐ

 

Gyönyörű virágokat láthatunk, az orchideák mellett gyönyörködhetünk a trópusi kert különleges növényeiben és a mintaboltban vásárolhatunk is. Ráadás: Energia Park – Szüreti Fesztivál – a romantikus Bory-vár – Sissi királyné lábnyomában egy csodás barokk kastélyban

 

Program:

1.nap: Indulás Miskolcról 6.00 órakor a Búza térről, a Görögkat. templom melletti parkolóból. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovéniáig.

A magyar határtól mindössze öt kilométerre fekvő, többségében magyarok lakta Dobronak (Dobrovnik) nevét messze földön rengetegen ismerik. Ezt két dolognak köszönheti: egyrészt Közép-Európa egyetlen orchideafarmjának, másrészt a falu határában elterülő, gyógyító energiákkal rendelkező erdőnek a Bakonaki-tó körül.

Az Ocean Orchids orchideatermesztő vállalkozás évente csaknem 2 millió növényt nevel. A 14 ezer négyzetméteres üvegházban – amelyet termikus energiával, saját termálkútjukból fűtenek -, 160 Phalaenopsis típusú orchideát termesztenek, trópusi körülményeket biztosítva számukra.

A “látogató központba” belépve tulajdonképpen egy boltban találjuk magunkat, ahol nagy állványokra kirakva rengeteg, gyönyörű színben pompázó orchidea közül választhatunk. Az árak 5-12 euró között mozognak. A farm munkatársai ellátnak bennünket használati utasítással is. Kiegészítőket, gyönyörű kaspókat, speciális orchidea talajt és tápoldatokat is árulnak.

De a látnivalóknak még nincs vége! A trópusi kertben 1500 m²-en több mint 400 különböző trópusi növényt szemlélhetünk meg az eredetihez nagyon hasonló körülmények között és méretben. A trópusi kertben van két tó és egy nagy vízesés is.

Itt sok-sok olyan növénnyel, gyümölccsel, fűszerrel találkozhatunk, amiket csak a boltok polcairól vagy a fűszeres zacskókból ismerünk.

A nap folyamán teszünk egy kis sétát a Bakonaki-tónál, energiával töltekezünk az Energia parkban, ill. bekukkantunk Lendvára, ahol éppen a hagyományos, látványos Szüreti Fesztivált tartják.  Meglátogathatjuk a lendvai várat, ehetünk valami finom, jellegzetes, helyi ételt vacsorára. Majd a szálláshelyünkre utazunk.

2.nap: A mai napon első ízben Székesfehérváron a Bory-várat csodáljuk meg, A különleges, romantikus várat Bory Jenő szobrászművész és műépítész felesége tiszteletére építette. A várkastélyban Bory Jenő szobrai és feleségének festményei is láthatóak. A gödöllői Grassalkovich-kastély Magyarország egyik legnagyobb barokk kastélya, amely egyben Erzsébet királyné kedvenc tartózkodási helye volt. Vezetett túra keretében ismerkedhetünk a kastély történetével, a királyné pompás szobáival, kertjével, kiállításaival.

Érkezés 20.00 óra körül az indulás helyére.

 

Bővebben: oceanorchids.si, Bakonaki-tóról: http://kivalo-egeszseg.blogspot.hu/2009/06/bakonaki-to-gyogyito-ereje.html

 

Belépő és helyi vezetés: Orchideafarm: kb. 5 euró; Lendvai vár: kb. 6 euró; Bory-vár: 1.000 Ft, 6-26 és 62-70 év között: 500 Ft, 70 év felett: ingyenes.  Gödöllői kastély tárlatvezetéssel: kb. 3.000 Ft, diák kb. 2.000 Ft

 

Érvényes kártyás személyi igazolvány elegendő az utazáshoz.

 

Kellemes, élményekben gazdag utazást kívánunk!

 • Orchidea 2 napos7

 • Orchidea 2 napos7 (2)

 • Orchidea 2 napos7 (3)

 • Orchidea 2 napos7

 • Orchidea 2 napos6

 • Orchidea 2 napos5

 • Orchidea 2 napos4

 • Orchidea 2 napos3

 • bty

 • Orchidea (8)

 • dav

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!
Utazás adatai:

Az idei évben ez az utunk már több időpontban nem indul. Jövő évi programjaink előreláthatólag 2019. elején fognak megjelenni.