Orchideafarm és trópusi kert, Dobronak / Dobrovnik (Szlovénia) – ÚJ!

Egy pici falu, egy elvarázsolt erdő és 2 millió orchidea!

Gyönyörű  virágokat láthatunk, az orchideák mellett gyönyörködhetünk a trópusi kert különleges növényeiben és a mintaboltban vásárolhatunk is.

 

Időpontok:   2018. május 5.

Utazás:      komfortos, légkondicionált autóbusszal

Min.létszám: 40 fő

 

Program:

Indulás 3.00 órakor Miskolcról, a Búza térről, a Görögkat.templom melletti parkolóból, találkozás 2.45 órakor. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovéniáig.

A magyar határtól mindössze öt kilométerre fekvő, többségében magyarok lakta Dobronakban (Dobrovnik) nevét messze földön rengetegen ismerik. Ezt két dolognak köszönheti: itt található Közép-Európa egyetlen orchidea farmja, a másik a falu határában elterülő, gyógyító energiákkal rendelkező erdő a Bakonaki-tó körül.

Az Ocean Orchids orchideatermesztő vállalkozás évente csaknem 2 millió növényt nevel. A 14 ezer négyzetméteres üvegházban – amelyet termikus energiával, saját termálkútjukból fűtenek -, 160 Phalaenopsis típusú orchideát termesztenek, trópusi körülményeket biztosítva számukra.

A “látogató központba” belépve tulajdonképpen egy boltban találjuk magunkat, ahol nagy állványokra kirakva rengeteg, gyönyörű színben pompázó orchidea közül választhatunk. Az árak 5 -12 Euro között mozognak. A farm munkatársai ellátnak bennünket használati utasítással is. Kiegészítőket, gyönyörű kaspókat, speciális orchidea talajt és tápoldatokat is árulnak.

De a látnivalóknak még nincs vége! A trópusi kertben 1500 m2-en több mint 400 különböző trópusi növényt szemlélhetünk meg az eredetihez nagyon hasonló körülmények között és méretben. A trópusi kertben van két tó és egy nagy vízesés is.

Itt sok-sok olyan növénnyel, gyümölccsel, fűszerrel ismerkedhetünk meg, amiket csak a boltok polcairól vagy a fűszeres zacskókból ismerünk. Van papaya, mangó, avokádó is, meg egyéb különleges termések, és a banánfákon is rendszeresen van friss banán, amit a pultnál meg is lehet kóstolni. Van itt bors és kávé, vanília (tudják, hogy az is orchidea?), borsmenta, mimóza is. Rengeteg szobanövényként ismert virág is van a trópusi kertben, filodendronok, legyezőpálmák, vitorlavirág, flamingó minden színben, vizi pálma, cikász, szobafenyő, papagájvirág, stb.

Nagyon kedves, magyarul tudó, felkészült, csinos hölgyek tartják a vezetést a trópusi kertben, bemutatják a különleges növényeket, mesélnek róluk, és rengeteg plusz információt tudhatunk meg mind a trópusi kert növényeiről, mind az orchideákról.

A látogatás végén nívós ajándékokból lehet választani mindenkinek egyet: orchideaültető készlet (1 zacskó termőfölddel együtt) vagy ismertető színes könyvecske a sikeres orchidea neveléshez és hasznos tartási tanácsokkal vagy egy színes, minőségi orchidea-kaspó.

Indulás hazafelé 17  órakor. Érkezés 23 óra körül Miskolcra.  

Bővebben: oceanorchids.si

 

Részvételi díj: 10.900 Ft/fő + utasbiztosítás

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszközlekedés és az csoportkísérő költségét. Nem tartalmazza a belépő és az utasbiztosítás díját.

Belépő és helyi vezetés: kb. 5 Euro/fő

Érvényes kártyás személyi igazolvány elegendő az utazáshoz.

 

Kellemes, élményekben gazdag utazást kívánunk!

  • bty

  • bty

  • Orchidea 2 napos6

  • Orchidea 2 napos5

  • bty

  • bty

  • Orchidea 2 napos3

  • dav

  • bty

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!
Utazás adatai:

Utazás: Orchideafarm és trópusi kert, Dobronak
Időpont: 2018. május 5.
Kapcsolattartó adatai:
Utastársak adatai:

1. utastárs

2. utastárs

3. utastárs

4. utastárs

További utastársak esetén kérjük a "Kérések" mezőben adja meg a neveket!

Az utazási feltételeket elolvastam, magam és utastársaim nevében elfogadom.
Szeretnék feliratkozni a hírlevél szolgáltatásra is!


Biztonsági kérdés