Nyaralás a horvát Adria tengerpartján – kirándulásokkal

Varasd, Zágráb, Opatija, Rijeka, Krk-sziget, Plitvicei-tavak

 

Időpont: 2019. augusztus 16-20. (5 nap/4 éjszaka)

Útvonal: Miskolc-Budapest-Letenye-Varasd-Zágráb-Opatija-Rijeka-Plitvicei Nemzeti Park-Budapest-Miskolc

Utazás:    komfortos autóbusszal

Szállás:   Krk-szigeten, Omisalj-ban,  tengerparti szálloda** 2 ágyas zuhanyos/WC-s szobáiban (További info: www.hoteli-omisalj.hr/?lang=en)

Ellátás: svédasztalos félpanzió (A jó minőségű félpanziós ellátást a főépületben**+ található étteremben vehetjük igénybe.)

Min.létszám: 40 fő

 

Program:

1.nap: Indulás reggel 5 órakor Miskolcról a Búza térről, a Görögkat.templom melletti parkolóból, találkozás: 4.45 órakor. A letenyei határátlépés után rövid kitérőt teszünk az egykori horvát fővárosba, Varasdra. A település a Dráva-völgy barokk gyöngyszemeként lett ismert. Sétálunk a hangulatos városközpontban érintve a várat, a főteret, a csodaszép templomokat és a barokk palotákat. Rövid szabadidő, majd utazunk tovább, és a kora délutáni órákban érkezünk meg a jelenlegi fővárosba, Zágrábba. Gyalogos városnézést tartunk a Száva folyó partjára épült városban. Megtekintjük a Gradecet, a Kaptolt és a Donji Gradot (Alsóváros), amelyek így együtt alkotják Zágráb óvárosát. Városnézésünk után a szabadprogram alatt emléktárgyak vásárlására is lesz lehetőségünk, vagy éppen beülhetünk a hangulatos kávézók egyikébe. Ezt követően utazunk szállásunkra.

2.nap: Reggeli után kirándulunk a kedvelt üdülőközpontba, Opatijába, ahol gyalogos sétára indulunk. A horvát Monte Carloként, vagy az Adria Nizzájaként is emlegetett település komoly történelmi múlttal rendelkezik. Az Osztrák-Magyar Monarchia idején a gazdag arisztokraták Opatijában építették elegáns villáikat, melyek ma luxusszállodákként üzemelnek. A fényűzés egyértelműen meghatározza a város arculatát. Végigsétálunk a hangulatos tengerparti sétányon, melynek mentén a város legpatinásabb épületei helyezkednek el. Láthatjuk a hely szimbólumának számító “Leány a sirállyal” szobrot, az Angyali üdvözlet templomát és a Szent Jakab-templomot. Majd ismerkedünk Rijekával. A hajdani Fiume nagyon sok magyar építészeti és történelmi emléket őriz. A város fölé magasodó középkori Trsat várának udvarából – mely a Frangepán és a Zrínyi családok lakhelyéül szolgált – gyönyörködünk a Kvarner-öböl fantasztikus panorámájában, majd leereszkedünk a hegyről és megnézzük a legnagyobb monarchiakorabeli kikötővárost, az Adriai tenger partján fekvő Rijekát.  Ismerkedés a Korzó, az Óváros nevezetességeivel, magyar vonatkozású emlékeivel. Vacsora, szállás az előző napi helyen.

3.nap: Ezen a napon a Krk-szigetre látogatunk el, amelyet híd köt össze a szárazfölddel. Ez a legnagyobb sziget Horvátországban. Meglátogatjuk a sziget központját, Krk városát. Séta, szuvenírek vásárlása, fagyizás. Vrbnikben fakultatív pincelátogatás, pálinka- és borkóstolós program, dalmát sonka és pagi sajt tállal. Ezután délután még strandolunk egyet Punaton vagy Krk-en melynek aprókavicsos strandjai kristálytiszta, lassan mélyülő vízzel büszkélkedhetnek. Az érdeklődők egy fantasztikus, 2,5 órás panorámás hajókiránduláson vehetnek részt. A vidám, udvarias legénység üdvözlő itallal vár minket. A hajóról megcsodálhatjuk Punat és Krk partjait, gyönyörködhetünk Plavnik sziget látványos szikláiban és Cres sziget partjainak látványában. Megnézzük Kormat partjait is, ahol hihetetlen mennyiségű sirály él. Nemcsak megcsodáljuk, de meg is etetjük a sirályokat. Egyedülálló látványt nyújt, amint a rengeteg sirály kíséri a hajót! Majd visszautazunk a szálláshelyre.

