Pihenés a horvát Adria tengerpartján – kirándulásokkal

Csáktornya, Zágráb, Krk-sziget, Skocjan barlang, Plitvicei-tavak

Program:

1.nap: Indulás reggel 3.45 órakor Miskolcról, 5.00 órakor Ózdról*. A letenyei határátlépés után rövid pihenő Csáktornyán. Csáktornya a Muraközben, a magyar határtól 25 km-re fekszik. A trianoni békeszerződésig Magyarországhoz tartozott. Árnyas park közepén, a sétáló utca végén áll a Zrínyi vár, a „Zrínyiek sasfészke”. Zrínyi Miklós idejében még cölöphídon lehetett a várba jutni, a vizesárok azonban mára feltöltődött. A várat kívülről fogjuk megtekinteni. A kora délutáni órákban érkezünk meg a fővárosba, Zágrábba. Gyalogos városnézést tartunk a Száva folyó partjára épült városban. Megtekintjük a Gradecet, a Kaptolt és a Donji Gradot (Alsóváros), amelyek így együtt alkotják Zágráb óvárosát. Városnézésünk után a szabadprogram alatt emléktárgyak vásárlására is lesz lehetőségünk, vagy éppen beülhetünk a hangulatos kávézók egyikébe. Ezt követően utazunk szállásunkra.

2.nap: Ezen a napon a Krk-szigettel ismerkedünk, amelyet híd köt össze a szárazfölddel. Ez a legnagyobb sziget Horvátországban. Meglátogatjuk a sziget központját, Krk városát. Séta, szuvenírek vásárlása, fagyizás. Vrbnikben fakultatív pincelátogatás, pálinka- és borkóstolós program, dalmát sonka és pagi sajt tállal. Ezután délután még strandolunk egyet valamelyik szép, aprókavicsos/homokos, kristálytiszta, lassan mélyülő vízzel rendelkező strandon. Az érdeklődők egy fantasztikus, 2 órás hajókiránduláson vehetnek részt. A vidám, udvarias legénység üdvözlő itallal vár minket. A hajóról megcsodálhatjuk Punat és Krk partjait, gyönyörködhetünk Plavnik sziget látványos szikláiban és Cres sziget partjainak látványában. Megnézzük Kormat partjait is, ahol hihetetlen mennyiségű sirály él. Egyedülálló látványt nyújt, amint a rengeteg sirály kíséri a hajót! Majd visszautazunk a szálláshelyre.

3.nap: Pihenés, napozás a tengerparton. Fél napos fakultatív program lehetőség: Skocjan barlangrendszer. Az ember azt hinné, hogy filmbéli díszletbe csöppent, pedig ez egy valóságos, létező hely: egy hatalmas barlang, amit a “földalatti Grand Canyon” néven is emlegetnek. A barlangokat az UNESCO 1986 óta a Világörökség részeként tartja számon. Ebben a kelet-európai barlangrendszerben található földalatti kamrák a világon a legnagyobbak közül valóak. A rendszer földalatti szakasza több, mint 5 km hosszú, 200 méternél mélyebb szakadékokkal és rengeteg vízeséssel, szám szerint 26 darabbal büszkélkedhet. A barlang mindenki számára tartogat látni- és csodálnivalókat.

4.nap: Reggeli után a Plitvicei-tavakhoz buszozunk. Útközben Senj (Zengg), Jurisics Miklós szülővárosa látható a Nehaj várral. A tórendszert, melyet 16 többnyire összefüggő tó alkot, a szintkülönbségek miatt szinte megszámlálhatatlan vízesés köt össze. A Nemzeti Parkot gyalogosan és helyi kisbusszal tekintjük meg. Nézelődésünk során pallókon, vizes köveken is sétálunk, ezért túracipő szükséges. Lesz olyan alkalom is, hogy kishajóval megyünk át a tó túloldalára. Több órás gyalogtúrás kirándulásunk alatt csodás látványban lesz részünk. A délutáni órákban indulunk haza. Érkezés az indulás helyére az éjszakai órákban.

A programok sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat.

 

Belépő: kb. 265 kuna (zágrábi sikló, Plitvicei-tavak)

Fakultatív program (min.25 fő esetén):

Vrbnik: kiváló minőségű Krk-szigeti borok kóstolása, pagi sajt- és dalmát sonka hidegtállal: kb. 15 euró/fő

Hajókirándulás Punatból üdvözlő itallal: kb. 20 euró/fő, gyermek 4-12 év között: kb. 15 euró/fő

Skocjan-barlang kirándulás: 15 euró + belépő (felnőtt 20 euró; nyugd., diák (26 évig): 16 euró; gyerek: 10 euró)

 

Az utazáshoz érvényes kártyás személyi igazolvány vagy útlevél szükséges!

Helyi fizetőeszköz: a kuna.

 

Kellemes, élményekben gazdag utazást kívánunk!

  • Zágráb

  • Krk

  • Opatija2

  • Krk3

  • Krk2

  • Plitvice3

  • plitvice2

  • Plitvice

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!
Utazás adatai:

Az idei évben ez az utunk már több időpontban nem indul. Jövő évi programjaink előreláthatólag 2019. elején fognak megjelenni.