PRÁGA – KARLOVY VARY

Egy csodás hétvége rengeteg látnivalóval, sörözéssel, hajózással!

3 nap/2 éjszaka

 

Időpontok:     2019. június 7-9., október 18-20.

Útvonal:         Miskolc-Budapest-Pozsony-Brünn-Prága-Karlovy Vary-Pozsony-Rajka-Budapest-Miskolc

Utazás:           komfortos, légkondicionált autóbusszal

Szállás:          Prágában 2-3 ágyas fürdőszobás standard szállodai*** szobákban

Ellátás:          reggeli, fakultatív vacsorák

Min.létszám:  44 fő

 

Program:

1.nap:   Indulás hajnal 4.00 órakor. Utazás a fenti útvonalon, rövid pihenőkkel. Érkezés a Világörökségi történelmi városközponttal büszkélkedő cseh fővárosba a délutáni órákban. Megkezdjük ismerkedésünket a „városok királynőjének” nevezetességeivel: Vencel tér, Lőportorony és környéke – a szecessziós Reprezentációs Ház, Karolinum, Tyl Színház. Már ezen a napon besétálunk a híres, ódon hangulatú Óvárosi térre, ahol a Városháza tornyán megtekintjük a középkori csillagászati óraművet, az Orlojt, amely immár több mint ötszáz éve minden kerek órában bábjátékkal szórakoztatja a nézőket, sőt megkóstolhatjuk a finom cseh sörök egyikét is.  Szállás.

2.nap:  Reggeli a szállóban. Kirándulás Karlovy Varyba, az Európa-hírű cseh fürdővárosba. Útközben megállás a Krušovice Sörgyár mintaboltjánál, vásárlási, kóstolási lehetőség. Karlovy Vary szép fekvésű városában ma is sok pompás épület emlékeztet az Osztrák-Magyar Monarchia időszakára, amikor a város a nemzetközi arisztokrácia egyik fő találkozóhelye volt. Az Ivócsarnokban megízlelhető a híres karlsbadi gyógyvíz ostyával. Felvonóval fel lehet menni a Diána-kilátóhoz (kb. 70 CZK), ahonnan az Érchegység gyönyörű hegyvonulatai, erdői láthatók. Szállás az előző napi helyen.

3.nap: A reggeli utáni városnézésünket a prágai várban kezdjük. Itt található többek között a gótikus Szt. Vitus katedrális, a Szt. György szobor, a Régi Királyi palota, a Szt. György bazilika és a vár legfestőibb, legromantikusabb utcája, az Arany utcácska. Lesétálunk a Kisoldalra, Prága legnagyobb barokk templomához, a Szt. Miklós templomhoz, majd a világhírű kőhídhoz, a Károly-hídhoz érkezünk. Indulás hazafelé dél körül, érkezés a késő esti órákban.

Fakultatív programajánlatunk: Egy órás panoráma sétahajózás Prágában.

Ezt programot ajánljuk mindenkinek, aki különleges perspektívából, a Moldva folyóról is szeretné megcsodálni a cseh főváros legfontosabb történelmi nevezetességeit: láthatják a patinás prágai várat, a Nemzeti Színház épületét, a Kisoldal barokk épületeit, áthajóznak a híres Károly-híd alatt és gyönyörködhetnek a rakpart art nouveau épületeiben. A gyalogos városnézés kellemes fáradtsága után tökéletes lehetőség pihenésre, relaxálásra, gyönyörködésre, Prága csodálatára. A sétahajózás időtartama alatt a bárban frissítők, finom cseh sörök és snackek is vásárolhatóak.

 

Részvételi díj: 36.400 Ft/fő + utasbiztosítás

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz-közlekedés, a 2 éjszakai szállás, a 2 reggeli és az idegenvezetés költségét. Nem tartalmazza a belépők, a fakultatív vacsora és program, valamint az utasbiztosítás díját.

 

Fakultatív vacsora (3 fogásos a belvárosban): 3.000 Ft/fő/nap (jelentkezéskor fizetendő)

Egyágyas felár: 3.600 Ft/fő/éj

 

Belépő a Várba: teljes árú: kb. 250 CZK; nyugdíjas 65 éven felül, gyerek, diák 26 éves korig: kb.125 CZK

Fakultatív sétahajózás a Moldován: kb. 200 CZK

 

Kellemes, élményekben gazdag kirándulást kívánunk!

 • Prága 5

 • Prága 2

 • Prága 1

 • Prága 11

 • Prága 7

 • karlovy-vary2

 • Prága 14

 • Prága 13

 • Prága 10

 • Prága 8

 • Prága 4

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!




Utazás adatai:

Az utazás jelenleg nem foglalható. Kérjük érdeklődjön kollégánknál a 46/322-527-es vagy a 70/774-1908-as telefonszámon!