Plitvicei-tavak (non-stop)

Látogatás a vízesések birodalmába…

 

Időpont:  2019. június 8-10. (PÜNKÖSD!)

Útvonal:  Miskolc-Budapest-Letenye-Zágráb-Plitvicei Nemzeti Park-Letenye-Budapest- Miskolc

Utazás:    komfortos, légkondicionált autóbusszal

Min.lészám: 40 fő

 

Program:

Indulás este 23.00 órakor Miskolcról, a Búza térről, a Görögkat.templom melletti parkolóból, találkozás 22.45 órakor. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel, érkezés a Plitvicei tavakhoz a reggeli órákban. Szombat egész napos szabad program a tórendszer területén, amelyet 1979-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánított.

Horvátország hét nemzeti parkja közül a legjelentősebb a Plitvicei-tavak vidéke. A Plitvicei-tavak Nemzeti Park a tengerparttól kevesebb mint 200 km-re található.  A Nemzeti Park területe 295 km², ebből a tavak felülete 2 km². Túlnyomóan sűrű erdőkkel borított területén mintegy 16, egymással összefüggő, kristálytiszta vizű tó található. A víz színe a türkiztől a smaragdzöldig terjed – ráadásul a tavak közötti számottevő szintkülönbség folytán a természet csodálatos vízeséseket hozott létre a tóvidéken, ami – túlzás nélkül mondhatjuk – valósággal ámulatba ejti a szemlélőt… A vízesések száma változó, a vízbőségtől függően vannak időszakos vízesések is. A mediterrán és a kontinentális éghajlat keveredéséből igen kellemes mikroklíma alakult ki a környéken – nyaranta jótékonyan meleg az idő, télen viszont hamar megjelenik a hó is. Az ősz és a tavasz ámulatba ejtő színpompát varázsol a csodás vízfelületekkel tarkított erdei tájra – nem csoda, ha a Plitvicei tóvidék az év minden szakában más-más arcot mutat, így évtizedek óta számtalan látogatót vonz egész évben.

A Nemzeti Parkot gyalogosan és helyi kisbusszal tekintjük meg. A Plitvicei-tavak mentén több kilométer hosszú rendezett gyalogösvény várja az idelátogatókat. Leggyakrabban kanyargós, fából készült hidakon lehet átkelni a tavak és vízfolyások felett. Nézelődésünk során vizes pallókon és köveken is sétálunk, ezért túracipő szükséges. Lesz olyan alkalom is, hogy kishajóval megyünk át a tó túloldalára. Több órás gyalogtúrás kirándulásunk alatt csodás látványban lesz részünk.

A délutáni órákban indulunk haza. Érkezés másnap hajnalban.

 

Részvételi díj: 15.800 Ft + utasbiztosítás

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz-közlekedés és az idegenvezetés költségét. Nem tartalmazza a belépő és az utasbiztosítás díját.

 

Belépő: kb. 150 kuna

Érvényes személyi igazolvány elegendő az utazáshoz.

 

Kellemes, élményekben gazdag utazást kívánunk!

 • Plitvicei tavak010

 • Plitvicei tavak007

 • Plitvicei tavak011

 • Plitvicei tavak012

 • Plitvicei tavak014

 • Plitvicei tavak013

 • Plitvicei tavak008

 • Plitvicei tavak005

 • Plitvicei tavak003

 • Plitvicei tavak002

 • Plitvicei tavak001

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!
Utazás adatai:

Utazás: Plitvicei-tavak (non-stop)
Kapcsolattartó adatai:
Utastársak adatai:

1. utastárs

2. utastárs

3. utastárs

4. utastárs

További utastársak esetén kérjük a "Kérések" mezőben adja meg a neveket!

Az utazási feltételeket elolvastam, magam és utastársaim nevében elfogadom.
Szeretnék feliratkozni a hírlevél szolgáltatásra is!


Biztonsági kérdés