Plitvicei-tavak (non-stop)

Látogatás a vízesések birodalmába

Program:

Indulás pénteken este 23.00 órakor Miskolcról, a Búza térről, a Görögkat.templom melletti parkolóból, találkozás 22.45 órakor. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel, érkezés a Plitvicei tavakhoz a reggeli órákban. Szombat egész napos szabad program a tórendszer területén, amelyet 1979-ben az UNESCO a világörökség részévé nyilvánított.

Horvátország 7 nemzeti parkja közül a legjelentősebb a Plitvicei tavak vidéke. A Plitvicei-tavak Nemzeti Park a tengerparttól kevesebb mint 200 km-re található.  A Nemzeti Park területe 295 km2, ebből a tavak felülete 2 km2. Túlnyomóan sűrű erdőkkel borított területén mintegy 16, egymással összefüggő, kristálytiszta vizű tó található. A víz színe a türkiztől a smaragdzöldig terjed – ráadásul a tavak közötti számottevő szintkülönbség folytán a természet csodálatos vízeséseket hozott létre a tóvidéken, ami – túlzás nélkül mondhatjuk – valósággal ámulatba ejti a szemlélőt… A vízesések száma változó, a vízbőségtől függően vannak időszakos vízesések is. A mediterrán és a kontinentális éghajlat keveredéséből igen kellemes mikroklíma alakult ki a környéken – nyaranta jótékonyan meleg az idő, télen viszont hamar megjelenik a hó is. Az ősz és a tavasz ámulatba ejtő színpompát varázsol a csodás vízfelületekkel tarkított erdei tájra – nem csoda, ha a Plitvicei tóvidék az év minden szakában más-más arcot mutat, ezért évtizedek óta számtalan látogatót vonz egész évben.

A nemzeti parkot  gyalogosan és helyi kisbusszal tekintjük meg. A Plitvicei-tavak mentén több kilométer hosszú rendezett gyalogösvény várja az idelátogatókat. Leggyakrabban kanyargós, fából készült hidakon lehet átkelni a tavak és vízfolyások felett. Nézelődésünk során vizes pallókon és köveken is sétálunk, ezért túracipő szükséges. Lesz olyan alkalom is, hogy kishajóval megyünk át a tó túloldalára. Több órás gyalogtúrás kirándulásunk alatt csodás látványban lesz részünk.

A délutáni órákban indulunk haza. Érkezés másnap hajnalban.

Belépő:  260 kuna (július)

Érvényes személyi igazolvány elegendő az utazáshoz.

 

Kellemes, élményekben gazdag utazást kívánunk!

 • Plitvicei tavak010

 • Plitvicei tavak007

 • Plitvicei tavak011

 • Plitvicei tavak012

 • Plitvicei tavak014

 • Plitvicei tavak013

 • Plitvicei tavak008

 • Plitvicei tavak005

 • Plitvicei tavak003

 • Plitvicei tavak002

 • Plitvicei tavak001

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!
Utazás adatai:

Az idei évben ez az utunk már több időpontban nem indul. Jövő évi programjaink előreláthatólag 2019. elején fognak megjelenni.