Kirándulás a Plitvicei-tavakhoz  

2 nap/1 éjszaka

 

Időpontok: 2020. szept. 26-27., október 3-4.

Útvonal: Miskolc-Letenye-Zágráb-Opatija-Omisalj-Plitvicei Nemzeti Park-Budapest-Miskolc

Utazás: komfortos, légkondicionált autóbusszal

Szállás: Krk-szigeten, Omisalj-ban, tengerparti szálloda** 2-3 ágyas zuhanyos/WC-s szobáiban

(További info: www.hoteli-omisalj.hr/?lang=en)

Ellátás: svédasztalos félpanzió (a főépületben**+).  A vacsorához korlátlan italfogyasztás (üdítők, víz, kávé).

Min.lészám: 40 fő

 

Program:

1.nap: Indulás reggel 5.00 órakor Miskolcról, a Búza térről a Görögkat.templom melletti parkolóból, találkozás 4.30 órakor. A letenyei határátlépést követően folyamatosan – rövid pihenőkkel igyekszünk tovább a tengerpart irányába a horvát Monte Carloként, vagy az Adria Nizzájaként is emlegetett Opatijába. Végigsétálunk a hangulatos tengerparti sétányon, melynek mentén a város legpatinásabb épületei helyezkednek el. Ezután fakultatív, rövid panoráma-hajókázás Opatija kikötőjéből – welcome drinkkel, borral, üdítővel.

Ezt követően utazunk szállásunkra, a tengerpartra. Vacsora, szállás.

2. nap: Reggeli után a Plitvicei-tavakhoz buszozunk. Séta, túra, hajókázás a tórendszer területén, amelyet 1979-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánított.

Horvátország 7 nemzeti parkja közül a legjelentősebb a Plitvicei-tavak vidéke. A Plitvicei-tavak Nemzeti Park a tengerparttól kevesebb mint 200 km-re található.  A Nemzeti Park területe 295 km², ebből a tavak felülete 2 km². Túlnyomóan sűrű erdőkkel borított területén mintegy 16, egymással összefüggő, kristálytiszta vizű tó található. A víz színe a türkiztől a smaragdzöldig terjed – ráadásul a tavak közötti számottevő szintkülönbség folytán a természet csodálatos vízeséseket hozott létre a tóvidéken, ami – túlzás nélkül mondhatjuk – valósággal ámulatba ejti a szemlélőt… A vízesések száma változó, a vízbőségtől függően vannak időszakos vízesések is. A mediterrán és a kontinentális éghajlat keveredéséből igen kellemes mikroklíma alakult ki a környéken – nyaranta jótékonyan meleg az idő, télen viszont hamar megjelenik a hó is. Az ősz és a tavasz ámulatba ejtő színpompát varázsol a csodás vízfelületekkel tarkított erdei tájra, így a Plitvicei tóvidék az év minden szakában más-más arcot mutat. Nem csoda hát, ha évtizedek óta számtalan látogatót vonz egész évben.

A Nemzeti Parkot gyalogosan és helyi kisbusszal tekintjük meg. A Plitvicei-tavak mentén több kilométer hosszú rendezett gyalogösvény várja az idelátogatókat. Leggyakrabban kanyargós, fából készült hidakon lehet átkelni a tavak és vízfolyások felett. Nézelődésünk során vizes pallókon és köveken is sétálunk, ezért túracipő szükséges. Lesz olyan alkalom is, hogy kishajóval megyünk át a tó túloldalára. Több órás gyalogtúrás kirándulásunk alatt csodás látványban lesz részünk.  A délutáni órákban indulunk haza. Érkezés az éjszakai/hajnali órákban.

 

Részvételi díj: 110 euró/fő + utasbiztosítás

Egyágyas felár: 10 euró/fő

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz-közlekedés, a szállás, az idegenforgalmi adó a svédasztalos reggeli, a svédasztalos vacsora itallal és az idegenvezetés költségét. Nem tartalmazza a belépő és az utasbiztosítás díját.

Belépő a parkba: teljes áru szept.27. 320 kuna/okt.4. 180 kuna, diák (igazolvánnyal) szept.27. 220 kuna/okt.4. 130 kuna, gyerek 7-18 év szept.27. 140 kuna/okt.4. 70 kuna (tartalma: nemzeti park belépő, helyi busz, elektromos hajók, túrautak használata, biztosítás, foglalási díj, áfa). Fizetendő  forintban.

Fakultatív hajókázás, welcome drink: kb. 15 euró/fő

Fontos:

– Az utazás az időjárástól függetlenül indul.

–  Az indulás előtt egy héttel semmilyen módosítás nem lehetséges (név, út, időpont, biztosítás)

–  2020. jan.1-től a Plitvicei Nemzeti Parkba csak előre kifizetett belépőjegyekkel lehet

   belépni!

   Ezért a foglaláskor a belépődíjat is előre szükséges irodánknak kifizetni (Forintban).   

– Az indulás előtt egy héttel semmilyen módosítás nem lehetséges (név, út, időpont, biztosítás)

Az utazáshoz érvényes kártyás személyi igazolvány vagy útlevél szükséges!

 

Kellemes, élményekben gazdag kirándulást kívánunk!

  • Plitvice

  • Plitvice3

  • Plitvice2

  • Opatija3

  • Opatija2

  • Opatija

  • Horvátország

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!Utazás adatai:

Utazás: Kirándulás a Plitvicei-tavakhoz
Időpont:

2020. szeptember 26-27.
2020. október 3-4.
Kapcsolattartó adatai:
Utastársak adatai:

1. utastárs

2. utastárs

3. utastárs

4. utastárs

További utastársak esetén kérjük a "Kérések" mezőben adja meg a neveket!

Az utazási feltételeket elolvastam, magam és utastársaim nevében elfogadom.
Szeretnék feliratkozni a hírlevél szolgáltatásra is!


Biztonsági kérdés