4.nap: A mai napot pihenéssel,  fürdéssel, napozással töltjük a tengerparton, ill. fakultatív programot ajánlunk a Skocjan barlangrendszerhez, a Szlovén Paradicsomba. Az ember azt hinné, hogy filmbéli díszletbe csöppent, pedig ez egy valóságos, létező hely: egy hatalmas barlang, amit a “földalatti Grand Canyon” néven is emlegetnek. A barlangokat az UNESCO 1986 óta a Világörökség részeként tartja számon. Ebben a kelet-európai barlangrendszerben található földalatti kamrák a világon a legnagyobbak közül valóak. A rendszer földalatti szakasza több, mint 5 km hosszú, 200 méternél mélyebb szakadékokkal és rengeteg vízeséssel, szám szerint 26 darabbal büszkélkedhet.

5.nap: Reggeli után a Plitvicei-tavakhoz buszozunk. Útközben Senj (Zengg) Jurisics Miklós szülővárosa látható a Nehaj várral. A tórendszert, melyet 16 többnyire összefüggő tó alkot, a szintkülönbségek miatt szinte megszámlálhatatlan vízesés köti össze. A nemzeti parkot gyalogosan és helyi kisbusszal tekintjük meg. Nézelődésünk során pallókon, vizes köveken is sétálunk, ezért túracipő szükséges. Lesz olyan alkalom is, hogy kishajóval megyünk át a tó túloldalára. Több órás gyalogtúrás kirándulásunk alatt csodás látványban lesz részünk. A délutáni órákban indulunk haza. Érkezés az indulás helyére az éjszakai órákban.

 

A programok sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat.

 

Részvételi díj: 220 euró/fő + utasbiztosítás

Egyágyas felár: 38 euró

3.ágy kedvezménye (kisebb méretű pótágy): 13 euró

Belépők: 255 kuna, diák 165 kuna, gyermek 115 kuna

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszos közlekedés, a 4 éjszakai szállás, a 4 reggeli, a 4 vacsora, az idegenvezetés, a horvát idegenforgalmi adó költségét. Nem tartalmazza az utasbiztosítás, a belépők és a fakultatív program díját.

 

Fakultatív programok (min.25 fő):

Krk-sziget, Vrbnik: kiváló minőségű Krk-szigeti borok kóstolása, pagi sajt- és dalmát sonka hidegtál-korcsolyával.kb. 15 Euro/fő

Hajókirándulás üdvözlő itallal: kb.20 Euro/fő, 12 éves korig: 10 Euro/fő (csak előre jelentkezéssel)

Skocjan-barlang kirándulás: 15 euró + belépő (felnőtt 20 euró; nyugd., diák (26 évig): 16 euró; gyerek: 10 euró)

Az utazáshoz érvényes kártyás személyi igazolvány vagy útlevél szükséges! Helyi fizetőeszköz: a Kuna.

 

Kellemes, élményekben gazdag nyaralást kívánunk!

  • Zágráb

  • Krk

  • Opatija2

  • Krk3

  • Krk2

  • Plitvice3

  • plitvice2

  • Plitvice

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!
Utazás adatai:

Utazás: Nyaralás a horvát Adria tengerpartján – kirándulásokkal
Időpont:
augusztus 16-20. - Jelenleg az időpont megtelt.
Kapcsolattartó adatai:
Utastársak adatai:

1. utastárs

2. utastárs

3. utastárs

4. utastárs

További utastársak esetén kérjük a "Kérések" mezőben adja meg a neveket!

Az utazási feltételeket elolvastam, magam és utastársaim nevében elfogadom.
Szeretnék feliratkozni a hírlevél szolgáltatásra is!


Biztonsági kérdés