Plitvicei-tavak (non-stop)

Látogatás a vízesések birodalmába…

 

Időpont:  2020. augusztus 07-08/09.

Útvonal:  Miskolc-Budapest-Letenye-Zágráb-Plitvicei Nemzeti Park-Letenye-Budapest- Miskolc

Utazás:    komfortos, légkondicionált autóbusszal

Min.lészám: 40 fő

Program:

Indulás este 23.00 órakor Miskolcról, a Búza térről, a Görögkat.templom melletti parkolóból, találkozás 22.45 órakor. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel, érkezés a Plitvicei tavakhoz a reggeli órákban. Szombat egész napos szabad program a tórendszer területén, amelyet 1979-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánított.

Horvátország hét nemzeti parkja közül a legjelentősebb a Plitvicei-tavak vidéke. A Plitvicei-tavak Nemzeti Park a tengerparttól kevesebb, mint 200 km-re található.  A Nemzeti Park területe 295 km², ebből a tavak felülete 2 km². Túlnyomóan sűrű erdőkkel borított területén mintegy 16, egymással összefüggő, kristálytiszta vizű tó található. A víz színe a türkiztől a smaragdzöldig terjed – ráadásul a tavak közötti számottevő szintkülönbség folytán a természet csodálatos vízeséseket hozott létre a tóvidéken, ami – túlzás nélkül mondhatjuk – valósággal ámulatba ejti a szemlélőt… A vízesések száma változó, a vízbőségtől függően vannak időszakos vízesések is. A mediterrán és a kontinentális éghajlat keveredéséből igen kellemes mikroklíma alakult ki a környéken – nyaranta jótékonyan meleg az idő, télen viszont hamar megjelenik a hó is. Az ősz és a tavasz ámulatba ejtő színpompát varázsol a csodás vízfelületekkel tarkított erdei tájra – nem csoda, ha a Plitvicei tóvidék az év minden szakában más-más arcot mutat, így évtizedek óta számtalan látogatót vonz egész évben.

A Nemzeti Parkot gyalogosan és helyi kisbusszal tekintjük meg. A Plitvicei-tavak mentén több kilométer hosszú rendezett gyalogösvény várja az idelátogatókat. Leggyakrabban kanyargós, fából készült hidakon lehet átkelni a tavak és vízfolyások felett. Nézelődésünk során vizes pallókon és köveken is sétálunk, ezért túracipő szükséges. Lesz olyan alkalom is, hogy kishajóval megyünk át a tó túloldalára. Több órás gyalogtúrás kirándulásunk alatt csodás látványban lesz részünk.

A délutáni órákban indulunk haza. Érkezés másnap hajnalban.

 

Részvételi díj: 20.000 Ft + utasbiztosítás

 

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz-közlekedés és az idegenvezetés költségét. Nem tartalmazza a belépő és az utasbiztosítás díját.

Belépő: teljes áru 180 kuna, diák (igazolvánnyal) 130 kuna, gyerek 7-18 év 70 kuna (tartalma: nemzeti park belépő, helyi busz, elektromos hajók, túrautak használata, biztosítás, foglalási díj, áfa). Forintban fizetendő.

 

Fontos:

– Az utazás az időjárástól függetlenül indul.

–  Az indulás előtt egy héttel semmilyen módosítás nem lehetséges (név, út, időpont, biztosítás)

–  2020. jan.1-től a Plitvicei Nemzeti Parkba csak előre kifizetett belépőjegyekkel lehet

   belépni!

   Ezért a foglaláskor a belépődíjat is előre szükséges irodánknak kifizetni (forintban).   

 

–  Az indulás előtt egy héttel semmilyen módosítás nem lehetséges (név, út, időpont, biztosítás)

–  Az utazáshoz érvényes kártyás személyi igazolvány vagy útlevél szükséges!

 

Kellemes, élményekben gazdag utazást kívánunk!

  • plitvice-lakes-319261_1920

  • Plitvice3

  • Plitvice2

  • Plitvice

  • lake-476792_1920

  • croatia-78068_1920

  • boat-3633462_1920

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!
Utazás adatai:

Utazás: Plitvicei-tavak (non-stop)
Kapcsolattartó adatai:
Utastársak adatai:

1. utastárs

2. utastárs

3. utastárs

4. utastárs

További utastársak esetén kérjük a "Kérések" mezőben adja meg a neveket!

Az utazási feltételeket elolvastam, magam és utastársaim nevében elfogadom.
Szeretnék feliratkozni a hírlevél szolgáltatásra is!


Biztonsági kérdés