Pünkösdi kirándulás a horvát Adriához

Rijeka, Krk-sziget, Plitvicei-tavak

 

Időpont:  2019. június 8-10.  PÜNKÖSD! (3 nap/2 éjszaka)

Útvonal:  Miskolc-Letenye-Zágráb-Rijeka-Omisalj-Plitvicei Nemzeti Park-Budapest-Miskolc

Utazás:     komfortos, légkondicionált autóbusszal

Szállás:    Krk-szigeten, Omisalj-ban, tengerparti szálloda** 2-3 ágyas zuhanyos/WC-s szobáiban

                    (További info: www.hoteli-omisalj.hr/?lang=en)

Ellátás:     svédasztalos félpanzió (a főépületben**+)

Min.létszám: 40 fő

 

Program:

1.nap: Indulás reggel 5.00 órakor Miskolcról, a Búza térről, a Görögkat.templom melletti parkolóból, találkozás 4.45 órakor.  Útközben ismerkedünk Rijekával. A hajdani Fiume nagyon sok magyar építészeti és történelmi emléket őriz. A város fölé magasodó középkori Trsat várának udvarából – mely a Frangepán és a Zrínyi családok lakhelyéül szolgált – gyönyörködünk a Kvarner-öböl fantasztikus panorámájában, majd leereszkedünk a hegyről és megnézzük a legnagyobb monarchiakorabeli kikötővárost, az Adriai tenger partján fekvő Rijekát.  Ismerkedés a Korzó, az Óváros nevezetességeivel, magyar vonatkozású emlékeivel. Vacsora, szállás már a Krk-szigeten.

2.nap: Ezen a napon a Krk-szigettel ismerkedünk, amelyet híd köt össze a szárazfölddel. Ez a legnagyobb sziget Horvátországban. Meglátogatjuk a sziget központját, Krk városát. Séta, szuvenírek vásárlása, fagyizás. Vrbnikben fakultatív pincelátogatás, pálinka- és borkóstolós program, dalmát sonka és pagi sajt tállal. Ezután délután még strandolunk egyet valamelyik szép, aprókavicsos/homokos, kristálytiszta, lassan mélyülő vízzel rendelkező strandon. Az érdeklődők egy fantasztikus, 2 órás hajókiránduláson vehetnek részt. A vidám, udvarias legénység üdvözlő itallal vár minket. A hajóról megcsodálhatjuk Punat és Krk partjait, gyönyörködhetünk Plavnik sziget látványos szikláiban és Cres sziget partjainak látványában. Megnézzük Kormat partjait is, ahol hihetetlen mennyiségű sirály él. Egyedülálló látványt nyújt, amint a rengeteg sirály kíséri a hajót! Majd visszautazunk a szálláshelyre.

3.nap: Reggeli után a Plitvicei-tavakhoz buszozunk. Útközben Senj (Zengg), Jurisics Miklós szülővárosa látható a Nehaj várral. A tórendszert, melyet 16 többnyire összefüggő tó alkot, a szintkülönbségek miatt szinte megszámlálhatatlan vízesés köt össze. A Nemzeti Parkot gyalogosan és helyi kisbusszal tekintjük meg. Nézelődésünk során pallókon, vizes köveken is sétálunk, ezért túracipő szükséges. Lesz olyan alkalom is, hogy kishajóval megyünk át a tó túloldalára. Több órás gyalogtúrás kirándulásunk alatt csodás látványban lesz részünk. A délutáni órákban indulunk haza. Érkezés az indulás helyére az éjszakai órákban.

A programok sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat.

 

Részvételi díj: 135 euró/fő + utasbiztosítás  

Egyágyas felár: 16 euró

3.ágy kedvezménye (kisebb méretű ágy): 7 euró

 

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszos közlekedés, a 2 éjszakai szállás, a 2 reggeli, a 2 vacsora, az idegenvezetés és a horvát idegenforgalmi adó költségét. Nem tartalmazza az utasbiztosítás, a belépők, a hajójegy, a pinceprogram és a fakultatív program díját.

Belépő: 155 kuna (zágrábi sikló, Plitvicei-tavak), diák 105 kuna, gyermek 85 kuna

Fakultatív programok (min.25 fő esetén):

Vrbnik: kiváló minőségű Krk-szigeti borok kóstolása, pagi sajt- és dalmát sonka hidegtállal: kb. 15 euró/fő

Hajókirándulás üdvözlő itallal: kb. 20 euró/fő, gyermek 4-12 év között: kb. 15 euró/fő

Az utazáshoz érvényes kártyás személyi igazolvány vagy útlevél szükséges!

Helyi fizetőeszköz: a kuna.

 

Kellemes, élményekben gazdag utazást kívánunk!

  • rijeka-1

  • croatia-rijea2

  • krk2

  • krk1

  • part

  • plitvice2

  • plitvice1

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!




Utazás adatai:

Utazás: Pünkösdi kirándulás a horvát Adriához
Időpont: 2019. június 8-10.



Kapcsolattartó adatai:




Utastársak adatai:

1. utastárs

2. utastárs

3. utastárs

4. utastárs

További utastársak esetén kérjük a "Kérések" mezőben adja meg a neveket!

Az utazási feltételeket elolvastam, magam és utastársaim nevében elfogadom.
Szeretnék feliratkozni a hírlevél szolgáltatásra is!


Biztonsági kérdés